3.03’lük bir sinema...

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci için çekilen Cumhur Başkanı’nı seçiyor” reklam filmi televizyonlarda dönmeye başladı. Süresi 3 dakika 3 saniye, ama seyrederken anlamıyorsunuz bunu, daha kısa geliyor. Helikopter kameranın kullanılışından tutun da evlerin içindeki ışıklara kadar sinema tadında bir reklam filmi olmuş.

Senaryo, özellikle de Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızların Türkiye’nin her yanında geldiğini gösteren sahne “Cumhur Başkanı’nı seçiyor” adının hakkını vermiş.

Kampanya reklam filmleri daha çok lider odaklıdır ya bu kez daha halk odaklı bir çalışma olmuş. Sosyal medya seyredilme oranları kısa süre sonra kategorinde zirveye oturur, televizyonlarda da başladığı zaman reklam kuşağı olsa bile seyirci zap yapmaz...

Hürrem’e 3 milyon lira...

Hürrem Sultan rolüyle ünlenen Meryem Uzerli Star Tv’yle anlaşmış. 3 yıl boyunca sadece Star Tv projelerinde yer alacak Uzerli’ye bunun karşılığında 3 milyon lira ödenecekmiş. Bu tür anlaşmalara dair haberlerde zaman zaman rakamlar çok doğru olmaz ama rakamıdan ziyade proje ne onu konuşmak lazım.

Meryem Uzerli sadece bir program mı sunacak yoksa dizide mi oynayacak? Star Tv’nin iç yapım dizisi yok. Program desek acaba nasıl bir program olacak? Televizyonculukta proje mi önemli isimler mi diye hep tartışılır ya, bu transferden sonra tartışma alevlenebilir.

Bazen proje için isim transfer edilir bazen önce isim alınır sonra üzerine proje oluşturulur. Meryem Uzerli kariyerini yönetmeyi iyi biliyor, adının yıpranmasına kolay kolay izin vermez, her işe evet demez. Ortaya ne çıkacağını göreceğiz sonuçta ama nereden bakarsanız bakın ilginç ve konuşulacak bir transfer olmuş bu.

Hoş Doğuş Medya Grubu’nun özellikle televizyon ayağında bu sene çok değişiklik olacağına dair yığınla kulis bilgisi geliyor. Eğer bilgiler doğruysa yayın hayatı sona erecek bir kanal bile olabilir...

Mesajlar net...

Başbakan Erdoğan 24 Tv’de Star Medya Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu’nun sorularını cevapladı. Daha önce defalarca yazmıştım, Başbakan’a soru soran tek kişi olduğunda konu bütünlüğü daha iyi sağlanıyor diye yine öyle oldu. Programdan paralel yapıyla mücadele başta olmak üzere çok sayıda başlık çıktı.

Muhalifler dahil çoğu kişi Başbakan Erdoğan’ın Köşk’e çıkacağına kesin gözüyle baktığı ve Erdoğan’dan sonra AK Parti nasıl olacak sorusuna cevap aradığı için en önemli bölümlerden birisi de buydu.

Erdoğan, Genel Başkan ayrı Başbakan ayrı formülüne tüm kapıları kapattı, fitne ortamına izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Kongre tarihi başta olmak üzere bir sürü senaryoda programla birlikte çöpe gitmiş oldu, yol haritası biraz daha netleşti.