18.851.703...

Ak Parti’ye oy veren, istikrar devam etsin diyen seçmenin sayýsý bu. 

Ne var ki bu rakam, 13 yýldýr ülkeyi yöneten Ak Parti’nin seçimlerden yine birinci çýkmasýna yetti ama tek baþýna iktidar olmasýna yetmedi.

Ak Parti’nin oy sayýsý 2014 yerel seçimlerinde, 20.520.509’du. Fark yaklaþýk 1.600.000

Kayýp 2011 Genel seçimlerinde aldýðý 21.466.356 oyla kýyaslandýðýnda ise yaklaþýk 2.6 milyon

Tablo bu.

Bu tabloya bakýnca Ak Parti’nin bir yerlerde hata yaptýðý aþikâr. 

Ama seçim sonuçlarý ekranda netleþmeye baþlar baþlamaz “bizimkiler” Ak Parti muhaliflerinden önce davranarak özeleþtiri sýrasýna girdiler.

Eteðinde taþ olan ne çok isim varmýþ. Hayret.

Hiçbir özeleþtiri Ak Parti’nin bu seçimden açýk ara birinci çýktýðý gerçeðini deðiþtiremez. Oyunu artýran HDP ve MHP oranlarýn netleþmesinin hemen ardýndan zafer sarhoþluðu içinde, CHP ise klasik piþkinlikle Ak Parti’yi “kara kedi” gibi gösterme çabalarýna da kanmamak lazým.

Düþünün, Türkiye’deki bütün muhalif unsurlar (medya, ekonomi, sanat, spor, paralel, vesayetçi vs) bir araya geldi, arkalarýna da uluslar arasý medya kartellerini ve tüm anti-Türkiye unsurlarýný alarak Ak Parti’yi yýkmaya çalýþtýlar. Ama dik duran seçmenden sadece 2 puanlýk bir kayýp yaþatabildiler (2014 rakamlarýna kýyasla)

Ayný muhalif unsurlar hiç utanmadan CHP’nin seçimden galibiyetle çýktýðýný iddia ediyor (gerekçeleri de HDP’ye kayan 3 puanlýk oyun aslýnda CHP’ye ait olduðu söylemleri) þimdi de benzer bir algý çabasýyla, Ak Parti’nin CHP ile mutlaka ama mutlaka koalisyon yapmasý gerektiðini ortalýða saçýyorlar. (Bakýnýz Doðan Medya)

Bu “fikri” güçlendirmek, engel olabilecekleri susturmak için de yazý-çizi ve yorumlarýnda Erdoðan’ý suçlu gibi göstermeye, hiç olmazsa Erdoðan-Davutoðlu arasýna nifak sokma çabalarýndan vazgeçmiyorlar. Tek dertleri ayný 17-25 Aralýk süreci öncesi ve sonrasýnda olduðu gibi önce Erdoðan’ý güçsüz kýlmak, Ak Parti’den koparmak, sonrasýnda da Ak Parti’nin hakkýndan gelmeyi hedefliyorlar.

Öte yandan oylarýný artýran ama seçimin tek galibiymiþ gibi davranan 3 parti, sanki Ak Parti kendileriyle koalisyon yapmaya mecbur havalarý estiriyor, “Biz Ak Parti’yi istemeyiz” tavrý sergiliyorlar. Siz istemiyorsunuz ama, sizi tüm deðerlerinizden arýndýrarak bir torbaya sokup seçimde birlik yaptýran güç istiyor. Ne yapacaksýnýz bakalým?

Bakýn, Ak Parti’nin 13 yýllýk bir duruþu var. Zaman zaman hata yapsa da bu duruþunu hiç ama hiç bozmadý. Bu saatten sonra da bozmasý düþünülemez. Koalisyon bu sistemin gerçeklerinden biri. Ama Ak Parti için olmazsa olmaz þartlarýndan deðil. Bunu da anlamanýz lazým.

Bir kareyi hatýrlatmak isterim. Görüntülerde CHP’li Þafak Pavey ve HDP Eþbaþkaný Selahattin Demirtaþ var. Seçim sonuçlarý netleþmiþ ve ikili Ýstanbul’da VIP salonunda karþýlaþýyorlar. CHP’li Pavey neþeli. Ak Parti’yi kastederek Demirtaþ’a “Birlikte iyi salladýk” diyor. Acýnacak durumdalar. 7 düvel birleþerek ancak sallayabildiniz. Yapabildiðiniz sadece bu.

Son söz Ak Parti seçmenine. “Ne olacak 90’lara mý döneceðiz?” diye soranlar.

Merak etmeyin.

Ak Parti hala dimdik ayakta, hala güçlü. Ak Parti’nin bu ülkeye, bizlere kazandýrdýklarýný deðil 7 düvel, 77 düvel bir araya gelse geri alamaz. Almaya kalkan herhangi bir partinin 2002 seçimlerinde olduðu gibi barajlarda boðulmasý mutlak.

Korktuklarý ne biliyor musunuz? 

Bu kazanýmlara dokunurlarsa, kýsa süre sonra gerçekleþecek seçimlerde Ak Parti’nin en az yüzde 55-60’la iktidar olmasý.

Ak Parti kendini iyi analiz eder, aksaklýlarý çözerse (ki bunun örneðini birçok kez gördük) bu oranlarýn alýnmasý çok da zor deðil.