Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

15 günlük tatil rüzgar gibi geçecek!

Çocuklar, bugünden itibaren yarıyıl tatiline adım attı. Anne babalar da onları mutlu edecek, karne heyecanını eğlenceye çevirecek etkinliklerin peşine düştü. İşte atölyelerden alışveriş merkezlerinde düzenlenen etkinliklere ve spor merkezlerine tatilin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlayacak adresler.

Yarıyıl, karne heyecanı olduğu kadar tatil keyfi de demek. Önce ödevler bitiriliyor, sonra sıra tatile geliyor. Kışın tatil denince akla ilk gelen karlı tepeler olsa da bu sömestr termal otelleri deneyebilirsiniz. Termal tedavi yöntemlerinden yararlanmak için için Richmond Pamukkale Thermal’e gidebilirsiniz. Ebeveyn odasında konaklayan 0-12 yaş arası çocuklar ücretsiz. Richmond Nua da, sizi ve ailenizi sömestr tatilinde Sapanca’ya davet ediyor. Tüm masaj ve bakımlar yüzde 15 indirimli.

Antalya’nın kışın bile ılık olan havasında golf oynamak isteyenler de çocuklarıyla birlikte Kempinski Hotel The Dome’u tercih edebilir. Antalya Golf Kulübü’nde 7-12 yaş çocuklar, 27 Ocak-3 Şubat günleri arasında dört gün boyunca özel golf hocaları tarafından günde bir saatlik derslerle golf oynamanın tadını çıkaracak.

Köroğlu Dağları’nın eşsiz manzarasına hakim Kartalkaya Golden Key Chalet’te çocuklar ‘Mutlu Mutfak’ markasının sahibi Elif Tapan ile rengarenk kurabiyeler yaparak mutfağın eğlenceli dünyasını tadacak. Ayrıca ressam, dekoratör ve tasarımcı Şeli Kohen ile yaratıcılıklarının sınırlarını zorlayacak.

“Tatil iyi güzel de, indirim var mı?” diye soranlara cevap, tatilsepeti.com adresinden geliyor. Bu yıl ilk defa yurtiçi dağ otellerinde yüzde 40’a varan indirimle erken rezervasyon kampanyası yapan tatilsepeti.com ailece tatil yapmayı hesaplı hale getiriyor.

Odeon Tours da yarıyılda ailece yurt içi veya yurtdışında kayak tatili yapmak isteyenler için  tur paketleri hazırlamış. Örneğin Bulgaristan’ın ünlü kayak merkezi Bansko’da dört gece konaklamalı turun kişi başı fiyatı 299 eurodan başlıyor.

Çocuğunuzla birlikte vakit geçirmek için her anı değerlendirmek istiyorsanız bir akşam balık keyfi yapmaya ne dersiniz? Foça Fish Gourmet Restaurant, çocuklara özel mönü hazırlamış. Balık simit, Ege otlu balık köfte, çubuk mezgit, balık hamburger ve balık mantı onlardan birkaçı.

Club Sporium, yarıyıl tatilini İstanbul’da geçirecek çocuklar için ‘hareketli’ bir alternatif sunuyor. Yüzme, tenis, aikido, basketbol, futsal ve jimnastiğe kadar pek çok farklı branşı barındıran programlarda Club Sporium, çocuklara özel programlarıyla ve organizasyonlarıyla, onları hem eğlendirmeyi hem de spor bilinçlerinin gelişmesini sağlamayı hedefliyor.

SÖMESTR tatilini aileleriyle birlikte

NG Güral Sapanca Wellness & Convention’da geçirecek minik misafirler de kendileri için özel olarak hazırlanan aktivitelere katılıp doyasıya eğlenme fırsatı bulacak. Ayrıca otelin alakart restoran mönüleri sömestir dönemine özel lezzetlerle zenginleştirildi.

Resim de yapabilir kek de

Çocuğunuzun sanatla bağını pekiştirmek için müzelerde düzenlenen etkinliklerden birini seçebilir, mutfakla haşır neşir olmayı seviyorsa pasta yapım atölyelerine gönderebilirsiniz. Etkinlik çok... Örneğin Akbank Sanat, yılın her ayında olduğu gibi sömestr tatilinde de çocukları unutmuyor. Konusunda uzman eğitmenler eşliğinde suluboyadan oyun yazımına, mozaikten linol baskıya kadar pek çok eğitici ve eğlenceli çocuk atölyesine ev sahipliği yapıyor. ‘Çocuklar İçin Çağdaş Sanat’ başlığı altında gerçekleşecek etkinlikte çocuklara sanatla iç içe olacakları ve kendi yeteneklerini keşfedebilecekleri yeni bir dünyanın kapılarını açıyor.

DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda’da, mutfak atölyelerinde minik şeflere lezzetli pizza, cupcake ve limonata yapımı öğretiliyor.

Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank’ın 65’inci yılı dolayısıyla sponsorluğunu üstlendiği Anish Kapoor İstanbul’da sergisi kapsamında, çocukları, yaşayan en önemli çağdaş sanatçılardan Anish Kapoor’un sanatıyla tanıştırıyor.

Çocukların okul zamanından farklı aktivitelerle ilgilenmesini istiyorsanız birbirinden farklı alanlarda düzenlenen atölyerden ona uygun olanını seçebilirsiniz. Hatta bazılarına birlikte katılmanız da mümkün. Maçka Residence JATOMI Cafe & Patisserie’nin şefi Kemal Özcan’ın JATOMI Wellness’ta düzenlediği pasta tasarım atölyesi de bunlardan biri. Özcan, gerçekleştireceği workshoplarda pasta malzemelerinin yapımı, pasta katlarının köşeli pasta yapımına göre yapıştırılması ve sıvanması, pastayı renkli şeker hamuruyla kaplama/modelleme tekniklerini paylaşacak. Atölye fiyatı 180-300 lira.

Karnesini götürene buz pisti veya sinema bileti hediye

Alışveriş merkezleri de çocukların daha rahat ve verimli bir tatil geçirmesi için hemen her konuda etkinlikler düzenliyor. Etiler’deki Akmerkez, dolu dolu hem eğlenceli hem eğitici atölyeler hazırladı. Müzik aleti yapımından tütü ve papyon tasarlamaya, uzay dünyasını keşiften dinozorların yaşamına kadar çocukların keyifle katılabilecekleri atölye çalışmalarından.

Fizik dünyasının akılları zorlayacak, birbirinden ilginç akıl oyunları da ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Maltepe Park Alışveriş Merkezi’ni ziyaret eden çocukları şaşırtacak. Maltepe Park ziyaretçileri akıl oyunlarının birbirinden farklı bilimsel deneyleriyle fizik bilginizi sınama şansına sahip olurken aynı zamanda çok eğlenecek. Bilmece Bulmaca sergisi Almanya’nın en eski bilim merkezi olan Flensburg ve Lüdenscheid şehirlerinde bulunan müzelerde yer alan deneylerin bir bölümünü içeriyor. Sergi yarına kadar sürüyor.

Bakırköy’deki Carousel Alışveriş ve Yaşam Merkezi, yarıyıl tatilinde çocukları eğitici, eğlendirici, beceri kazandıran keyif dolu aktivitelerle buluşturuyor. Kişisel ve sanatsal gelişimi hedefleyen etkinlikler 25 Ocak-9 Şubat arasında düzenleniyor. 6-12 yaş çocuklara yönelik uygulanacak atölye çalışmaları çocukların hayal dünyalarını geliştirerek, yeni beceriler kazandıracak.

Ataşehir’deki Optimum Outlet İstanbul’un danışma bankosuna 31 Ocak’a kadar gelen öğrencilere sürpriz karne hediyeleri dağıtılacak. Buz pisti, 5D sinema, eğlence ve oyun alanlarına ücretsiz biletin yanı sıra çizgi film DVD’leri ve hikaye kitabı gibi sürpriz hediyeler de var.

Öğrencilere sürpriz hediyeler dağıtan alışveriş merkezlerinden biri de Kozyatağı’ndaki Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi. Kozzy’de çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinlik de düzenleniyor.

Superman, Wonder Woman, Batman, Green Lantern kostümleri içinde Adalet Şehri’ni kötü güçlerden kurtarmak ister misiniz? O halde Marmara Forum’a giderek etkinliklere katılabilirsiniz. 2 Şubat’a kadar her gün saat 12.00-20.00 arasında, AVM’nin giriş ve birinci katında.

Esenyurt’taki Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 25-26-27 Ocak günlerinde İstanbul’da çocukları ilk kez Şirinler ile buluşturuyor. Şirinler müzikali, üç gün boyunca 14.00, 15.30 ve 17.00 saatlerinde sahnelenecek. Müzikalin ardından çocuklar Şirinler kahramanlarıyla hatıra fotoğrafı da çektirebilecek.

Şişli’deki Cevahir Alışveriş Merkezi’ndeki FunLab Eğlence Dünyası’nın tiyatro salonunda çocuk oyunları sergilenmeye başlıyor. Ünlü masal kahramanı Keloğlan farklı bir macerada tiyatro seven çocuklar ile buluşuyor. Tiyatro 34’ün hazırladığı müzikal oyunda okul hayatının önemi ve değeri ele alınıyor.

Ataşehir'deki Palladium’da düzenlenen etkinliklerle minikler eğlenceli vakit geçirecek. 2 Şubat’a kadar kız çocuklarının hayallerini süsleyen Sindy’nin Renkli Dünyası, 1-9 Şubat günleri arasında Türkiye’nin ilk çizgi sinema film kahramanı Ayas, Palladium’da izleyiciyle buluşacak.

Kibritçi Kız, Bubble Şov ve Winx Perileri geliyor

Çocuğunuzla birlikte vakit geçirmek için fırsat yaratıp onu çok mutlu edecek bir etkinliğe götürmeye ne dersiniz? Müzikal, maç, tiyatro ya da konser. Önerilerimizden biri mutlaka sizin için...

Novada Ataşehir Çocuk Kültür Merkezi ocak ve şubat aylarında Türkiye’nin en ünlü çocuk tiyatrolarıyla çocuk oyuncak atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Sihirli Güçler Çocuk Tiyatrosu, BP Çocuk Tiyatrosu ve Banvit Çocuk Tiyatrosu, oyunlarını 16 Şubat’a kadar her hafta ücretsiz sahneleniyor.

2003 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 500 bin çocuğu sanatla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu Kibritçi Kız Müzikali ile sömestr tatili boyunca Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde. İki perdelik müzikal bugün ve yarından sonra 1, 2, 8, 9 Şubat günlerinde saat 12.00’de ücretsiz izlenebilir. Müzikalin çocuklara bir de sürprizi var; ünlü illüzyonist Sermet Erkin müzikalde rol alıyor.

DÜNYAYI GEZİYORUZ

2009’dan beri her sene Looney Tunes karakterleri Bugs Bunny ve arkadaşları ile farklı bir temayı sahiplenen Ülker Smartt, bu yıl çocukları seyahat konseptli keyifli bir etkinlikle buluşturuyor. Ülker Smartt ile Dünyayı Geziyoruz aktivitesinde çocuklar hem gezecek hem de eğlenecek. Ülker Smartt, 25 Ocak-23 Şubat günleri arasında İstanbul, Ankara, Kayseri, Trabzon, Erzurum ve Gaziantep’teki Forum alışveriş merkezlerinde seyahat temalı alanlarda çocuklarla buluşacak. Bu etkinliğe Bugs Bunny, Tazmanya Canavarı ve Tweety de katılacak. Ayrıntılar www.facebook.com/UlkerSmartt sayfasında.

Gittiği her ülkede kapalı gişe izlenen sihirli baloncuk gösterisi Bubble Show, Warner Bros’un kahramanları Tom & Jerry ile inanılmaz bir deneyim yaşatmak için sömestr tatilinde Türkiye’ye geliyor. 25-27 Ocak günleri arasında Ankara Congresium, 31 Ocak-2 Şubat günleri arasında İzmir Fuar Merkezi, 7-9 Şubat günleri arasında ise İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Bubble Show sihirli dünyanın kapılarını herkese açıyor. Biletler Biletix’te.

Eğer çocuğunuzun doğum gününü kutlamak için tatili beklediyseniz, bu keyfi enfes bir pastayla taçlandırabilirsiniz. Çünkü Misket Pasta özel günlerde minikler için hazırladığı birbirinden renkli pasta seçenekleri ile doğum günlerini unutulmaz hale getiriyor. Dış görünümü kadar lezzeti ve sağlıklı oluşu ile de göz dolduran pasta tasarımları www.misketpasta.com adresinde.

Dünyaca ünlü yapımcı Iginio Straffi’nin yarattığı Winx Club 10’uncu yılını renkli etkinliklerle kutluyor. Portekizli Lemon Şirketi ve İstanbul Çocuk Tiyatrosu’nun işbirliğiyle Winx Club perileri Türkiye’ye geliyor. Perilerin konseri 9 Şubat’a kadar Mecidiyeköy’deki Trump Towers Gösteri Merkezi’nde. Biletler Biletix’te.