500 milyona 4.’lük

Akhisar Belediyespor, rakip Trabzonspor diye savunmayı orta sahadan başlatıp Lua Lua ile ani ataklarla gol bulmaya çalıştı.

Trabzonspor ise “Ben Trabzonspor’um hücum oynamalıyım” diye sahaya çıktı ama Mehmet Ekici’nin kaleye çektiği şuta Cardozo’nun klas müdahalesi ile golüne kavuşmasına kadar ne oynadığı anlaşılamadı! Golden sonra biraz daha canlanan Trabzonsporlu futbolcular baskıyı arttırdı ama yine organize olmadılar. Deniz koşuları ile Akhisar savunmasını yordu. 

Sıradan iki takımın verdiği mücadelede ev sahibi ekibin biraz daha atak oynadığı ve önde bitirdiği bir ilk yarı seyrettik diyebiliriz.

67’nci dakikaya kadar Trabzonspor sakatlıktan zorunlu olarak iki oyuncu değiştirdi ve oyun üstünlüğünü tamamen kaybetti. Ama 66’ncı dakikada Güray’ın Mehmet Ekici’ye yaptığı faulden sonra anlamsız  bir stres ortaya çıktı. Peşinden de Trabzonspor’un Deniz’le ikinci golü geldi. Bu stres ortaya çıkmasa Trabzonspor maçı kaderine bırakmış bir haldeydi.

Kaleci Hakan Arıkan yine mükemmel kurtarışlar yaptı ve maça damgasını vurdu. Kötü de olsa galip gelmek bir çok şeyi kapatıyor.

Trabzonspor’un attığı ilk golde Deniz’in ofsayt pozisyonunda olduğu yönünde tartışmalar oldu ama bence yan hakem doğru bir karar verdi. Çünkü tam hizadaydı.

Sorumlulara sorumluluklarının ne olduğunu düşünmelerine bu galibiyet yine engel olacaktır ama ben hatırlatma görevimi yapayım.

Her zaman olduğu gibi Mehmet, Özer, Cardozo ve bu maçta ekstra Deniz katkıda bulundular. Ersun Yanal’la benim ortak bir yönümüz var. İkimiz de maçı seyrediyoruz. Ama ben para ödüyorum, o ise milyon eurolar alıyor!

Trabzonspor elinde kalan tek hedefi kaybetmemeye çalışıyor.. Yani bu yıl dördüncülük Trabzonspor için birincilik gibi oldu.

Şahsım olarak asla  bu utancı kabul etmiyorum ama 500 milyon liraya yakın para harcayıp, şampiyon kadro kurduk diyenler hiç bir şey olmamış gibi bu durumdan sıkıntı duymuyorlar. Haklılar da. Nasılsa şahsi sıkıntı yok, borçlanan Trabzonspor..