5’incilik umudu yeniden yeşerdi

Ligden çok kupa finaline odaklandı artık Galatasaray. 2015-16, tarihindeki en kötü sezonların başı olarak kayda geçecek. Galatasaray son 10 maçının birini,  son 14 maçının sadece ikisini kazanabilmişti. Sarı-Kırmızılılar’ın, 48 golle lig tarihinde en fazla gol yediği sezon bu sezon. 1984-85’ten bu yana en az galibiyet aldığı sezonu da tamamlamak üzere.

Ligi 5. bitirme şansını yakalayan Akhisar’ın bu tarihi maçı kazanıp  yeniden Avrupa hesaplarını yapması çok normaldı. Galatasaray ve Osmanlı’yı yenmesi halinde sezonu 5. sırada tamamlayacak olan Akhisar, Galatasaray kupayı kazansa bile 1 yıllık cezasından dolayı Avrupa Ligi’ne katılma hakkını elde ederek bunu başarı hanesine yazdıracaktı. Ama öyle olmadı. Galatasaray maçı kazanıp ligde  5’incilik yolunda umudunu arttırdı.

Maça iyi baslayan ve ilk 10 dakika içinde 3 gol poziyonuna giren Akhisar bunlardan en net olanında Rodallega ile yakaladığı pozisyonda topu Muslera’ya teslim etti. Topla daha çok oynayan taraf  Sarı-Kırmızılılar olsa da pozisyonlara giren  Akhisar idi. İlk yarıda 6 şut denedi Yeşil-Siyahlılar. 2 şut da Cim-Bom’dan geldi. 3 kez net gol pozisyonunda yine Muslera’nın imzası vardı. İlk yarının uzatma dakikalarında topun Douglao’nun eline çarpmasıyla kazanılan penaltı haricinde Akhisar’ın kalecisi Fatih’in yere yattığını görmedim. İlk yarıda kötü oynayıp duran toptan bulunan golün avantajıyla soyunma odasına gitti G.Saray.

İkinci yarıya 1-0’ın da avantajıyla iyi başlayan ve daha organize görünen taraf Galatasaray’dı. İlk yarıda yapamadıkları topun arkasına geçip takım savunmasini iyi uyguladılar. Yasin’in ortaladığı topta Ahmet Cebe’nin eline çarpan topa hakemin 2. kez bu kadar basit penaltı vermesi bence hataydı. PS4’te bile bu kadar kolay penaltı verilmiyor. Selçuk 2. penaltıyı da gole çevirince maçın sonucu da belli oldu.