17/25 Aralık öncesi CHP heyetine Amerikalılar ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz, o kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın." dedi.

FETÖ'cüler çok sevindiler ve Kılıçdaroğlu için "işte lider bu" dediler.

Kılıçdaroğlu genel başkan olduğundan beri CHP-FETÖ irtibatları, bu seçim vaadini gerekli kılıyor.

Neydi o irtibatlar, kısaca hatırlatayım.

7 Şubat 2012 MİT krizinden 12 gün önce 26 Ocak 2012'de Fetullah Gülen'in Pensilvanya'dan gönderdiği mahrem imamlarından bir ekip, Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Bu görüşmeden bir gün önce Kemal Kılıçdaroğlu beyanat verdi: "Yargıda cemaat kadrolaşması var, diyemem" demişti.

Bakınız sadece bu irtibat bile FETÖ ile CHP arasında bir işbirliğinin/yakınlaşmanın daha 2012'de aleniyete döküldüğünün belgesidir. Bayram değil seyran değil iken Kılıçdaroğlu, sonradan FETÖ'den hüküm giyen savcıyı neden öpüyor?

Bu ilk irtibattan sonra Mart 2013'te, Fetullah Gülen'in davet ettirdiği CHP heyeti, ABD'ye gitti.

Fethullah Gülen'in kontrolündeki kuruluşlardan Türk Amerikan Birliği'nin (TAA) Washington'da yapılan 3. genel kuruluna CHP, iki genel başkan yardımcısı, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla birlikte katıldı.

İlginç olan ne? Fetullah Gülen Türkiye'den sadece CHP heyetini davet ediyor.

Yakınlaşma giderek arttı...

2 Aralık 2013'te FETÖ'nün 17/25 Aralık siyasî darbe teşebbüsünden 15 gün önce bu defa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "üç düşünce kuruluşu bizi davet etti" diyerek Washington'a gidiyor. Dikkat, 37 yıl aradan sonra bir CHP Genel Başkanı ilk defa ABD'ye gidiyor. Resmî bir davetle değil, FETÖ davetlisi olarak...

ABD, FETÖ maşası varken elini yakmıyor.

Türkiye'ye dönüşte heyetteki CHP'liler, kendilerine Amerika'da 17/25 Aralık için ne söylendiyse heyecandan yerlerinde duramıyorlar; "yakında öyle şeyler açıklanacak ki, Erdoğan ülkeyi terk edecek" diye konuşuyorlar. Kılıçdaroğlu, Samanyolu TV'de "Erdoğan yurt dışına kaçacak ama yakalayıp getireceğiz" bile diyor.

FETÖ de 2014'teki yerel seçimlerde, sonrasındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin desteklenmesi talimatlarını veriyor.

Kılıçdaroğlu, 17 Mayıs 2015'te yanında Enis Berberoğlu olduğu halde Zaman gazetesine gitti ve Ekrem Dumanlı ile görüştü. Haberden iki gün sonra 20 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesini ziyaret etti. Ve şunları söyledi:

"CHP iktidarında MİT TIR'ları öyle gidip gelmeyecek. Silah taşımayacaklar. Filmleri var, kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığının, bombaların görüntüleri var. Ben de seyrettim."

Ocak 2014'teki MİT TIR'larının FETÖ'cüler tarafından durdurulması ihaneti, 5 Haziran seçimlerine malzeme yapıldı, 29 Mayıs'ta Cumhuriyet gazetesinde manşet oldu.

Malzemeyi FETÖ veriyor, ana muhalefet partisi lideri, Türkiye'yi dünyaya jurnalliyordu: "Erdoğan terör örgütlerine silah veriyor..."

Kılıçdaroğlu, (Akşener de...) ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'ye binlerce TIR ile verdiği silahları bir gün olsun dillendirmedi...

Gayri milli muhalefet deyince neden kızıyorsunuz?

Bugün Kılıçdaroğlu FETÖ'cüleri affedeceğini söylüyor. Şaşırdık mı? Hayır.

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü için "tiyatro", "kontrollü darbe" diyen biri böyle konuşur elbet.

FETÖ konusunda Kılıçdaroğlu ile aynı düşüncede olanlar sadece şunu bilmeliler; 15 Temmuz ihanetini göğsünde söndüren bu aziz millet, FÖTÜ'cülerin salıverilmesine asla göz yummaz. TBMM'den bu yönde bir yasa asla geçmez.