4. Malatya Film Festivali’nde yarışma heyecanı

Uluslararası Malatya Film Festivali’nin dördüncüsü 15-21 Kasım 2013 tarihlerinde düzenleniyor. Malatya Valiliği’nin koordinasyonuyla, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleriyle düzenlenecek festivalde Ulusal Uzun Film Yarışmasına katılım için son başvuru tarihi 20 Eylül 2013 olarak belirlendi. Sinemamızın yeni ve nitelikli ürünlerini seyirciyle buluşturmak, sanat değeri yüksek filmlerin yapımını teşvik etmek, filmlerin yaratıcı ekiplerine katkı sağlamak, sinemamızın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak ve sinema endüstrimizin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması’na katılım için başka festivallere katılmamış olmak şartı aranmıyor.

***

Katılımcılar, festivalin www.malatyafilmfest.org.tradresli web sitesinde yer alan festival yönetmeliğini dikkate alarak başvuru formunu ve formda istenen tüm materyalleri Ulusal Uzun Film Yarışması Koordinasyon Merkezi’ne göndermeleri gerekiyor. Burçak Evren, Necla Algan, Mehmet Açar ve bendenizden oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 10 film, 15-21 Kasım tarihleri arasında ana jürinin karşısına çıkacak.

Kristal Kayısı Ödülü’nün yanı sıra en iyi filmin 75.000 TL, en iyi yönetmenin 15.000 TL, en iyi kadın, en iyi erkek oyuncu ve en iyi senaryonun 10.000 TL para ödülü kazanacağı yarışmada, ödüle değer görülen film sahiplerine ödülleri 21 Kasım 2013 Perşembe gecesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festival ödül töreninde takdim edilecek.

Ulusal uzun metraj yarışmanın yanında festivalde ayrıca kısa film yarışması da yapılıyor. Kısa film yapımını teşvik etmek, bu türde film çeken genç yetenekleri keşfetmek, nitelikli yapımları ödüllendirmek ve isimlerini ulusal alanda duyurma fırsatı sunmak amacıyla bu dalda yarışmaya yer veriliyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, festivalin yukarıdaki web sitesinde yer alan yönetmeliğe göre hareket ederek 20 Eylül 2013 tarihine kadar Festival Merkezi’ne başvurmaları gerekiyor. Başvuru için herhangi bir yaş, deneyim, tür veya tema kısıtlaması bulunmayan yarışmaya, Eylül 2012 tarihinden sonra çekilmiş ve süresi 30 dakikayı aşmayan filmler kabul edilecek. Çalışmaların daha önce ulusal veya uluslararası bir yarışmada ödül almış olmaları katılım için bir engel teşkil etmiyor. Emrah Kalan, Nazif Tunç ve Gökhan Yorgancıgil’den oluşan ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen 15 film, Ekim 2013’te festivalin web sitesinden duyurulacak. Birincinin Kristal Kayısı Ödülü yanı sıra 5.000 TL para ödülü de kazanacağı yarışmada ödüle değer görülen film sahipleri ödüllerini, uzun metraj film yarışmasında olduğu gibi 21 Kasım 2013 Perşembe gecesi yapılacak festival ödül töreninde alacak.