7 Ekim'e 1 kala: Gazze için kýyam vakti!

Siyonizmi bilenler; Ýsrail'i tanýyanlar için 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaþananlar çok da þaþýrtýcý sayýlmaz. Ýsrail demek, soykýrým ve iþgal demek çünkü. Filistin topraklarýnda bir Yahudi devletinin kurulmasý kararýnýn alýndýðý 1. Siyonist Kongreden (1897)'den bu yana Ýsrail'in hep yaptýðýdýr zira çoluk çocuk demeden öldürmek, sürmek, çalmak ve iþgal etmek. Bu açýdan Ýsrail, siyonizmin gereðini yapýyor.

ADALETÝN BU MU DÜNYA!

Ama dünya hiç bu kadar kalpsiz, duyarsýz ve etkisiz olmamýþtý. 2. dünya savaþýndan sonra yaþanan onlarca savaþ, kurulu dünya düzenin haksýzlýk hukuksuzluk ve çifte standart üzerine kurulu olduðunu göstermiþti ama son Gazze saldýrýsý, iflasýn ilaný gibi oldu.

7 Ekim 2023'ün üzerinden koskoca bir yýl geçti ama Ýsrail'in "made in ABD" yapýmý bombalarla öldürdüðü Gazzeli çocuklara aðlamadýðýmýz tek bir gün bile olmadý.

Þahitlik ettiðimiz zulme, dehþete, haksýzlýða, vandalizme isyan ettik... Eylemler yaptýk, Ýsrail'i destekleyen firmalarý boykot ettik, sosyal medyadan ses yükselttik... Günler geceler boyu dualar ettik...

Ama içimiz soðumadý.

Elimiz Gazze'ye eriþmedi çünkü!

Durduramadýk!

Þehit edilen -en az 45 bin!- kardeþimizi, evladýmýzý, annemizi, kýz kardeþimizi alamadýk ne yazýk ki katilin elinden!

Türkiye bir kez daha devlet ve millet olarak ayný çizgide buluþtu ama.

Erdoðan liderliðindeki Cumhurbaþkanlýðý kabinesi seferber oldu. Diplomatik, medyatik, ekonomik ve hukuki alanda (görünen-görünmeyen) önemli gayretler konuldu ortaya. BM kürsüsüne de, Ýslam Ýþbirliði Teþkilatýnda da hakký söyleyen, samimiyetle dertlenen ve adaleti tesis etmeye çalýþan sadece Türkiye oldu.

KIYAM GAZZE'YE SELAMDIR

7 Ekim'e 1 kala yani, elimizdeki en güçlü silah -hala- tüm varlýðýmýzla ve benliðimizle ortaya koyacaðýmýz isyandýr.

Yerden göðe yükselecek duadýr.

Ýsrail'in karþýsýnda, Filistinli ve Lübnanlý kardeþlerimizin tam yanýnda olduðumuzu dünyaya göstereceðimiz kýyamdýr.

Bu nedenle meydanlarda yapýlacak her -gövde- gösterisi Gazze'de ölüm ve zulüm altýnda Ýslam'ýn izzetini en güzel þekilde taþýyan kardeþlerimize gönderilecek rüzgarlý bir selamdýr.

Evet deðemiyoruz, hemen deðiþtiremiyoruz coðrafyadaki acýyý.

Ama elimiz ermiyorsa da sesimiz de ermiyor kardeþlerimize?

ANKARA ANFÝDAP ÝLE HAZIR

Tam da bu bir yýlýn muhasebesi altýnda ezilirken ANFÝDAP (Ankara Filistin Dayanýþma Platformu)'ndan Ýsmail Mansur Özdemir aradý beni. "Gazzeli kardeþlerimiz için sesimizi yükseltmek istiyoruz" dedi. Görüþtük. ANFÝDAP mensubu sivil toplum örgütlerinden kýymetli temsilcilerle beraber hem bir yýlýn muhasebesini yaptýk, hem siyonizme karþý baþka neler yapýlabilir diye istiþare ettik.

Öncelikle Ýsrail soykýrýmýna alýþmamak, kanýksamamak konusunda hemfikir kaldýk.

Býkýp usanmadan itiraz etmek, ifþa etmek, toplumsal baskýyý diri tutmak, hatta çoðaltmak gerekiyor. Mitinglere, yürüyüþlere, eylemlere devam yani. Bu iþin bir boyutu.

GAZZE'YE SELAM, BOYKOTA DEVAM

Bir diðeri, boykot meselesi. Ýsrail þirketi olan ya da Ýsrail'e destek açýklayan markalarý kati surette cezalandýrmak lazým. Onlarý iflasa sürüklemeli, ýslah etmeliyiz. O markalara ödediðimiz paralarla alýnan silahlar öldürüyor sonuçta Gazzeli çocuklarý. Onlarýn o güzel baþýný, narin elini kolunu koparýyor, gözünü çýkarýyor, canýný yakýyor, kanýný akýtýyor. O nedenle boykot ürünü almak demek, katille iþbirliði yapmak demektir, Allah saklasýn.

Bunca zulüm olurken yaptýðýmýz tek þey de seyretmek olmamalý.

SÝYONÝSTLER VATANDAÞLIKTAN ÇIKARILSIN

Sonuç almak için uðraþ gerektiren bir diðer nokta ise Ýsrail ordusuna katýlýp soykýrým suçu iþleyen -çifte vatandaþ statüsündeki- Türk vatandaþlarýnýn vatandaþlýktan çýkarýlmasýný saðlamak. 7 Ekimden beri gazete yazýlarýmda, televizyon yorumlarýmda üzerinde ýsrarla duruyorum bu konunun. Kabul etmiyorum asla, çocuk katili siyonistlerle ayný pasaportu taþýmayý. Çýkarýlmalýlar vatandaþlýktan. Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olmak onurlu bir statüdür çünkü.

Toplumsal talepten öte devlet politikalarýnýn da bir bütünlük taþýmasý icap eder ayrýca.

ANFÝDAP da bu konunun üzerinde hassasiyetle ve ciddiyetle duruyor. Yeni yasama yýlýnda Mecliste bu konuda sonuç alýnmasý için çaba vermek gerektiðini düþünerek partilerin Meclis gruplarýný ziyaret ediyorlar.

KURTULUÞ PARKI'NDAN TANDOÐAN'A

7 Ekim sonrasýnda Gazze hassasiyetiyle oluþturulan platform, yarýn da Ankara'da büyük bir yürüyüþ tertip ediyor.

Þu an þehrin her yerinde "Soykýrýma Ýsyan Filistin'e Destek Yürüyüþü"nü duyuran afiþler asýlý.

6 Ekim Cumartesi günü saat 13.30'da Kurtuluþ Parký'nda buluþulup Tandoðan'a kadar yürüyecek vicdan sahibi aziz Ankaralýlar.

Benzer etkinlikler Türkiye'nin her yerinde var aslýnda. Anadolu Sivil Toplum Kuruluþlarý Platformu þu ana kadar 60 ili örgütlemiþ durumda. Ýllerin meydanlarýnda yürüyüþ güzergahýna ve buluþma saatine dair duyurular var.

Ýstanbul'da ise ÖNDER "Sabýr. Savaþ. Zafer" mottosuyla büyük bir miting yapacak. 6 Ekim günü saat 14'te Üsküdar meydanýnda toplanacak Ýstanbullular.

Ýçimizde biriken isyanýn ve feryadýn dua hüviyetine bürüneceði bir kýyam olsun inþallah.

Ýsrail'i durdurabilmenin yolu, önce insanlarýn "dur!" diyebilmesinden geçiyor illa ki.