24 TV yüzde 100 çekti...

Bir haber kanalı için önemli olan olaylar karşısında gösterdiği refleks ve gündem olan açıklamaların yapıldığı kanal olmaktır. 24 TV bu konuda üst üste çok başarılı iki örnek verdi. Önce sıcak gelişme ve refleksten bahsedeyim. Mısır’da dün sabah darbecilerin başlattığı katliamı Türkiye’ye ilk duyuran 24 TV oldu. Ardından katliamın yaşandığı Adeviye’den canlı görüntüleri ilk yayınlayan kanal da yine 24 TV oldu. Sadece haber ve görüntü değil, yaptığı bağlantılarla da 24 TV olup biteni daha iyi anlamamızı sağladı.

Refleks kısmını tamamladıktan sonra geçelim gündem belirlemeye.Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 24 TV’de yaptığı açıklamalar bir sürü gazetede manşet-sürmanşet oldu, gündem belirledi. Bu ikisini alt alta yazınca da 24 TV, yüzde 100 çekti demek abartı olmaz, aksine gerçeğin tam ifadesi olur...

Erkan Petekkaya ve korumalar...

Dünyada yüzlerce ülkede gösterilen diziler var. O dizilerin yıldızları sokakta normal insanlar gibi dolaşırlar, arkalarında korumalar yoktur.Bizim memlekette koruma tutma giderek güvenlik değil ben şöhretim diye hava atma aracı haline geldi. Erkan Petekkaya ya da herkesin bildiği karakter Ali Kaptan, Datça’da tatsız bir olay yaşamış. Geçmiş olsun ama haberde Petekkaya’nın iki koruması olduğundan bahsediliyor. Bir değil iki koruma... Eğer ciddi bir tehdit varsa koruma işini en doğru emniyet yapar, belli ki buradaki korumalar özel koruma.

Peki bir dizi yıldızı neden iki korumayla gezme ihtiyacı duyar ki? Sadece bu vakada değil Nişantaşı’nda ya da moda yerlerde korumayla gezen ünlülere hayretle bakıyorum çoğu zaman. Eğer halkın ilgisine karşı koruma tutuluyorsa, o zaman adama neden başka iş yapmıyorsun diye sormazlar mı?

Nadide Sultan meselesi...

Memleketin işi gücü kalmamış bir grup insan, Nadide Sultan’ın bayramda sahneye çıktığı yerde orkestrası perde arkasında şarkı söylemesini konuşuyor. Bugüne kadar örneği hiç görülmemiş bir uygulama bu ama kimin, neden istediği, kimin karar verdiği belli değil. Bu tür şeyler çok konuşulup, gündemde tutulduğunda benim aklıma hep bir konuşulma operasyonu gelir.

Normal şartlarda kimsenin haberdar olmayacağı bir konser ve konserin verildiği mekan günlerdir gazete ve televizyonlarda. Meslekte yaşadığım tecrübe bu işin bir PR çalışması olduğunu söylüyor.

Nadide Sultan ya da konserin verildiği mekanın fikri mi bilmem ama bu iş konuşulmak için kurgulanmışa benziyor...