3 Temmuz’a karşı inadına şampiyon!

Federasyonun 3 Temmuz sürecinde verdiği “Sahada şikeye rastlanmamıştır” kararı çok eleştirildi. Türk yargısıyla birlikte; UEFA, FIFA ve CAS’ın şike konusunda ortak kanıda olup federasyonun aksi düşünmesi, nerdeyse kara mizah olarak algılandı.

Ben, federasyonun kararına katılıyorum.  Bana göre de, sahaya yansıyan bir şey yok... Ama Demirören yönetimi; şike olsa da olmasa da aynı kararı verecekti. Onların derdi işi örtbas etmekti.. Ben ise, Fenerbahçe’nin gerçekten şike yapmadığına inanıyorum.

Sorun; Aziz Yıldırım’ın daha önce iki şampiyonluğu kıl payı kaçırmaktan kaynaklanan panik duygusuyla, bazı tedbir girişimlerde bulunmasından kaynaklanıyordu. Oyuncuların ve teknik kadronun bundan haberi bile yoktu.

Kişisel kanaatime göre; F.Bahçe tarihinin 3 önemli başarı dönemi var... Birincisi 60’lı yılların ortasındaki dönemdir. Puşkaş Ergun ya da Mikro Mustafa gibi kısa boylu futbolculardan oluşması nedeniyle, “Küçük Şeytanlar” denilen ekip, başarıdan başarıya koşmuştu. Manchester City efsanesi o günlerin eseridir.

İkinci başarılı dönem; Rırdvan Dilmen’li ve 103 gollü şampiyonluk sezonudur. Üçüncü dönem de; F.Bahçe’nin şikeyle suçlandığı “Tartışmalı Şampiyonluk” günleridir. Ama ben o günleri tartışmam... Çünkü F.Bahçe fırtına gibi esiyordu ve (G.Saray’la Beşiktaş dahil) önüne geleni ezip geçiyordu. Oynadığı futbol şahaneydi. 3 Temmuz süreci talihsizliktir. Başkanın kişisel hatasıdır.

***

Bugüne gelindiğinde görüyoruz ki; haftalar öncesinden şampiyonluğunu garanti etmiş durumda... Kalan maçlarını şölen havasında geçirecek. Oynadığı futbol belki çok kaliteli değildi ama; özelikle 4 büyükler içinde takım olma kurgusunu en iyi başaran takım F.Bahçe oldu. Sow bir kaç hafta gol atamayınca, sahanın ortasında ağlamak zorunda kalacak kadar vicdan azabı çekti. Takım olmak budur... G.Saraylı futbolcular aynı haftada sahada birbiriyle tartışıyordu. Gol atan Sneijder; Selçuk İnan ve Burak’ın tebriklerini kabul etmiyor, onları itekliyordu. Puan farkının dışında, başta değer farkları da vardı.

F.Bahçe; aklanmaya çalıştığı 3 Temmuz’un acısını, tekrar şampiyon olarak dindirme fırsatını yakaladı. Onları kutluyoruz.