2017’de ağırlama sektörünün kalbi Ege’de atacak

Fuar turizmi, ülkemizin farklı bölgelerinde turizm sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek hem ekonomimize hem de farklı iş birlikteliklerine olumlu yönde faydalar sağlıyor. Ege bölgesinde geçen yıl ilki düzenlenen ve Ege mutfağının yöresel lezzet haritasının çıkarıldığı fuar bu yılda ağırlama sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor.

Aegean Hosttech Fair Platform 2017 Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı 22-25 Şubat 2017 tarihleri arasında Ege’nin turizm merkezlerinden Kuşadası’nda Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Neden Ege Bölgesi?

Turistlik tesislerin artışı, kapasite yükselmesi, kalitenin ön plana çıkması bu alandaki endüstriyel ürünlerin markalaşma çabasını arttırırken hizmet kalitesindeki çıtanın yükseltilmesinin de önemini ortaya koyuyor. Bu fuara otel profesyonelleri de ilgi gösteriyor. Aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu bu fuara gelen ziyaretçiler için hem görsel bir şölen sunuyor hem de yemek tadımları yaparak ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Milli takımlar bazında da yarışmalar yapılarak mutfağımızı daha yükseklere taşıma gayreti içinde bulunuyorlar. Bu fuarın en büyük özelliği de profesyonel otelcilerin aradıklarını bu fuarda bulabilmeleri, fikir alışverişi, yeni tanışmalar, iş imkanları ve Ege bölgesinin ön plana çıkarılması...

Ülkemizin turizmdeki ilk destinasyonlarından Kuşadası, Didim, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Göcek, Gökova, Dalyan, Foça, Ayvalık, Assos vb gibi sadece sejour (deniz-kum-güneş) turizminin dışında da 12 ay boyunca farklı amaçlarla spor, sağlık, kültür, kongre, inanç turizmi gibi turizm faaliyetleri için Ege  önemli bir turizm merkezimizdir.

Efes, Milet, Didim, Klaros, Priene (Güllü Bahçe) antik kentleri gibi, Şirince, Meryem Ana, Kuşadası, Yedi Uyuyanlar Mağarası gibi gezdikçe gezmeye görmeye, keşfetmeye, bakmaya doyulamayacak Selçuk kültür mirasımızla ve Menderes Ovasının, nehirlerle, göllerle denizle kucaklaştığı Kuşadası ve yakın çevresi bile Ege Bölgesinin turizmdeki değerini anlatıyor.

Konuyla ilgili görüştüğüm GLPlatform Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Gül Ceylan; geçen yıl ilkini düzenledikleri bu önemli buluşmanın ikincisinde Türkiye’nin her bölgesinden katılımcı ve ziyaretçi geleceğini söyledi. Ceylan, ağırlama konaklama teknolojileri ve ev dışı tüketim fuarı oluşu, turizm faaliyetlerinin farklı kollarının ve konularının fuar etkinliklerinde paylaşılmasının önemine dikkat çekerken, katılımcı alım heyeti ülkeler arasında da İtalya, Tunus, Yunanistan, Cezayir, Fas, Kazakistan, Kenya, Libya, Lübnan, Ürdün, Irak, Katar, İran’nın bulunduğunu, Ege’de bu fuarı bir geleneksel hale getirmek için büyük bir çaba ve gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini ve herkesi bu fuara beklediklerini dile getirdi.