28 Þubat'ýn düþündürdükleri!

28 Þubat süreci bu ülkede dindarlarýn yaþadýðý en karanlýk dönemin ikincisidir.

Birincisi tek parti dönemidir. O dönem yeni bir ulus yaratma projesinin gereði, yerli olan her þeye yasak getirilmiþ, hayat hakký tanýnmamýþtý. O dönem Allah demenin bile yasak olduðu dönemdir. Müslüman Türk tarihinin en karanlýk dönemidir.

28 Þubat süreci ise tek parti dönemindeki zihniyetin çaðdaþ versiyonudur. Onun için post modern darbe ifadesi, isabetli bir tariftir.

1997'de baþlayan bu süreç yaklaþýk on yýl sürmüþtür. AK Parti'nin ilk yedi yýlýnda da bu zihniyet etkili olmuþ hatta sekizinci yýlýnda AK Parti'ye kapatma davasý bile açýlmýþtýr! O davada siyasi yasaðý istenen 71 kiþiden biriydim sonra bu sayý 11'e düþürüldü ben yine o 11 kiþinin içindeydim!

Bu süreçte kýsaca 600 bin baþörtülü öðrenci, okullara ve üniversiteye gidemedi. Katsayý engeli nedeniyle 14 milyon meslek lisesi öðrencisi, istediði üniversitede eðitim göremedi.

Türk Silahlý Kuvvetleri'nden 1990-2011 arasýnda "irtica" suçlamasýyla YAÞ kararlarý sonucu 1635 personel atýldý. 2.500 subay ast subay ihraç edildi. Ýstifa eden öðretmen sayýsý 1997-2001'de yaklaþýk 11 bin oldu. Ayný dönemde 3 bin 527 öðretmenin görevine son verildi. Kýlýk kýyafet ya da fiþlemeler nedeniyle 33 bin 271 öðretmen hakkýnda disiplin soruþturmasý yürütüldü, 11 bin 890 öðretmen de memurluktan çýkarýlmadan disiplin cezasý aldý. 4 bin 625 MEB personeli fiþlendi. 2 bin 639 kamu personeli irticayla iliþkili görüldü. 418 öðretim görevlisi, 949 öðretmen irticacý olarak fiþlendi. Ýrtica gerekçesiyle 210 vali ya da kaymakam hakkýnda rapor tanzim edildi. 71 kaymakam görevinden el çektirildi. 331 emniyet mensubu hakkýnda inceleme baþlatýldý. 53 emniyet görevlisine idari ceza verildi. 1.732 Kur'an Kursu kapatýldý. Ýrtica gerekçesiyle 396 Diyanet personeli disiplin cezasý alýrken 128 görevli meslekten atýldý. 139 yükseköðretim kurumlarý personeli, kýlýk kýyafet yasaðý nedeniyle kamu görevinden çýkarýldý. Ýrticai faaliyette bulunduðu gerekçesiyle kapatýlan 21 vakfýn 187 taþýnmazýna el konuldu. RP ve FP'nin kapatýldýðýný söylemeye bile gerek yok. 7 bin 355 yayýn toplatýldý. Yeþil sermaye diyerek 400 milyarlýk ekonomik deðer engellendi. Bu sürecin sebep olduðu toplam ekonomik zarar ise 381 milyar dolar olarak hesaplandý.

Bu bilanço özetin özetidir.

Bu süreci yöneten Batý Çalýþma Grubu(BÇG) adýndan da anlaþýlacaðý gibi batýya baðlýlýk Ýslam'a kuþatmanýn sembolleþmiþ halidir.

Bu süreç ülke içindeki kimilerinin tek baþýna aldýklarý kararlarýn uygulandýðý bir süreç deðildir. Post modern darbe kararý NATO karargâhýnda alýnmýþ, batýcý subaylar görevlendirilmiþ, BÇG süreci takip etmiþtir.

Baþka bir ifadeyle sürecin yönetimini genelkurmay takip etmiþ, yargý cezalandýrma görevini üstlenmiþ, beþli çete ve FETÖ sivil toplum ayaðýný organize etmiþ, piarýný kartel medyasý yapmýþ, CHP ve DSP de siyasi ayaðýný oluþturmuþtur.

Bu süreç dindar kesimde büyük bir travmaya, bugünkü deyimle 9 þiddetinde bir sarsýntýya sebep olmuþtur.

Bu sarsýntý Ýslami hassasiyeti zayýflatmýþ, baþörtüsü bile dindarlýk simgesi olmaktan çýkmýþ, iktidarýn getirdiði rehavet ile dünyevileþme had safhaya yükselmiþtir.

17/25 Aralýk 2013 yargý, 15 Temmuz 2016 silahlý kalkýþmalarýyla ülkeyi teslim almak isteyenlere karþý, millet devletiyle birlikte karþý koyarak emperyalizme karþý güçlü bir direniþ göstermiþtir.

Ancak tehlike geçmiþ deðildir.

Altýlý maþanýn emperyalizmin uzantýlarýyla uyumlu siyaseti bu ülkeyi tekrar 28 Þubat sürecinin hamisi batýnýn güdümüne sokmayý hedeflediði görülmektedir.

TEDBÝRLER

Alýnmasý gereken tedbirlerin baþýnda milletin deðerleriyle barýþýk yeni bir anayasa yapmak gelmelidir.

Milli Eðitim ve kültür alanlarýnda nesilleri kendi öz kültürleriyle donatacak müfredat ve etkinliklere öncelik verilmelidir.

Cumhuriyet tarihinin seçimle gelmiþ en dindar baþkanýnýn en uzun sürede gerçekleþtirdiði devrim niteliðindeki icraatlar her kuþaðýn anlayacaðý dilde anlatýlmalýdýr,

Halktan kopan siyasi teþkilatlar halkla kaynaþmalý, Baþkan Erdoðan'ýn ifadesiyle 'Ömerlerle buluþmalýdýr!'

Nepotizm algýsý silinmeli, görevini suiistimal eden bürokratlar cezalandýrýlmalý yargýya güven artýrýlmalýdýr.

Yeni kuþaklara tek parti dönemi, 28 Þubat dâhil darbeler dönemi ve zihniyeti iyi anlatýlmalýdýr.

O dönemleri bilmeyenler Baþkan Erdoðan farkýný anlayamazlar.

SÝVÝL TOPLUM KURULUÞLARI(STK)!

Muhafazakârlarýn oluþturduðu STK'lar 'iktidarda bizimkiler var' diye hatalara yanlýþlara göz yummamalý, doðru olaný kýrýp dökmenden gündeme getirmeli; iktidarýn iþini kolaylaþtýracak teklifler projeler geliþtirerek iktidara yardýmcý olmalýdýrlar.

Burs, kurs, kamp, seyahat ve benzeri projeler üretip uygulayarak yeni kuþaklarý kazanmalýdýrlar.

STK'lar çevrecilik, engellilere destek, insan haklarý savunuculuðu gibi etkinliklere yoðunlaþarak muhalif düþüncede olanlarý etkilemeli ve ikna etmelidirler.

MEDYAMIZ

Dindar muhafazakâr kesim Twitter, Instagam, Facebook, Whatsapp, Bip gibi alanlarda kendisini geliþtirmeli, sosyal medyaya aðýrlýk vermelidirler.

Haber, spor, yemek siteleri gibi izlenen dijital medya alaný etkin olarak kullanýlmalýdýr.

TV yayýnlarýnda dizi, film, yarýþma gibi kültürümüze yönlendirici ve öðretici programlara hazýrlanmalýdýr.

Tartýþma programlarý için temsil kabiliyeti yüksek katýlýmcýlar hazýrlanmalý ciddi bir dayanýþma ile tartýþma programlarýnda doðrularýn anlatýlmasý saðlanmalýdýr.

Ýnancýmýza kültürümüze ve moral deðerlerimize aykýrý fikir ve yaklaþýmlar konusunda toplum uyarýlmalýdýr.

Ve tabii ki dinimizin emrettiði üzere güzel ahlaklý Müslümanlar olmamýz gerekir.

En güzel ve en etkili teblið iyi Müslüman olmaktan geçer!

Ýslam bu toplumun ruhudur, o ruha sahip çýkmak gerekir.

Kimseye küfretmeyi, hakareti tavsiye etmiyoruz.

Müslüman olduðumuzu ve gerçekleri açýklamaktan çekinmememiz gerektiðini söylüyoruz.

Ezici çoðunluðu Müslüman olan bu ülkede birileri dinsizliklerini, ateist olduklarýný hatta eþcinsel olduklarýný açýklamaktan utanmýyorlar, bazýlarýmýz Müslüman olduðumuzu açýklamaktan ilkelerimize baðlýlýðýmýzý haykýrmaktan utanýyoruz!

Aðýr bir sosyal siyasal sarsýntýya sebep olan 28 Þubat süreçlerini tarihe gömecek adýmlar atýldý, sorumlular yargýlandý, kimileri deðiþik cezalar aldý.

Ama söylediðim gibi tehlike geçmiþ deðil!

Altýlý Maþa ellerini ovuþturup duruyor!