6 dakikada uçtu

Derbi performansından kötü çıkan Galatasaray oyuncuları, seyircisine kendilerini affettirmek için Başakşehir karşılaşmasından 3 puan ve galibiyetle ayrılmak zorundaydılar. Kaybedilmiş bir derbi vardı, ancak liderlik devam ediyordu Galatasaray’da.  Fenerbahçe maçından sonra bu mücadele Aslan için liderliğe devam niteliğindeydi. Ancak Sarı-Kırmızılılar 2-0 önde götürdükleri maçı son anda 2-2 beraberlikle kapayıp, kendi evindeki maçta ağır bir darbe yedi.

Ligin en az gol yiyen takımı Başakşehir. Son derece başarılı bir savunması var. Takım defansını Süper Lig’de en iyi yapan en disiplinli takım Başakşehir’di. 3 pas yaparak kalecilerle burun buruna gelebilen kontrataklar yapabilme özellikleri olan oyuncuları da cabası.

Her iki takım da temposu yüksek bir maç oynadı. Atak üstünlüğü, devamlılığı oyun üstünlüğü Galatasaray’daydı.. Ancak ilginçtir ki, ilk yarıdaki bütün tehlikeli pozisyonlar rakip takımdan geldi. Futbol ilginç oyun ve futbol şansı yanınızda olmalı. Atamazsanız atarlar. Nitekim 43’te Selçuk nefis bir vole golüne imza attı. Golde Sabri’nin ortası ve katkısı büyüktü. İleride bitmek tükenmek bilmeyen dayanıklılığıyla ve forma verildiğinde görevini eksiksiz yapan Umut da Yasin’in ortasına tek vuruşla gol yapınca, durum 2-0 oldu.

Galatasaray “Maçı kopardım” düşüncesine girip Hamza Hoca da sahanın en iyisi Yasin’i çıkarınca, Başakşehir önce Mehmet Batdal’la 79’da farkı bire indirdi. Sonra da 85’te Cenk Şahin’le beraberliği yakaladı. Başakşehir az daha maçı da kazanıyordu. Muslera’nın son anda ceza sahası dışına çıkıp kontratağı kesmesi olası bir golü önledi. Böylece Galatasaray 6 dakikada 2 gol yiyip hem 2 puan kaybetti hem de liderliği tehlikeye soktu.