25 liraya lahmacun

Ýnsanoðlu 45 yýldýr Higgs bozonu adý verilen bir teorik parçacýðýn izini sürüyor. Maddenin nasýl kütle sahibi olduðunu açýklamak için binlerce bilimadamý, milyarlarca dolar harcýyor.

Bu hafta, bazý bulgulara ulaþtýklarýný açýkladýlar ama onlarýn iþi basit. Eðer becerebilirlerse bence

gözde tatil merkezi Bodrum’da popüler bir mekanda lahmacunun tanesinin 25 liraya nasýl satýldýðýný ve neden alýcý bulduðunu açýklasýnlar.... 

 

***

 

Bir lahmacunun içine konan harcýn aðýrlýðý 100 ile 120 gram arasýnda.Bunun 3’te biri et, 3’te biri soðan, kalan 3’te biride domates, maydanoz karýþýmý.Formülü Türkiye’nin en iyilerinden

 

Hacýbozanoðlu’nun sahibi Ali Bozanoðlu’ndan aldým.

Hacýbozanoðlu’nun sadece 4 liraya sattýðý ve kar ettiði lahmacunu Bodrum’da marka bir yerde insanlar neden 25 liraya satýn alýrlar acaba? Hoþ, soru saçma oldu.

 

Bir litre suyun þiþesine 17 lira, dört kiþilik bir yemek için

1200-1500 lira arasý hesap ödeyebilenler lahmacunun tanesi de 25 lira öderler elbette...

***

 

Kimsenin kazandýðý ya da harcadýðý para da gözüm yok da fahiþ fiyatlara kýlýf haline gelen “Kaliteyi korumak” lafýna sinir oluyorum. “Her zengin kalitelidir, her fakir ve orta gelirli de kalitesizdir” gibi, peþin hükümlü, iðrenç bir bakýþ açýsý bu.Gülben Ergen’in selülitlerini günlerce tartýþan medya bu iðrenç bakýþ açýsýný hiç tartýþmadý. 

 

Medya yöneticileri tatillerini bu tür mekanlarda yapar, hatta 25 liralýk lahmacunu yerken “halk adýna soruyorum” diye yazýlar döktürürken elbette tartýþýlmaz.

***

 

Dedim ya derdim fiyat deðil, alan razý, satan razý, benim derdim baþkalarýný aþaðýlayan bu açýklama. Tüm dünyada bu tarz yerler vardýr ve imkaný olanlar oralarda gözükmek için bir sürü para öderler. Ancak o iþletmelerin sahipleri “kaliteyi böyle koruyoruz” diye bir laf etmeyi akýllarýnýn ucuna dahi getiremez...  Bankalarýn tatil kredisi verdiði, yani 1 hafta tatil için 12 ay taksit ödendiði bilinen bir ülkede medya bu lafýn hesabýný sormalýydý.