2018 sinema yılı olacak

2018’in ilk gününde sinemalarda bu yıl neler seyredeceğiz sizin için araştırdık. Hem Türk hem de yabancı sinemada muhteşem filmler bizi bekliyor.

Bu yıl kelimenin tam anlamıyla sinema yılı olacak. Hem eski klasik serileri hem de yeni maceraları sinemada seyredeceğiz. Birçok Türk filmi vizyon alacak, bunlardan en merakla beklenen beş filmi listemize aldık. Cem Yılmaz, Çağan Irmak, Nejat İşler, Ahmet Kural, Murat Cemcir, Demet Evgar sizleri bekliyor. Yabancı sinemada ise Yenilmezler, Deadpool, Black Panter, Aquaman gibi çizgi roman kahramanları beyaz perdede olacak. Fakat o kadar çok çizgi roman kahraman filmi geliyor ki onları listemize alsak başka film tanıtamazdık. Onun için bu filmleri listemizin dışında bıraktık. Onların yerine Predator, Han Solo, Tomb Raider, Mission Impossible gibi eski kahramanların yeni maceralarını ve Steven Spielberg, Guillermo del Toro gibi efsane yönetmenlerin yeni filmlerini listemize aldık. İşte 2018’in muhteşem filmleri...

Arif v 216 (5 Ocak 2018)

Cem Yılmaz’ın 2004 yapımı Gora filmindeki robot 216’nın üzerine kurulu yapım 5 Ocak’ta vizyonda. İnsan olmanın hayalini kuran 216 dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif’in yanına gelir ve insan gibi yaşamaya başlar. Yeni yaşantısına alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. Robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz. 216’dan ilham alan bir iş adamı, onu herkese tanıtıp kopyalarını yapmak ister.

Tomb Raider (16 Mart 2018)

Fenomen oyun Tomb Raider’ın yeniden çekiminde Lara Croft’u Oscar ödüllü oyuncu Alicia Vikander canlandırıyor. Babasının ortadan kaybolmasından yedi yıl sonra, 21 yaşındaki Lara küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiştir. Bir noktada babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve son gittiği yeri ziyaret eder: Japonya kıyılarında bir yerde bulunan gizemli bir adadaki bir mezar.

2018 süperleri

The Predator 4 (3 Ağustos’ta)

Predator serisinin 4’üncü devam halkasında yönetmen koltuğunda Shane Black otururken, filmin senaryosunu ise yönetmenle birlikte Fred Dekker üstleniyor. 

Başlat-Ready Player One (30 Mart’ta)

Steven Spielberg’ün yönettiği filmin başrolünde Tye Sheridan ve Olivia Cooke yer alıyor. Wade Watts, zamanını The Oasis adlı oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu, evrendeki anahtarı bulana servetini vadetmektedir. Sonrasında her şey acımasız bir rekabete dönüşür.

Solo: A Star Wars Story (25 Mayıs’ta)

Ron Howard’ın yönettiği filmin başrollerinde Alden Ehrenreich,  Woody Harrelson, Emilia Clarke oynuyor. Serinin ünlü karakteri Han Solo öykünün kahramanı. 

Küçülen Hayatlar-Downsizing (9 Mart’ta )

Başrollerinde Matt Damon, Kristen Wiig ve Christoph Waltz’un yer aldığı filmin yönetmeni Alexander Payne. Paul Safranek ile eşi daha iyi bir hayat için Omaha’dan ayrılıp, küçük bir topluluğa katılırlar. Bu seçimle bilmedikleri bir maceraya sürüklenirler.

Suyun Sesi-The Shape of Water (16 Şubat’ta)

Guillermo del Toro’nun yönetmenliğindeki filmde Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins yer alıyor. Filmde, soğuk savaş dönemi Amerika’da gizli bir devlet laboratuvarında temizlikçilik yapan Elisa iş arkadaşı Zelda ile devletin gizli deneyini keşfeder ve suda hapsedilen insansı bir yaratığı kurtarmaya çalışır.

X-Men: Dark Phoenix (2 Kasım’da)

İnanılmaz güçlerden sonra değişen Jean Grey, Dark Phoenix’e dönüşür. X-Men’in, kendi üyelerinden Jean Grey’in hayatının tüm insanlardan değerli olup olmadığına karar vermesi gerekecektir.

Johnny English 3 (5 Ekim’de)

Gizli ajanların en tesadüfi olanı Johnny English, geri dönüyor! Bu sefer Çin halk Cumhuriyeti Başkanı uluslararası bir suikast örgütünün tehdidi altında. 

Mission: Impossible 6 (27 Temmuz 2018)

Görevimiz Tehlike serisinin 6’ncı devam halkasıdır. Filmin başrolünü Tom Cruise üstlenirken kadroda Luther Stickell rolündeki Ving Rhames, Benji Dunn rolündeki Simon Pegg ve Ilsa Faust rolündeki Rebecca Ferguson, Alan Hunley’i canlandıran usta oyuncu Alec Baldwin, Solomon Lane’i canlandıran Sean Harris, Julia Meade’i canlandıran Michelle Monaghan, Henry Cavill, Vanessa Kirby ve Angela Bassett yer alıyor.

2018’in Türk yıldızları

Kaybedenler Kulübü Yolda (16 Mart)

Kaan ve Mete Olimpos’ta, kalabalık bir Kadıköy grubuyla yaptıkları eğlenceli tatilin sonunda, motorlarıyla İstanbul’a doğru yola çıkarlar. İstanbul’a doğru ilerlerken, hayat onlara ve bize yolun, yolculuğun ve ilişkilerin hiçbir zaman planlandığı gibi ilerlemediğini oldukça sert bir biçimde gösterecektir…

Ailecek Şaşkınız (2 Mart)

Ahmet Kural’ın zengin bir müteahhitin oğlu Ferhat’ı, Murat Cemcir’in Ferhat’ın beraber çalıştığı çocukluk arkadaşı Gökhan’ı, Saadet Işıl Aksoy ise Ferhat’ın aşık olduğu Elif karakterini canlandıracağı filmin yönetmen ve senaristliğini Selçuk Aydemir üstleniyor.

Çocuklar Sana Emanet  (23 Mart)

Bir trafik kazasının travmasını atlatmaya çalışan iç mimar Kerem’in şifacı bir kadın ve köylülerle geçirdiği arınma sürecinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini Çağan Irmak üstleniyor. Engin Akyürek, Şerif Sezer, Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaş’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin senaryosu da Çağan Irmak’a ait.

Sofra Sırları (16 Şubat)

Ümit ünal’ın yeni filmi Adana Film Festivali’nde ödül almıştı. Neslihan, ömrünü kocasına ve evine adamış utangaç, sevimli bir kadındır. Gününü akşama ne pişireceğini düşünerek geçiren ve çok da iyi bir aşçı olan Neslihan ve ailesi sakin bir hayat sürer. Ta ki Neslihan’ın çevresinde esrarengiz ölümler başlayana kadar.