4 büyük içinde en şanslısı Beşiktaş

Galatasaray ekonomisini düzeltirse ve elindeki fazla oyunculardan kurtulursa stoper ve forvete ihtiyacı var. Hamza hocanın elinde güzel bir iskelet kadro var. Ortada Emre, Melo, Selçuk, Snejder gibi kaliteli isimler var. Olcan ve Bruma’dan da aydalanabilirse etkili bir forvet transferiyle tutulmaz bir takım olur. Hamza hoca geldikten sonra şampiyoluğu ve dördüncü yıldızı ne kadar istediğini gösterdi. Beşiktaş maçından sora kalan 18 maçının 10’u içerde 8 deplasmanda oynayacaklar. İçerdeki 10 maçın  9’u Anadolu takımı, 1’i ise  iç saha maçı olan Beşiktaş derbisidir. Belki de formaliteye dönecek bir maç bile olabilir. Bu sırada F.Bahçe 8 iç,10 dış saha maçı oynayacak. Fener’in 8 iç saha maçının 3’ü derbi. Beşiktaş ise 9 iç, 9 dış saha maçı oynayacak. Bu yönden baktığımızda fikstür avantajı G.Saray’da gözüküyor.

*  *   * 

Beşiktaş 3 derbiden 3 puan alarak liderin 1 puan arkasında devreyi 2.bitirdi. Beşiktaş’ın klasik sağ bek krizi çözülemedi hala. Serdar vasatı geçemedi. Orta sahasında bir sıkıntı yok gibi ama daha sakin olmaları ve kart problemine çare bulmaları gerekiyor. Beşiktaş 2008-09’da şampiyon olduğunda 7.haftdan 34.haftaya kadar sadece 5 kırmızı kart görmüşlerdi. Bu sezon   şimdiden 7 kırmızı kart almaları takımın büyük problemi. Ligin en iyi top oynayan takımı derbi problemini çözerse şampiyonluğun favorisi olur. 

*  *   * 

2003-04’ten beri 2008-09 sezonu dışında her sene şampiyonluk yarışını son 2-3 maça kadar sürdürebilmiş olmaları önemli bir başarı. Bu tam 11 senenin 10’unda ilk 2 de olmak anlamına geliyor. 5 şampiyonlukları var, oturmuş bir sistemleri ve kadroları var.  İsmail Kartal’ın önderliğinde etkili oynuyorlar. Fakat; Sow, Kuyt, Emre, Caner, Gökhan gibi alternatifi olmayan ilk 11 oyuncularına sahipler. Üstelik Caner dışındakiler ya 30 yaş barajında ya da üzerindeler. Diego’dan istenen verim alınamadı eğer böyle oynarsa elden çıkarılmalı. Alves vasat. İyi bir teklifle elden çıkarılabilir. Egemen de çok sakatlanıyor tedbir amaçlı bir stoper gerekli. Emenike krizinin bir an evvel çözülmesi gerekir.  Aziz Yıldırım’ın “F.Bahçe bugüne kadar hocalarla şampiyon olmadı. Yönetimle ve oyuncu kadrosuyla şampiyon oldu” tezi, ilk yarıdaki saha sonuçlarına göre Yıldırım’ı haklı çıkardı.

*  *   * 

Trabzonspor teknik direktör hatasından çok çabuk dönerek ilerde doğabilecek bir krizi Ersun Yanal ile çabuk çözdü. Waris, Yatabare sık sakatlandılar. Papadopoulos da keza öyle. Kaleci Fatih de Onur’un bıraktığı yerden devam edemedi.  Hakan Arıkan transferi ile kale sorun çözülebilir. Stoperde Uğur Demirok da faydalı olur. Ama Bordo-Mavililer takım savunmasını iyi yapmalı. Trabzon bu görüntüsüyle Avrupa kupalarına gidebilir. Şampiyonluk için biraz daha sabırlı olmaları ve 3 Temmuz 2011 sürecinden kurtulmaları gerekir.