4 yıldız, çifte kupa

Bir yanda şampiyon G.Saray , diğer tarafta bu sezon oynadığı güzel futbol ile taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanan Bursaspor. Saha ve seyirci avantajıyla başlayan Bursaspor’un ilk 10 dakikada 4 -0 yapması işten değildi. Bursa’nın ilk yarıda 6 pozisyonu G.Saray’ın 2 pozisyonu vardı. İki takım da son pasları iyi kullansalar 6-7 gol seyredebilirdik. İlk 12 dakikada Sinan Bolat maça ilk defa iyi başlayarak  kafadan 2 net gol pozisyonunu engelledi. Bursaspor 5’de Fernandou ile ve ardından Volkan’la çok onemli gol pozisyonlarından yararlanamadı. Bursaspor arkada açık bulduğunda çok etkili olabiliyor. Volkan, Fernandao, Bakambu, Ozan her an golle burun buruna kalabilen yetenekli isimler.

G.Saray takımı şampiyonluğun verdiği rehavetle olsa gerek, ilk yarıda tempo artırımında ve baskıda  çok etkisiz kaldı. Bloklar halinde yapacakları baskıyı teker teker ve eksik yaptılar.

G.Saray adına ilk yarıda Yasin’in yakaladığı pozisyon penaltı değilken, Bursa’da Volkan Şen’e Telles’in yaptığı hareket penaltıydı.

İkinci yarıya iyi başladı G.Saray. 48’de orta alandan gelişen atakta Selçuk İnan’ın akıl dolu ara pası ile topla buluşan Burak Yılmaz kalecinin ileri açıldığını fark ederek bu kez doğru ve kaliteli vuruşla golünü attı ve 2-1 takımını öne geçirdi.

56’da Volkan Şen’in dönen topu bomboş kaleye vurmak yerine çalımı tercih etmesi ne kadar futbol adına garipse, 58’de aynı Volkan’ın bu kez tek vuruşla gol yapması ve skoru 2-2’ye taşıması doğru olandı.

İstatistikler der ki; her atılan golün ardından ilk 5 dakikayı gol yemeden atlatamazsan rakip G.Saray gibi tecrübeli, Burak gibi golcüsü varsa işin zordur. Burak hat-trick yaparak geceye damgayı vuran isimdi.

G.Saray’a çifte kupa, Bursaspor’a ise yine hasret vardı.