2015 kesinlikle daha iyi bir yıl olacak

Son yıllara damgasını vuran büyük gerilimler yeni yılda azalacak ve her şey iyiye gidecek. Uğurlu Jüpiter, Aslan ve Yengeçlere iş alanında fırsatlar sunacak. Yayların sorumlulukları artacak.

Ay ve güneş tutulmalarında Koç-Terazi ile Başak-Balıklar büyük değişim yaşayacak. Ne zaman düğün yapmalı, hangi ayda iş değiştirmeli, Tatile ne zaman çıkmalı? Bakın, yıldızlar neler söylüyor!

2012’den beri özellikle Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlakları zorlayan sert etkileşim mart ayında son bir kez zirveye çıkacak ama sonra etkisi giderek azalacak. Eskiyle yeninin, büyük kurumlarla güç figürlerinin çatışması, eski kalıpların kırılması ve özgürlük için kitleleri ayağa kaldıran unsurlar yerini bulmaya başlıyor.

17 Mart’ta zirve yapacak olan bu son çatışmanın merkezinde 6 Nisan doğumlu Koçlar, 6 Ocak doğumlu Oğlaklar, 9 Ekim doğumlu Teraziler ile 8 Temmuz doğumlu Yengeçler ve bu tarihlerin birkaç gün yakınlarında doğanlar yer alıyor.

AKREPLER RAHATLIYOR

Akrepler ise bu yıl rahat bir nefes alacak, ağır sorumlulukları geride bırakacak. Ancak bu defa özgürlüğüne düşkün Yaylar kısıtlanacak. Özellikle 23-27 Kasım yakınlarında doğan Yaylar zor seçimler yapıp bazı unsurları hayatlarından çıkaracak ve sorumlulukları artacak. Hayat biraz zorlaşabilir ama sonunda daha sağlam bir temel kurmuş olacaklar.

Ay ve güneş tutulmaları her yıl olduğu gibi dönüm noktası gelişmeler getiriyor. 2015’te 20 Mart ile 4 Nisan ve 13 ile 28 Eylül aylarında oluşan önemli tutulmaların hedefinde Koç-Terazi ile Başak-Balıklar var. Bu burçlar büyük değişimler yaşayabilir. (1996 nisan-ekim ile 2007 mart-eylül tutulmalarının tıpatıp aynısı olmasa bile benzerlerini yaşayacağız.)

ASLAN VE BAŞAK ŞANSLI

Tutulmalar aşağıdaki tarihler ve birkaç gün yakınlarında doğanları direkt etkileyecek:

- 20 Mart Balık’ta tam güneş tutulması: 20 Mart, 23 Eylül, 22 Aralık, 21 Haziran doğumlular.

- 4 Nisan Terazi’de tam ay tutulması: 4 Nisan, 8 Ekim, 5 Ocak, 7 Temmuz doğumlular.

- 13 Eylül Başak’ta parçalı güneş tutulması: 13 Eylül, 11 Mart, 12 Aralık, 12 Haziran doğumlular.

- 28 Eylül Koç’ta tam ay tutulması: 28 Eylül, 25 Mart, 26 Haziran, 27 Aralık doğumlular.

Uğurlu Jüpiter yaza kadar Aslanlara, ağustos ayından itibaren Başaklara müthiş fırsatlar getirecek! Bereket gezegeni Jüpiter herkesin gönlüne göre aşk, evlilik, çocuk, ev, para, kariyer, şifa ve mutluluk getirir ama rehavete kapılmadan fırsatları yakalamak lazım zira   Jüpiter aşırı iyimserlik ve şartların hep böyle kalacağı izlenimi de verebilir. Mart ve haziran ayları Koç ve Aslanların karşısına asla tahmin edemeyecekleri çok büyük ve güzel sürprizler çıkarabilir.

Başaklar şanslı ama aynı zamanda Neptün’ün kafa karıştıran ve bulanıklık yaratan etkisi altında olduklarından, kararsız kalabilirler ve büyük belirsizlikler olabilir. Aynı zamanda gerçek niyetini veya kimliğini gizleyen biri veya bir kurumun kandırması, sudan gelebilecek zararlar, alerji veya ilaçların yan etkileri gibi Neptün olumsuzluklarına Başakların yanı sıra İkizler, Yay ve Balıklar da açıklar.

VENÜS’E DİKKAT!

Neptün’ün sert açılar yapacağı haziran, ağustos, eylül ve kasımda 27 Ağustos-3 Eylül arası doğan Başaklar, 24 Şubat-1 Mart arası doğan Balıklar, 26 Kasım-2 Aralık arası doğan Yaylar, 25 Mayıs-1 Haziran arası doğan İkizler hedefte. 

Aşk gezegeni Venüs’ün gerileyeceği 25 Temmuz-6 Eylül arasındaki dönem evlenmek ve düğün yapmak, ayrıca önemli davetler için uygun bir dönem olmayacak. Venüs gerilerken ilişkiler soğuklaşabilir, duygular sönükleşebilir, davetler gösterişsiz olur ve genel olarak geçmişe dönme eğiliminde olabiliriz ve eski aşklar canlanabilir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

YAZDAN SONRA İŞLERİNİZ AÇILIYOR

Son yıllarda yaşadığınız zorluklar mart ayındaki son büyük gerilimden sonra giderek azalacak ve rahatlayacaksınız. Patron, işveren, devlet, aile büyüğü gibi güçlü biri ya da kurumun baskısı bitmese de hafifleyecek.

Yaza kadar eğleneceksiniz. Aşk, hamilelik, çocuklar ve sanat gibi yaratıcı alanlarda çok şanslısınız ve güzel sürprizler yaşayabilirsiniz.

Yazdan sonra işler açılıyor. İşinizi değiştirmeseniz de iş yapma biçiminiz ve çalışma ortamınız ya da personel, yönetici gibi kişiler değişebilir.

Bu yıl para bakımından da rahat edeceksiniz. Miras, nafaka, vergi gibi büyük bir borç ya da taksit ödemesinin yükü azalacak, gelir akışınız artacak.

Yurtdışı, seyahat, eğitim ve maneviyatla bağlantılı bir alanda ise daha fazla sorumluluk alacak ve bir anlamda yeni bir temel kurmaya başlayacaksınız.

Tutulmalar evlilik ve ortaklık gibi partnerlikle ilgili ani değişiklikler getirebilir.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

YENİ BİR AŞK AYAĞINIZI YERDEN KESEBİLİR

2015’te sağlığınız eskisinden daha iyi olacak, karamsarlığınız bitecek ve ayrıca sizi tutan bir güç olmadığından her konuda daha hızlı ilerleyebileceksiniz. Evlilik ve ortaklıkla ilgili sıkıntılarınız ve engeller sona erecek.

Yılın ilk yarısında ev ve mülkle bağlantılı büyük kazançlarınız olabilir. Eviniz büyüyebilir, ev ve arazi satın alabilirsiniz. Ancak aylık ödemeleriniz, borç yükünüz artacak ya da miras, nafaka, vergi, hisse, komisyon gibi gelir kaynaklarınızdan dolayı kısıtlanacaksınız.

Yılın ikinci yarısında aşk var. Yeni bir aşk ayaklarınızı yerden kesebilir ama aceleci olmayın. Arkadaşlar sizi istemeden de olsa yanıltabilir.

25 Temmuz- 6 Eylül arasında ise içe dönme, yeni girişimlerde bulunmama zamanınız olmalı. Geçmişe dönebilir, eski ve yarım kalan meselelerle yüzleşebilirsiniz.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

HAYATINIZIN OLGUNLAŞMA DEVRESİ

ÖNÜMÜZDEKİ birkaç yıl İkizler burcunun olgunlaşma yılı. Belki yaşça epey büyük biriyle evlilik, tecrübeli bir iş ortağı, partnerle ilişkide zorluklar veya partnerin hayatındaki sıkıntılar, yerinde duramayan İkizleri kısıtlayacak. Bu dönemde evlilik sorumlulukları her zamankinden ağır olabilir ve iyi gitmeyen evlilikler sona erebilir.

Bu yıl başlayan tutulmalar ev ve kariyerle ilgili değişim sürecinde olduğunuzu gösteriyor. Kariyerinizde kararsız kalmanıza neden olan bulanık koşullar gerçek durumu görmenize engel olacak. Kariyer yerine anneyle ilgili belirsizlikler de olabilir. Birkaç yıl içinde taşınabilir, iş hatta kariyerinizi değiştirebilirsiniz. Ağustos ayından sonra ev ve mülkle ilgili kazanç elde edebilir ya da mülk satın alabilirsiniz. Son yıllarda güç savaşlarına dönen miras, nafaka, hisse, vergi, komisyon, kredi gibi maddi bir kaynakla ilgili mücadeleniz sona erecek.

Yaza kadar yazı, konuşma, eğitim bağlantılı işlerinizde çok başarılı olabilir ve lüks koşullarda kısa seyahatlere çıkabilirsiniz. Yakın akrabalarınızdan destek alacaksınız.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

MART AYINDA SIKINTILAR AZALIYOR

2015’te hem daha fazla çalışacak hem de eğlenceye eskisinden daha fazla vakit ayıracaksınız. Aşık olmanızın ve sevgili bulmanızın önündeki engeller kalkıyor. Çocukla ilgili sorumluluklar da rahatlıyor.

Ancak günlük işleriniz artacak ve belki de nitelikli bir yardımcınız olmayacağından, detaylarla uğraşacak ve yorulacaksınız. Sağlığınızı korumak için spor ve egzersiz yapmalısınız.

Son yıllarda sizi aynı anda sıkıştıran kariyer ve partner meseleleri ya da partnerinizle annenizin anlaşamaması gibi sıkıntılar, mart ayındaki zirveden sonra giderek azalacak. Aynı şekilde eş ya da iş ortağınızın görünmeyen ama kuvvetli baskı ve yaptırımı da hafifleyecek. İş hayatınızdaki iniş çıkışlar devam ederken ağustos ayına kadar gelirinizi artırabileceksiniz. Özellikle mart ve haziran aylarındaki sürpriz bir başarı ardından para gelebilir.

Ağustos ayından itibaren seyahat imkanları çok parlak, lüks koşullarda seyahat edebileceksiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

HAYALİNİZ OLAN İŞİ YAPIYORSUNUZ

Uğurlu Jüpiter ağustos ayına kadar hayatınızın fırsatlarını sunacak. Nisandan, ağustosa kadar olan dönemi iyi değerlendirmeli ama kendinizi dağıtmadan belirli alanlara konsantre olmalısınız. Özellikle mart ve haziran aylarında hayalini kurduğunuz yurtdışı seyahati, uluslararası bir iş, üniversite, mahkeme, medya ve internet bağlantılı bir şeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Jüpiter hayatınızın aşkını da getirebilir ancak 25 Temmuz-6 Eylül arasında geçmişe dönme eğiliminde olacaksınız ve yeni başlayan ilişkiler soğuklaşabilecek. Aşkta her zamankinden seçici olabilir hatta belki de yaşça büyük birine ilgi duyabilirsiniz. Sanat ve yaratıcı alanlarda bir hobinizi ciddi işe dönüştürebilirsiniz. Bu tahmininizden uzun ve zor olabilir ama uzun vadede başaracaksınız.

Hamilelik ve çocuklarla ilgili sorumluluklar da sizi kısıtlayacak. Yılın ikinci yarısından sonra para var! Aylık gelirinizi artırabilirsiniz. Ancak para konularında aldanmaya ve yanılgıya açıksınız, dikkat!

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

2015-2016 YILLARI DÖNÜM NOKTANIZ

2015 ve 2016 dönüm noktalarınız. Eylüldeki tutulma büyük değişimleri hızlandırırken, burcunuza gelen uğurlu Jüpiter ise çeşitli alanlarda bolluk ve gelişme getirecek.

Yaz aylarına kadar inziva döneminiz. Hayatınızda neleri isteyip istemediğinize karar vermeli ve ağustostan itibaren harekete geçmelisiniz. Jüpiter aşk, evlilik, çocuk, ev sahibi olma, kariyer, para ve şifa getirebilir. Kendinize hedefler belirlemeli ve her yöne dağılmamalısınız.

Karşınızdaki kişi yani eş, ortak, arkadaş veya avukat, ajans gibi siz temsil eden bir aracı ya da rakip gerçek niyetini gizleyebilir. Ya da bir ortaklık veya evlilikle ilgili belirsizlik olabilir veya karşı taraftan emin olamayabilirsiniz. Pek çok fedakarlık yapabilirsiniz ama iyi niyetiniz istismar edilebilir.

Yeni atın alacağınız evin ödemeleri, şimdiki evin masrafları ya da anne veya babanızla ilgili sorumluluklar sizi bir miktar kısıtlayacak. Yeni bir sorumluluk alabilirsiniz.

Son yıllarda yaşadığınız maddi dengesizlikler mart ayındaki son gelişmeden sonra azalacak. Mart ve haziran aylarında toplu para gelebilir.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

BASKILARDAN  KURTULUYORSUNUZ

2015 geçtiğimiz yıllara göre daha kolay bir yıl olacak. Mart ayındaki son büyük gerilimden sonra aynı anda sizi sıkıştıran ev-partner ya da partner-baba problemleri sizi eskisi kadar zorlamayacak. Partnerinizle ilgili bir konu sizi çok şaşırtabilir. Sonrasında dört bir yandan gelen baskıdan kurtuluyorsunuz.

Nisan ayında burcunuzdaki ay tutulması ise hayatınızdaki önemli değişimleri tetikleyecek. Farkındalığınız artacak ve erteledikleriniz bir anda olup bitecek.

Para sıkıntılarınız azalıyor hatta bitiyor. Aynı çalışmayla eskisi gibi daha çok kazanabileceksiniz.

Önümüzdeki birkaç yıl eğitim, yazı, konuşmayla ilgili projeler ve yakın akrabarla ilgili meseleler sizi zorlayacak ama çok şey öğrenip sizi olgunlaştırcak. Mart-ağustos arası en sosyal döneminiz. Arkadaşlarınız hayatınızın en büyük fırsatlarında aracı olacak. İş yerinizde ve sağlıkla ilgili meselelerde zaman zaman belirsizlikler olabilir. Bilmediğiniz ilaçları almayın, alerjiniz olabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

GÖZÜNÜZ AYDIN! HER ŞEY GÜZELLEŞİYOR

SON birkaç yıl içinde hayatınızın en zor dönemlerinden birini yaşamış olabilirsiniz. Sorumluluğunuz arttı, kısıtlandınız, yalnız kaldınız ve bırakamam dediğiniz bazı şeyleri geride bırakıp yeniden bir temel oluşturmaya başladınız. Neye başladıysanız çok yavaş gelişmiş olabilir. Ama gözünüz aydın, hepsi geride kalıyor üstelik kurduğunuz temel belki de bir ömür devam edecek.

Burcunuzdaki tutulmalar da sona erdiğinden artık hayatınız rayına oturacak ve kurduğunuz temelde emin adımlarla ilerlemeye devam edeceksiniz.

Ağustos ayına kadar kariyerinizde yükselme potansiyeliniz çok yüksek, özellikle mart ve haziran ayları büyük ve ani bir başarı getirebilir.

Yılın ikinci yarısında ise arkadaşlar ve sosyal aktiviteler ve aşktan yana şanslı ve mutlu olacaksınız. Dernek, kulüp gibi topluluklarda öne çıkabilirsiniz. Ancak para konusunda idareli olmanız gerekecek ve önümüzdeki birkaç yıl aylık geliriniz kolay kolay artmayacak.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

KARİYERİNİZ YILDIZ GİBİ PARLAYACAK

Önümüzdeki birkaç yıl hayat sizi sınavdan geçirecek. Özgürlüğüne en düşkün burçlardan biri olabilirsiniz ama bu yeni dönem sizi kısıtlayacak ve yeni sorumluluklar verecek, olgunlaştıracak.

Kendinizi ve hayattan beklentilerinizi yeni baştan tanımlamanız ve hayatınızı geçerliği kalmamış unsurlardan temizlemeniz gerekecek. Bazı konularda sıfırlanabilir ve ardından yeni baştan bir temel oluşturmaya başlayabilirsiniz ama bu süreç çok yavaş ilerleyecek.

Yılın ilk yarısında aşkta sürprizler ve yurtdışı seyahati, uluslararası işler, eğitim, medya ve internet bağlantılı alanlar çok olumlu. Mart ve eylül aylarında ani gelişmeler olabilir.

Ağustos ayından itibaren kariyeriniz çok parlak, bir sonraki yaza kadar hayatınızın en başarılı dönemlerinden birini yaşayabilirsiniz. Ancak babanız ve eve ait konular sürekli kafanızı karıştırabilir ve zaman zaman sizi kararsızlığa sürükleyebilir. Ev, mülk ve babanızla ilgili belirsizlikler olabilir. Sudan ve ilaçların yan etkilerinden gelebilecek zararlara dikkat.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

KRİZ BİTİYOR HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

2012’den beri yaşadığınız kriz ve gerilimler mart ayındaki son perdeden sonra giderek azalacak ve hayatınız normale dönecek.2015’in tutulmaları evinizi veya işinizi değiştirmenize neden olabilir. Ev, mülk ve babanıza ait gelişmeler bir anda sürpriz olarak ortaya çıkacak. Taşınabilir, ev satın alabilir ve mülkten para kazanabilirsiniz. Mart, haziran ve eylülde sürprizler olabilir.

Ağustosa kadar olan dönemde elinize tek seferde toplu miktarda para geçebilir. Ameliyat veya başka tıbbi işlemler kabuk değiştirip yenilenmenizi sağlayacak.

Ağustos ayından itibaren yurtdışı seyahat imkanlarınız olacak. Bir yıl boyunca yurtdışı, yabancılar, üniversite, mahkemeler, internet ve medya gibi alanlarda çok avantajlı olacaksınız. Hayatınızın en büyük fırsatları buralardan gelecek ve sizi her alanda geliştirecek.

Ancak kardeş, kuzen, hala gibi yakın akrabalarla ilgili aldatıcı koşullar oluşabilir. Yazı, konuşma gibi iletişim kökenli projelerinizde ya da kısa seyahat planlarınızda belirsizlikler olabilir.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

ÇIRAKLIK DÖNEMİ GERİDE KALDI

Son yıllarda işinizde sizi zorlayan ağır sorumluluklar, her hareketinizi eleştiren bir yönetici veya yeni bir şey öğrendiğiniz için geçirdiğiniz zorlu çıraklık dönemi sona eriyor ve çabalarınızın karşılığını almaya başlıyorsunuz. Bu zamana kadar çalıştıysanız, başarı zorlanmadan gelecek.

Ancak çeşitli nedenlerle sosyal çevrenizle eskisi kadar görüşemeyebilir ve bazı arkadaşlarınızdan uzaklaşabilirsiniz. Sizden daha tecrübeli ve büyük arkadaşlar edinebilirsiniz; yol göstericiniz onlar olabilir.

Eşiniz, ortağınız veya ajans, avukat gibi aracılar hatta rakipler hayatınıza çok şey kazandıracak. Evlenme ve ortaklık kurma planlarınız olabilir. Ne olursa olsun, bir başkasıyla işbirliği yaptığınızda daha hızlı yol alacaksınız. Yılın ikinci yarısında maaşınız dışında komisyon, telif, hisse, nafaka, miras, sigorta, kredi gibi bir kaynaktan  toplu miktarda para alabilirsiniz.

Ancak para konularında aldanmaya ve özveride bulunurken istismar edilmeye açıksınız. Her türlü yasal işlemde kendiniz bulunun ve başkasına vekalet vermeyin!

Balık 20 Şubat - 20 Mart

ÖNÜMÜZDEKİ İKİ SENE DEĞİŞİM BÜYÜK

Seneler sonra yeniden burcunuzda oluşan tutulmalar, 2015 ve 2016’da büyük değişimlerden geçeceğinizi gösteriyor. Kararsızlıklarınız tutulmaların iteklemesiyle mecburen son bulacak. Siz karar vermezseniz de başkaları sizin adınıza verecek.

Hayal gücü ve yaratıcılığınızı özellikle sinema, fotoğraf, dans gibi sanatsal alanlarda değerlendirebilirsiniz.

2015’te işinizde ağır sorumluluklar ve zorluklar başlıyor. Kolay bir süreç olmayacak ama sonunda çabalarınızın karşılığını misliyle alacaksınız. Belki de sizi ofis politikaları ve entrikalar zorlayacak. Sezgileriniz her zaman olduğu gibi size çok yardımcı olacak.

İşiniz yerine anne veya babayla ilgili artan sorumluluklar yüzünden kısıtlanabilirsiniz. Aynı zamanda ağustos ayına kadar alacağınız proje, müşteri veya görevler tahmininizden büyük kazançlar getirecek.

Ağustos ayından itibaren bir yıl boyunca evlilik ve ortaklıklardan yana şanslı olacaksınız. Evlenebilir, ortaklık kurabilir veya müstakbel eşinizle tanışabilirsiniz.