500 şehit cennette! Hurşit Külter nerede?

PKK-HDPsiyasi hattı ve CHP’den bazı milletvekilleri ile PKK ve FETÖ medyası DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter’in 27 Mayıs’ta gözaltındayken kaybedildiğini iddia ediyor.

Ama ne Askeri, ne Emniyet, ne İçişleri yetkilileri bunu doğruluyor.Bilakis…

90’lar anıştırmasıyla ortaya atılıp profesyonel bir kampanyaya çevrilen iddia hakkında açık kaynaklardan rahatça ulaşılabilecek resmi bilgiler şöyle:

Şırnak Valiliği29 Mayıs’ta Hurşit Külter adında birinin gözaltına alınmadığını duyuruyor.

Şırnak Cumhuriyet Savcılığı5 Haziran’da bir inceleme başlatıyor. İnceleme sürüyor.

Merkez İlçe Komutanlığı10 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulan giriş-çıkış ve kamera kayıtlarında Külter’e ait herhangi bir kayda rastlanmadığını bildiriyor.

Tutuklanan ya da gözaltına alınan kişilerin Emniyet’ten alınıp Tümen Komutanlığı’na getirilmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını hatırlatan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ayrıca asılsız haberler hakkındaŞırnak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyor.

***

Ben Hurşit Külter’in nerede olduğunu bilmiyorum ama Külter adına yürütülen kampanyanın PKK cinayetlerini temize çekmek ve Türkiye’nin terörle haklı mücadelesini lekelemek amacı taşıdığını görüyor ve buna itiraz ediyorum.

Kampanyaya dair kafa karıştıran noktalar da var bana göre. Bunlardan biri PKK-HDP-CHP hattının Hurşit Külter’e neden karartma uyguladığı.

Resmi kaynaklara göre Külter DBP’nin Şırnak yöneticilerinden, istihbarat kaynaklarına ve Külter’i tanıyan Şırnaklılara göre PKK’nın il sorumlularından. Külter’in silah eğitimi aldığı, operasyonlarda polisle çatıştığı ve KCK tarafından infaz edildiği iddialar arasında.

KCK’nın DBP’yi bölgede özerklik kurmakla vazifelendirdiği, Külter’in Şırnak KCK davasından 2014 Temmuz’una dek tutuklu yargılandığı ortalıktaki bilgiler.

DBP-PKK ilişkiside artık öyle. 9 Temmuz’da iki asker ve bir sivili katleden, 12 askeri yaralayan PKK’nın kullandığı bombalı araç DBP Mazıdağı, teröristlerin kaçarken kullandığı araç ise DBP Mardin belediyesine aitti mesela!

Külter’in ‘son’ mesajı da biraz tuhaf değil mi?

Operasyona başlayan polis sivillere zarar gelmesin diye ‘şehri terk edin’ anonsu yaptığında legal bir partinin legal bir yöneticisibu çağrıya neden uymaz?

Neden sanki silahlıymışve çatışmaya girmiş gibi“etrafım sarıldı, fazla zamanım kalmadı” gibi mesajlar yazar?

Benim Hurşit Külter kampanyasına asıl itirazım ise; bir muğlak durum kampanyasının, terörle mücadele ederken şehit düşen yüzlerce gencimizin o büyük fedakarlıklarını ve aziz hatıralarını gölgelemeye cüret etmesi!

Bir yıldır aynı manipülasyona maruz kalıyoruz.

Birileri gerçekleri çarpıtma, kampanya köpürtme lüksüne erişebilsin diye gencecik yaşında hayata veda eden şehitlerin isimlerini istatistiğe, hayatlarını hayale dönüştürüp Hurşit Külter adını hepsinin üstüne yazmaya kalkmak da ne oluyor?

Ya da Külter’in annesinin özlemini yüzlerce şehit annesinin, babasının, eşinin, kardeşinin ve yetim çocuklarının içinde büyüyen boşluktan ve yakıcı acıdan üstün tutmaya kalkmak da neymiş?

***

CHP eğerHDP’gillerin terörü sadece sivil ölümü olduğunda, o da dil ucuyla kınadığını, asker-polis ölümünü makul ve mümkün bulduğunu görmezden gelmek, PKK kuyruğuna takılmak istiyorsa o ayrı ama bu yanılgı, hakikati değiştirmez.

Hakikat ve adalet suçlu ile suçsuzun, terörist ile terörle mücadele edenin bir tutulamayacağını söyler bize.

Suçlular da adil şekilde yargılanmayı ve hukuk içinde cezalandırılmayı hak eder elbette.

Bu, teröristler için de geçerlidir.

Ama terörist silahlı ise, teslim olmuyorsa, halkın canına kast etmişse ve polise silahla mukabele ediyorsa söz konusu akıbetin onu bulması abes olmasa gerektir.

***

27 Mayıs’tan bu yana şehitlerimiz

Hurşit Külter adını 27 Mayıs’tan bu yana her şeyin önüne geçirmeye çalışıyorlar. PKK terör örgütü ve terör yandaşları Külter adını, şehitlerin tertemiz şahadetini ve büyük fedakârlığını kapatmak için kullanıyor. Onların hayatlarını, hayallerini ve yaşama haklarını yok saymaya, varlıklarını istatistiki bir yokluğa çevirmeye çalışıyorlar.

Buna izin verilemez. Çünkü onlar terörle bizler adına, bizim huzurumuz ve can sağlığımız için mücadele ederken şehit düştüler.

Her birinin adı bayrak kıymetindedir. Her biri göndere çekilmeyi, her türlü yüceltmeyi, rahmetle, minnetle ve özlemle anılmayı hak eder.

Mekanları cennet, ruhları şad olsun inşallah. Allah ailelerine sabırlar versin. Türkiye’nin başı sağolsun.    

Uğur Yıldız– 44 yaşında, polis memuru. Evliydi, Mehmet ve Muhammed adında iki oğlu vardı. 27 Mayıs’ta Mardin Nusaybin’de şehit düştü.

Şükrü Öngün – 34 yaşında, jandarma uzman çavuş. Evliydi, 27 Mayıs’ta Mardin Nusaybin’de şehit düştü.

Caner Erden– Uzman çavuş. Sekiz kardeşi vardı Niğdeliydi. 27 Mayıs’ta 25 yaşında Tunceli Ovacık’ta şehit düştü.

Mehmet Düzenli– Piyade üst teğmen. 31 yaşında, kız arkadaşıyla evlilik planları yapıyordu, 29 Mayıs’ta Şırnak Uludere’de şehit düştü.  

Yakup Kurt– 43 yaşında, polis memuruydu, üç çocuğu vardı, 30 Mayıs’ta PKK saldırısında Van’da şehit düştü.

Osman Bodur– Polis memuru, 30 Mayıs’ta Van’da şehit düştü. Evliydi, üç çocuğu geride yetim kaldı.

Arif Çakır– Eşi hamileydi, 3 yaşında Burak adında bir oğlu vardı. Piyade astsubay, 1 Haziran’da Mardin Nusaybin’de şehit düştü. 

Özgür Tok– Uzman çavuş, evli ve iki çocuk babasıydı. 5 Haziran’da Giresun Torul’da şehit düştü.

Abdurrahman Fidan – Geçici köy korucusu, evli 7 çocuk babasıydı, PKK’nın Şırnak Yeniaslanbaşar Karakolu’na saldırısı sonucu 6 Haziran’da şehit düştü.

Ramazan Kırboğa– Polis memuru. Evli ve bir çocuk babasıydı. 7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Veznecilerdeki bombalı araç saldırısında şehit düştü.

Emrah Pekdoğan – 22 yaşındaydı. İki yıllık polis memuruydu. Geride saz çalıp türkü söylediği görüntüleri kaldı. 7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Kadir Cihan Karagözlü –Henüz dokuz aylık evliydi. Polis memuru. 7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Duha Beker – 22 yaşında gencecik bir polis memuruydu.İsmi Kuran’da bir sure adı.7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Gökhan Topçu – Polis memuru.23 yaşındaömrünün baharındaydı. 7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Yaşar Özlem – Polis memuru.28 yaşındaydı, bekardı. Cenazesini Afyon Sandıklı’da on binler uğurladı.7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Ahmet Bayraktar -  İşyerine giderken terör kurbanı oldu, 52 yaşındaydı ve 5 yaşında bir kızı vardı. 7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Elif Tutuş İnce – Bir bankada çalışan ve işe giderken teröre kurban giden İnce henüz 21 yaşında ve bir yıllık evliydi.7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Esra Tekin - Hakan Tekin – Evliydiler.Esra Tekinİstanbul Üniversitesinde çalışıyordu, işadamı eşi Hakan Tekin onu işe bırakırken saldırıya yakalandılar. İkisi de 7 Haziran’da PKK’nın İstanbul Vezneciler’deki bombalı araç saldırısında şehit düştü. 

Nefise Özsoy –32 yaşında. Polis memuru. PKK’nın Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlediği terör saldırısında şehit oldu. 4 yaşındaki kızı Eylül Elif, annesinin öldüğünü psikologlardan öğrendi. Ömür boyu anne özlemi çekecek. Eşi de polis memuru. Cenaze töreninde Kılıçdaroğlu ile yan yana durmayarak CHP liderini protesto etti. Cenazesimemleketi Edirne'deki Selimiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Özsoy, 442 yıllık Selimiye Camii'nden kaldırılan ilk kadın şehit oldu.

Şerife Özden Kalmış - Polis memuru, Mardin Midyat’ta 8 Haziran’da PKK saldırısında çıkan çatışmada kahramanca mücadele ederken şehit düştü. Karnında altı aylık bebeği vardı. Kastamonu’nun Araç ilçesinde yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Fahrettin Ekinci -Polis memuru, Mardin Midyat’ta 8 Haziran’da şehit düştü. Midyat’ta  5 bin kişi ellerinde bayraklarla yürüyüşe geçti. ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Polise uzanan eller kırılsın’ sloganları atıldı.

Ökkeş Özdemir –Polis memuru. 27yaşındaykenMidyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda ağır yaralandı, Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Acılı annesi 52 yaşındaki Meryem Özdemir evlat acısına dayanamadı ve bir hafta sonra oğlunun ardından vefat etti.

Hayriye Sayan - Mardin Midyat’ta 8 Haziran’da PKK saldırısıyla şehit düştü.

Bekir Sayan - Mardin Midyat’ta 8 Haziran’da PKK saldırısıyla şehit düştü.

Eşhet Yeşil– Köy korucusu, 9 Haziran Hakkari Şemdinli’de şehit düştü.

Ahmethan Demircan - Köy korucusu, 9 Haziran Hakkari Şemdinli’de şehit düştü.

İsmail Yüksel–Piyade uzman çavuş. 23 yaşındaydı ve 10 Haziran’da PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucu Hakkari Şemdinli’de şehit düştü. 

Mesud Ardıç- Uzman çavuş. 26 yaşındaydı, 20 günlük evliydi. 10 Haziran’da Hakkari Şemdinli’de şehit düştü. 

Fatih Erdoğan - Şırnak’ta 11 Haziran’da şehit düştü. 

Nihat Şener – Polis memuru, ikiçocuk babası.39 yaşındaAdana Tarsus’ta 11 Haziranda şehit düştü.

Salih Erten –Köy korucusu, 15 Haziran’da Muş’ta jandarma karakoluna saldırıda

Muhammed Duman –Şırnak Uludere’de 19 Haziran’da şehit oldu.

Ömer Harun Demir – İki yıllık evliydi, 1,5 yaşında bir kız babasıydı, 22 Haziran’da Şırnak Elmalı Tepe Üs Bölgesinde PKK saldırısında şehit oldu.   

Uzman çavuş, 23 Haziran’da Bitlis Tatvan’da şehit oldu.

Mustafa Ayna– 29 yaşında. Astsubay üstçavuş. 24 Haziran’da Mardin Derik’te şehit düştü. 

Oğuz Emre Erkoç – Uzman çavuş, 36 yaşında24 Haziran’da Mardin Derik’te şehit düştü.

Mustafa Gevrek– 24 yaşında, astsubay, 24 Haziran’da Hakkari’de Çukurca’da

Harun Koçak – 25 yaşında, uzman çavuş,24 Haziran’da Hakkari Çukurca’da şehit düştü.

Kerim Örtücü -24 yaşında, uzman çavuş,24 Haziran’da Hakkari’de Çukurca’da şehit düştü.

Ali Daniyar- 27 yaşında, uzman çavuş,24 Haziran’da Hakkari Çukurca’da şehit düştü.

Şükrü Ceylan– Jandarma astsubay, 26 Haziran’da Diyarbakır Lice’de şehit düştü. 

Emrah Aytemiz - Jandarma uzman çavuş, 26 Haziran’da Diyarbakır Lice’de şehit düştü. 

Hasan Hüseyin Gül– 26 yaşında, piyade uzman çavuş 27 Haziran’da Bitlis kırsalında şehit düştü.

Erdem Ünal - Uzman çavuş. Evliydi, iki kız babasıydı. 28 Haziran’da Diyarbakır Bismil ilçesinde iftara yetişmeye çalışırken PKK saldırısına uğradı şehit oldu.   

Mustafa Yıldırım –25 yaşında. Polis memuru. 28 Haziran’da Diyarbakır Dicle PKK’nın bombalı araç saldırısında şehit oldu.  

Behçet Avcı-Uzman çavuş. 30Haziran’da Diyarbakır Lice’de PKK saldırısıyla şehit oldu.  

Yunus Aktaş -Uzman çavuş. 30Haziran’da Bingöl Bismil’de PKK saldırısına uğradı şehit oldu.  

İsmail Demir– Jandarma astsubay, Şırnak Beytüşşebap’ta PKK saldırısı sonucu 2 Temmuz günü şehit düştü.

5 Temmuz Giresun’dabayram günü bayramlaşmadan dönen askeri personeli taşıyan helikopterin kazayla düşmesi sonucu ikisi asker ve kalanlar asker yakını olmak üzere 7 kişi şehit oldu.

6 Temmuzdaköy korucusu Hakkari yüksekovada şehit edildi

Adem Algın– Nişanlıydı. 24 yaşında, jandarma astsubay çavuş. 9 Temmuz’da PKK Mardin Artuklu’daki Cevizlik Jandarma Karakolu’na Hurşit Külter’in de yöneticisi olduğu DBP’nin yönetimindeki Mazıdağı belediyesine ait bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düştü. Teröristler Ahmet Türk’ün belediye başkanı olduğu DBP’li Mardin Büyükşehir Belediyesine zimmetli iki araçla kaçtı. 

Orkun alparslan– 21 yaşında, jandarma er, 9 Temmuz’da PKK Mardin Artuklu’daki Cevizlik Jandarma Karakolu’na Hurşit Külter’in de yöneticisi olduğu DBP’nin yönetimindeki Mazıdağı belediyesine ait bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düştü. Teröristler Ahmet Türk’ün belediye başkanı olduğu DBP’li Mardin Büyükşehir Belediyesine zimmetli iki araçla kaçtı. 

Rahime Kurul– Cevizlik köyü sakinlerindendi. 9 Temmuz’da PKK Mardin Artuklu’daki Cevizlik Jandarma Karakolu’na Hurşit Külter’in de yöneticisi olduğu DBP’nin yönetimindeki Mazıdağı belediyesine ait bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda şehit düştü. Teröristler Ahmet Türk’ün belediye başkanı olduğu DBP’li Mardin Büyükşehir Belediyesine zimmetli iki araçla kaçtı. 

Eyüp Öksüz– 21 yaşında. Jandarma er, 10 Temmuz’da Van Erciş’te PKK’nın bomba yüklü araç saldırısında şehit düştü.

Burak Erten– Astsubay çavuş. 10 Temmuz Hakkari Şemdinli Aktütün’de PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesiyle zırhlı araçta şehit düştü.

Kamil Yelmen - Astsubay kıdemli çavuş. 10 Temmuz Hakkari Şemdinli Aktütün’de PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesiyle zırhlı araçta şehit düştü.

Osman Er – 21 yaşında.Jandarma er.Astsubay çavuş. 10 Temmuz Hakkari Şemdinli Aktütün’de PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesiyle zırhlı araçta şehit düştü.

Mustafa Altınel – Jandarmauzman çavuş,24 yaşındaydı.Nişanlıydı, düğünü terör nedeniyle bir yıl ertelenmişti. 10 Temmuz Hakkari Şemdinli Aktütün’de PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesiyle zırhlı araçta şehit düştü.

Yunus Yılmaz – 21 yaşındaydı.Piyade er,10 Temmuz Hakkari Şemdinli Aktütün’de PKK’nın yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesiyle zırhlı araçta şehit düştü.

Turanbeg Günocak – Köy korucusu, Kırgız Türkü. Van Erciş’te şehit düştü.