2023'ü tarihi farkla alacağız!

Kızılcahamam- AK Parti Kadın Kolları Başkanlığının, Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri ile 81 İl Kadın Kolları Başkanlarından oluşan kurmay heyetle Kızılcahamam'da gerçekleştirdiği üç günlük çalışma kampından "2023'ü tarihi farkla kazanma" kararı çıktı.

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'in başkanlığında yapılan "istişare ve eğitim" kampında hâlihazırda çalışmalar anlatıldı, il il vatandaş nabzı aktarıldı ve yeni siyasetler için öneriler sunuldu. 2023 yol haritası detaylandırıldıktan sonra 81 ilden gelen "AK Kadınlar" hedefi gerçekleştirmek üzere yurdun dört bir yanına dağıldı.

**

Doğrusu kendilerini dinleyene kadar sahaya hakimiyetin bu derece yüksek olduğunu bilmiyordum.

81 ilin kadın kolları başkanları neredeyse sokak sokak şehirlerine, hane hane hemşehrilerine hakim. Hangi evde engelli bir vatandaş, hangi evde yalnız bir yaşlı çift var, ne gibi sorunları var, o sorunları çözmek için ne yapmak gerekir ve neler yapmışlar; o derece sahadalar, her an vatandaşın yanındalar.

Bu bilgiye sahip olmak doğru siyaseti üretmek için elzem.

Ülke nabzının Türkiye'yi yöneten iktidar partisinin politika merkezine taşınması demek sadece kadın politikalarında değil her alanda siyasete taze oksijen girecek, sorunların çözümü için isabetli ve güncel formüller üretilecek demek.

Siyaset tıpkı hayat gibi çünkü. Durmuyor, değişiyor, biçim değiştiriyor. Çözülen sorunların, karşılanan ihtiyaçların yerine yeni sorunlar, yeni ihtiyaçlar beliriyor. Çözüm de siyasetten bekleniyor.

Kurulduğu günden beri seçmenin umudu olan AK Parti, sorunların çözülmesi, ülkenin yönetilmesi için değişmeyen adres olmayı bu sayede sürdürüyor.

**

Şüphesiz AK Parti kadın kollarının bunda katkısı büyük.

Toplantılarda söz alan herkes samimiyetle ve halis niyetlerle "vatan için" çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kadın haklarının teslimi konusunda yapılan mevzuat değişiklikleri, kız çocuklarının eğitimi, kadının siyasette, iş hayatında, sivil alanlarda, akademide, sendikalarda güçlenmesi için verilen mücadele hatırlatılarak yapılması gerekenler tek tek not edildi. Ailenin güçlendirilmesinden kadına yönelik şiddetin durdurulmasına, Z kuşağının siyaset algısından gençlerle sağlıklı iletişime, aile dostu bina üretiminden sosyal medyanın verimli kullanımına kadar pek çok başlık açıldı.

Kadın kurmayların altını en sık çizdiği iki başlıktan biri, tabanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye duyulan sevgi ve inanç iken diğeri muhalefetin "yalan siyaseti"ne duyulan yakınmaydı.

Sahadan gelen bilgiler, sahip olunan tecrübe, taşınan heyecan ve çalıştayda açığa çıkan enerji gösterdi ki AK Kadınlar 2023 için gerçekten yüksek bir motivasyonla çalışıyor.

**

Esasen AK Kadınlar hiç çekilmedi araziden. 6 yüz binden fazla AK Kadın aktif olarak sahada. Bu çok büyük bir ekip demek.

AK Parti Kadın Kolları, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam başkanlığında altı yıl boyunca başarılı bir dönem geçirmiş, kadın üye sayısını 5 milyonun üzerine çıkarmayı başarmıştı. Ardından bayrak Düzce Milletvekili "atom karınca" Ayşe Keşir'e teslim edildi. Keşir ve ekibi altı ay gibi kısa bir sürede "Kadının Emeği, Türkiye'nin İstikbali" projesi kapsamında 23 şehre gitti. Amaç AK Parti hükümetleri döneminde devletin, hibe ve kredilerle desteklediği girişimci kadınları görünür kılmak, sayılarını artırmaktı. KOSGEB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tarım İl Müdürlükleri, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kurum kuruluşlar aracılığıyla desteklenen kadın girişimciler işlerini kurdu, büyüttü. AK Kadınlar bu imkânların daha fazla bilinmesi ve iş kurmak, hayallerini gerçekleştirmek isteyen her kadına ulaştırılması için 81 ilin tamamına gidecek.

Sadece projeler için değil olağanüstü gelişmeler sonrasında da kadınlar sahaya çıkmak için vakit kaybetmiyor.

Nitekim yangın ve sel felaketlerinin yaşandığı illere koşan, dağ köylerine çıkan ve vatandaşın derdiyle hemhal olmak için atılan ilk ve tek kadın siyasetçiler de AK Parti Kadın Kolları olmuştu.

AK Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığını Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç yönetiyor. Harıl harıl çalışan il koordinatörleri, ilçe ve mahalle başkanlarıyla sürekli bir arada. Teşkilatlara seçmen ve sandık temelli eğitimler verilirken geçmiş tecrübe ile geleceğin enerjisi sahayı diri tutuyor.

**

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıya video konferans aracılığıyla katıldı. O konuşurken salonda büyük coşku yaşandı. Cumhurbaşkanı yol arkadaşlarına kadın hakları konusunda AK Parti olarak neler yapıldığını, bugünlere nerelerden gelindiğini hatırlattıktan sonra 2023 hedefleri için de talimat verdi.

Çalışma kampının hayli gündemi yoğundu. Sabah 9'da başlayan toplantılar gece 9-10'a kadar sürdü. Kızılcahamam Çam Hotel'de gerçekleşen çalıştaya kadınların pek çoğu çocukları ve aileleriyle gelmişti. Kadınların toplantı aralarındaki koşuşturmaları, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayıp gecikmeden toplantıya katılmak için gösterdikleri çaba ise görülmeye değerdi.

Çalışmaya AK Parti Genel Başkanvekili, "son Başbakan" Binali Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Başkanı Çiğdem Karaaslan ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir de konuşmacı olarak katıldı. Bu toplantılarda kürsüden yapılan konuşmalardan daha uzun süre boyunca mikrofonlar salonda dolaştı. Katılımcılar muhataplarına diledikleri soruları yöneltirken hem kendi fikirlerini hem de sahadaki talepleri aktarma imkanı bulabildi.

Kadın Kolları ile Genel Merkez arasındaki uyum ve işbirliği doğrusu dikkate değerdi. Toplumsal çeşitliliğin Türkiye idealinde ortaklaşması, ahenge kavuşması, bakışta, dilde, hedefte birliğe ulaşması harika.

Üç gün süren çalıştayın içeriği, niteliği ve ciddiyeti bile AK Parti'nin neden 19 yıldır iktidarda olduğunu; seçmenin değişmeyen tercihi olduğunu ispatlayacak türdendi.

AK Parti'yi güçlü kılan, isabetli reformlar ve hizmet siyasetleri üretmesini sağlayan şey AK Parti'nin nabzının vatandaşın nabzıyla bir olması sanırım. Bunu sağlayan da nabzı tutan teşkilat olmalı...