2-0 ve sonrası

Bir yanda dünya yıldızlarını kadrosunda bulunduran Galatasaray, diğer yanda mütevazi kadrosuyla mücadele eden Gaziantepspor. Öyle ki yabancı kontenjanına takılan ve tribünde oturan Amrabat, Riera, Dany ve Elmander, konuk takıma verilse banko oynar.

İki takım arasındaki sıklet farkı, ilk dakikalardan itibaren hissedilmeye başladı. Arena'nın tek hakimi Cim-Bom'du. Maç öncesi Bülent Uygun, "Rakibin yıldızlarına markaj uygulamayacağız" demişti. Haklıydı, hangi birisini tutacaktı ki. İlk yarı kendi futbollarını sahaya yansıtmaya çalıştılar ama nafile. Cenk Tosun ile gol aradılar ama sonuç sıfır.

Drogba, Burak Yılmaz, Sneijder şeytan üçgeni ile gelişen pozisyonda Hollandalı yıldız, topu iğne deliğinden geçirip ağlara gönderdiğinde dakikalar daha 8'i gösteriyordu. Sneijder'e bir parantez açmak gerek. 38 derece ateşi olmasına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayarak sahaya çıkması takdire değerdi.

Fatih Terim, defans kurgusunda bir değişiklik yaparak Gökhan Zan'ı dinlendirmiş ve Chedjou'yu ilk 11'e koymuştu. Kamerunlu oyuncu, yaptığı kritik hamlelerle formayı hak ettiğini gösterdi.. Orta alanda ipler Selçuk İnan'ın elindeydi.. Melo her zamanki gibi rakibin ataklarını kesmekle görevlendirilmişti. Hakan Balta öldürücü ortalarıyla Antep defansına ecel terleri döktürdü. Süper Kupa'da oynatılmayınca kriz çıkan Burak Yılmaz, o kadar hırslıydı ki, neredeyse topu ısıracaktı. G.Saray'da en formsuz isim olarak göze çarpan isim Hamit Altıntop'tu. Ayağına aldığı her topu ezdi, "Nerede o eski Hamit" dedirtti. İkinci yarıda Terim beklenen değişikliği yapıp Hamit'i çıkardı. 

İlk yarıda bir çok golü önleyen kaleci Karcemaskas'ın gereksiz şekilde yaptırdığı penaltıda Burak Yılmaz skoru perçinledi. Burada önemli olan Drogba ve Melo başta olmak üzere bütün futbolcuların Kral'a koşmasıydı. Sanki Terim'e "Burak her zaman ilk 11'de oynar hocam" mesajı verir gibi.

Antep adına tek güzel hareket Muhammed'in Zlatan İbrahimoviç'i anımsatan röveşata golüydü. Skor 2-1 olunca Antep cesaretlendi. Herkesin aklına Fenerbahçe’nin 2-0’dan 3-2 kaybettiği Torku Konya maçı geldi. Acaba Antep skoru 2-2’ye taşıyabilir miydi? Ama bu, sadece düşüncede kaldı. Aslan şampiyon bıraktığı lige şampiyon gibi başladı ve 3 puanı cebine indirdi.