2013’ün bedduaları 2014’ün duaları

Beddualı bir yıl oldu 2013! Öyle derler hani rast gitmeyen işler için; beddua mı almış ne? Beddua Peygamberimizin sünneti değildir.

Taif’e gittiğinde Taif halkından horlanma ve hakaret gördüğünde, çoluk çocuk Peygamberimizi taşlarla kovaladığında el açıp lanet okumamış ve Allah’a sığınıp duasını arzetmiş: “Ya Rabbi! Kuvvet ve kudretimin en zayıf haliyle, elimdeki çarelerin en basitiyle, insanların gözündeki en hafif şahsiyetimle senin huzurunda sana yalvarıyor ve sana sığınıyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi!

Sen yeryüzünde hakları ellerinden alınan mustazafların Rabbisin. Sen benim Rabbimsin. Sen beni kimlere bırakıyorsun, beni sert ve haşin bir şekilde karşılayan bir yabancıya mı? Yoksa bir düşmana mı?” diyerek yakarmıştır.  Beddua literatürümüz oldukça zengindir yine de. Sanatlı beddualar vardır, çağa uygun olanlar da...

Annelerin bedduası tutmaz ama babalarınki tutar derler mesela.

Annenin merhameti karşı gelirmiş dilinden dökülen bedduaya.

Zaten bir anne nasıl beddua eder ki evladına. Babalar da etmez hoş; hem dua varken neden beddua!

Annem tehdit ederdi kardeşimi: “Sigarayı bırak, bak beddua ederim sonra.” “Dumansız kalasın” derdi sonra. Dua niyetine beddua!

Duadır vasiyeti, sünneti Peygamber’in.

Hem duamız olmasa ne kıymetimiz var ki. Allah’tan istemedikçe, Allah’a yakarmadıkça... Ahımıza, intizarımıza, ihtiyacımıza Allah’ı şahit tutmadıktan sonra...

Basiret, feraset, merhamet

2013 çetin bir yıl oldu. Hele Mayıs’tan bu yana...

Yeni seneyi dua ile karşılayalım.

Beddualara karşılık gelsin diye, Allah katında duamızca kıymetliyiz diye, memleket ahvali gayri hepimizin sinelerini yoruyor diye... Allah’ım evlerimize mutluluk sal, yuvalarımızı başımıza taç et. Dirliğimizi, birliğimizi artır. Merhametimizi sinelerimizden taşır. Önümüzü aç, yolumuzu pirupak et, basiretimizi, ferasetimizi artır.

Hayırda karar kıldır. Ailemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlı işlere vesile olmayı nasip et. Adın geçince yürekleri titreyen, haram görünce yüz çevirenlerden et bizi.

Allah’ım 2013’ün meşakkati, musibeti bize ders olsun, arınmamıza vesilesi olsun. 2014 kavgaların sona erdiği, sorunların sulh ile çözüldüğü bir yıl olsun. Ülkemiz kalkınsın, güçlensin. Vatandaşlarının, komşularının ve ümmetin yüzünü güldürsün. Kötülere fırsat verme, yollarına taş koy Allah’ım.

Başımızdaki yöneticilere basiret, feraset, merhamet ve kudret ver.

Adaletle hükmetme ilkesinden şaşırtma onları. Bu ülke için her tehlikeyi göze alan her kim varsa, onlara yardım et, ellerinden tut, yüreklerini genişlet, cesaretlerini artır, kararlarında isabet ettir.

Zalime cevval mazluma yufka yürekli yap onları. Kim kapalı kapılar ardında fitne için fısır fısır konuşur, kem sözleri toplum içine sinsice yaymaya çalışırsa, onlara da fırsat verme. Birliği, dirliği ve kardeşlik iklimini ifsat edecek her kim ne yapmışsa, çabalarını boşa çıkar. Bu vatan ve millet için kefen giymeye hazır olanlara Yezid yakıştırması yapanları, iftira edenleri sözlerinden utandır. Pişmanlıklarından başlarını önlerine düşür. Sen bildiğin gibi et Allah’ım onları. Islah et. Fesatlarından, fitnelerinden hepimizi uzak tut.

Kalpleri evirip çeviren, geceyi gündüz, baharı güz eden sensin. Senin her şeye gücün yeter. Biz sadece muhtacız.

Merhametine, inayetine muhtacız.

Zalim yöneticilerin zulmü altında ümmetin paramparça. Şefkat et, merhamet et. Zalimlerin oyunuzu boz. Ümmete dirlik ve düzen getir! Şüphesiz sen her şeyi görüyor ve biliyorsun. En hayırlı vekil sensin!

Sen ne güzel Mevla ne güzel yardımcısın!

Hasbunallahu ve ni’mel vekil ni’mel Mevla ve ni’me’n nasîr. Amin!