7 puan fark kapanır mı?

Beşiktaş, Akhisar’a yenildi diye siyah-beyazlı camia “şampiyonluk şansımız kalmadı” diye ayağa kalktı..Samet hocayı istifaya çağırdılar.. Ben bu tepkiye çok şaşırdım doğrusu.. Beşiktaşlılar puan cetvelinde Galatasaray’ın nerede olduğunu unuttular galiba.. Bırakın Beşiktaş’ı bir kenara işte Fenerbahçe’nin durumu ortada.. O kadar geniş ve kaliteli kadroya rağmen 7 puan fark ile Galatasaray’ın arkasındalar.. Yani, Sarı-Kırmızılı ekip deplasmanda Antep evinde Sivas maçlarını kazanırsa şampiyonluğunu ilan etmiş olacak..

Bu sezon ligin kalitesinde artışı gözardı etmemek lazım.. Küme düştü denilen Akhisar nasıl bir mucizeye imza attıysa, ligin ortasındaki 4-5 takım da çatır çatır Avrupa Ligi’ne kalma mücadelesini veriyorlar..Bu ligde artık her takım her takıma yenilir...Artık kafaları değiştirip ligi ona göre değerlendirelim..

Fenerbahçe bu sezon Avrupa’da gerçekten güzel bir futbol sergiledi.. Ama ligde aynı şeyi söyleyemeyiz.. Son Eskişehir galibiyetine bakın.. Maç boyunca kaleyi tutan tek şut gol oldu.. Kazanan haklıdır tamam da papaz da her zaman pilav yemiyor!

Dün Ankara’da Gençlerbirliği haddini bilerek oynadı. Yakaladıkları pozisyonları da atmasını bildiler.. Fenerbahçe ligdeki Eskişehir maçına göre daha iyi bir futbol sergiledi, pozisyon buldu. Kaleci Ramazan ilk 45 dakika içinde Caner ve Kuyt’ın vuruşlarına gol izni vermedi. Yine bu yarıda Salih’in iki rakibini ekarte ederek kaleye gönderdiği nefis bir şut vardı..

İkinci 45 dakikada Aykut Kocaman, Baroni ve Ziegler’i dışarı alıp oyuna Sow ve Topuz’u sokarak maçın kaderini değiştirmeyi denedi. Ancak sarı-lacivertli ekip ilk yarıya göre daha etkisiz oynayınca aradığı golleri bulamadı.

Gençlerbirliği savunmasında 1994 doğumlu olan Ahmet gerçekten güzel bir futbol sergiledi. Yerinde müdahaleleri ile beğeni kazandı. Maçın yıldızı ise elbetteki kaleci Ramazan’dı..

Fuat Çapa, 57’de Jimmy’i oyuna aldı, biraz laubali bulunca da 81’de çıkardı.. Alışkın olmadığımız bir durum ama oyun disiplininden taviz vermediği için hocayı takdir etmek lazım..