3 büyük takımın işi çok zor

Süper Lig’in başlamasına iki hafta kala ne Beşiktaş ne Fenerbahçe ne de Galatasaray takımının hazır olduğunu söyleyebilmek çok zor!

Bu takımlar içinde Galatasaray en zor durumda olanı. Bırakın transferlerini daha takımı kimin çalıştıracağı bile belli değil. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön elemesinde sıradan bir İsveç takımına elenmesi sonrasında Teknik Direktör İgor Tudor’un durumu tartışılıp, deneyimli Rumen teknik adam Lucescu’nun takımın başına gelmesi ihtimali ortaya çıkmışken, Fatih Terim’in milli takım ile yollarını ayırması sonrasında ortalık iyice karıştı.

Bu nedenle Galatasaray’ın yeni sezona hem teknik adam hem de transferler yönünden sağlıklı bir şekilde başlaması oldukça zor görünüyor.

Yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile sezona başlayan Fenerbahçe’yi UEFA Avrupa Ligi maçında zayıf bir Avusturya takımı karşısında seyretme şansı bulduk.

Sarı lacivertli takım zayıf rakibini yendi, ancak bu durum Fenerli yöneticileri ve taraftarları kesinlikle yanıltmasın! Fenerbahçe hem sezona hazır değil, hem de bazı transferlere ihtiyacı var.

Fener’in  Kjaer’i göndermiş olması nedeniyle kesinlikle çok iyi bir stoper ile yine çok iyi bir golcüye ihtiyacı var.

Fatih Terim’in milli takımı bırakması sonrasında milli takım teknik direktörlüğü için Şenol Güneş’in isminin gündeme gelmesi ister istemez Beşiktaş camiasını tedirgin etti.

Zaten hem golcü hem de stoper konusunda gerekli transferleri yapamayan Beşiktaş takımında Atınç Nukan’ın da ağır bir sakatlık geçirmesi sıkıntıları iyice arttırdı.

Bu nedenlerle Siyah-Beyazlılar hem Süper Lig’e hem de Şampiyonlar Ligi’ne istedikleri gibi başlayamayacaklar.

Geçen sezonu ikinci olarak bitiren Başakşehir takımı yeni sezona çok iyi transferler yaparak girdi.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında deplasmanda Belçika’nın Brugge takımı karşısında izlediğim Başakşehir ekibi Gökhan İnler, Tunay Torun, Mevlüt Erdinç ve Da Costa gibi önemli transferlerine ilk onbir içinde yer vermemesine rağmen çok iyi bir mücadele ortaya koydu.

Benim gördüğüm kadarı ile de Abdullah Avcı ve talebeleri yeni sezonun en iyi ve şampiyonluk yarışı için en avantajlı takımı!