30 Mart İstiklal Mücadelesi Mübarek Olsun!..

Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli diyerek nerdeyse kazma kürek savaştık, yedi düvelin düşmanıyla, Milletçe istiklal mücadelesi yaptık, tarihimizde..!

Çocuk yaşta liseli, ortaokullu şehitler verdik, öldük, toprağa düştük medeniyet değerlerimiz için, neslimizonurlu ve bağımsız bir hayat sürsünler için..!

Fakat O İstiklal mücadelesini veren sanki biz değilmişiz gibi bir asra yakın bir süredir müstemleke bir hayat sürdüğümüz, belli güç odaklarının iç işlerimize nasıl müdahale edebildikleri ve dizayn edebildiklerini de yaşadık maalesef..!

Her ortam sohbetinin kaçınılmaz konularından biri değilmiydi bu. Ona ne derler, buna ne derler, müsaade ederler mi, etmezler mi,ile kurgulanan stratejik muhabbetlerimiz. Bağımlılıkbelasından nasıl kurtulacağımız konusu, devamlı konuşmuş ve sürekli formüller üretilip durmuşuzdur..!

Ama, bir şekilde ülke iktidarını elinde geçirenler, sadece ismiyle cismiyle bize benzeyenlergöreve geldiklerinde hiç oralı olmadılar, rahatsız da olmadılar mevcut durumdan zaten, çünkü İstiklal harbinde bu millet çocukları cephelerde toprağa düşerken uluslar arası masalardaülkenin paramparça olmasına ses çıkartmayanların fikri çocuklarıydı onlar..!

Onlarca yılımız böylebatı rüzgârları peşinde nafile heba olup gitti, milletimiz önüne gelen her sandık fırsatında istikameti düzeltmeye çalışsa da batırüzgârlarından etkilenmiş sözde muktedir kuklalar,senaristlerin gösterdiği istikametten dışarı çıkamadılar

Efendilerinin menfaatlerini korumaya programlanmış bu fikri ve imanı batı ahlakıyla terbiye edilmiş zavallılar hiç utanmadan ve çekinmeden on yıllarboyumilletle savaştılar..!

Varlığını ve ömrünü millet ve değerleriyle savaşa adamışCHP gibi bir partinin genel müdürünün “başörtüsü yasağını biz kaldırdık” demesinde olduğu gibi aynı zamanda da milletin aklıyla oynadılar, hakir gördüler, aptal yerine koydular..!

Fakat millet, her vesile kendisine ihanet edenlerin dersini layıkıyla verdi..!

Öyle gözüküyor ki yine bu tarihi derslerden birisini daha 30 Mart akşamı yaşayacağız..!

Başbakanın İstiklal mücadelesi ile eş değerde tutarak anlamlandırmaya çalıştığı bu seçim basit bir oy kullanma meselesi değildir.

Gerçekten de ülkenin geldiği durumu göz önüne alındığında asırlık hizmetlere imza atıldığını milletimiz açıkça görüyor ve günlük hayatında bire bir yaşıyor, çok daha önemlisi onurumuzu ve bağımsızlığımızı tekrar kazandığımızı görüyoruz..!

Kullanacağımız OY bütün maddi, manevi ve onur bağlamındakazanımlarımız  içinCenabı hakka bir teşekkür, şükürmahiyeti taşıyacaktır… “Şükür nimeti arttırır” esası göz önünde tutulursa, milletçe yeni kazanımlarla tanışma daha da bereketlenmek demek olacaktır..!

Vatan toprağının değişik cephelerinde çoluk çocuk şehit veya gazi olarak verdiğimiz o çetin İstiklal Mücadelesiyle  aynı mahiyeti taşıdığı ifade edilen 30 Mart seçimi günü yani yarınbu bilinç asla ihmal edilmemeli..!

İstiklal harbinde olduğu gibi, kimseye; hayde kazma küreklerinizi kapın da yola koyulun, vatan millet ikbali için “dönmemek üzere cepheye , şehit olmaya gidiyoruz” daveti yapılmıyor..!

Bu İstiklal harbi uzak cephelerde değil, komşumuzda, arkadaşımızda, eşimizde dostumuzda bir olmakta gönül gönüle birlikte hareket etmekte, tarihi kumpası fark edip edememekte yaşanıyor..!

En azından bu andan seçim günü son ana kadar eşimizi, dostumuzu, iş arkadaşımızı,  komşumuzu, köydekini, dağdakini, bağdakini arayarak, ziyaret ederek sandığa gitmeye davet edelim, yolsuzluk tantanasına aldanmadan, varlığına ,medeniyetine, kültürüne, gelecek nesillerine ve kendisine kim hizmet ettiyseonu desteklemesi lazım geldiğini telkin edelim..!Bir OY ’unbüyük vebali olduğunu hatırlatalım.!

Gelin, bu seçim de bir seferberlik ilan edelim,bir günümüzü kendi ikbalimize bağışlayalım… Gerekirse çoluk çocukakıbetimiz olan sandıkların başına koşalım... Sandığımızı etrafına gönüllerimizden oluşan bir zırhla koruyalım..!

Milleti aldatan, bu güne kadar her alandagelişmesini engelleyen, arsızın, uğursuzun,  sarhoşun,darbecinin, ırkçının, ulusalcının,devletin en hassas olduğu muhtemel savaş görüşmelerini bile dinleyip düşmana satanhainlerin, milletin acze düşürüldüğüimanından yakalayıp sömüren İslam kılıklı sahtekârların, iç ve dış güçlerin topu birden işbirliği yaptığı bu seçimde,

biz de millet olaraksandığımıza sahip çıkalım..!

Çok kıymetli OY’larımızın tasnifine, sayılmasına, tutanaklara kaydedilip imzalanmasına, derlenip toplanmasına ve son teslim noktasına kadar eşlik edelim, hırsızlara fırsat vermeyelim..!

Dedelerimizin çok önemli ikazına kulak verelim..!

Oğul der dedem; atın nalını çakarken çok dikkatli ol. İyi çakmadığın bir mıh bir nalı  düşürür, nal düştü atın ayağı kayar kırılır, bir ayak kırılır at düşer, atın üstündeki ordu kumandanı düşer, kumandan düşer ölür bütün ordunun morali bozulur, moral değeri kaybolan ordu savaşı kaybeder, savaş kaybedilince bir devlet ve millet tarihten silinir gider..!

Bir mıh’ tan çok daha önemli olduğu muhakkak olan OY’umuzu doğru kullanmak ve sahip çıkmak tarihi ve vicdani bir sorumluluktur..!

30 Mart İstiklal MücadelesiMübarek Olsun..!