82 yýllýk sömürge okullarý

Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin göreve geldiði günden beri Atatürkçüler ve türevleri Bakan hakkýnda aleyhte faaliyetlerde bulunuyorlar.

Meðer Yusuf Tekin'e takýntýlarý 10 yýl öncesine dayanýyormuþ. O dönem Milli Eðitim Bakanlýðý Müsteþarý olan Tekin bunlarýn tekerine çomaðý sokmuþ.

Çomak soktuðu tekerleklerden biri de, Türkiye'de izinsiz olarak faaliyet gösteren 2 Fransýz okulunu Milli Eðitim Bakanlýðý'na baðlama teþebbüsü.

Geçen hafta sosyal medyada mezkûr konu hakkýnda Sayýn Bakan'ýn konuþmasýný dinlerken kulaklarýma inanamadým. Konuþmayý, "Nasýl yani", "Ýzinsiz mi", "Böyle bir þey nasýl olur", "1942'den beri mi izinsiz eðitim veriyorlar" þeklinde bol ünlemli cümleler kurarak dinledim.

82 yýl önce Fransýzlar Türkiye'de Charles de Gaulle (Ankara'da) ve Pierre Loti (Ýstanbul'da) adýyla iki okul kuruyorlar. Þimdi lütfen þu cümleye dikkat kesiliniz: "Fransa Büyükelçiliði aracýlýðý ile Fransa Millî Eðitim Bakanlýðý'na baðlý bir okullardýr. Türkiye'de eðitim-öðretim yapan diðer Fransýz liselerinden farklý olarak T.C Millî Eðitim Bakanlýðý'na baðlý olarak faaliyet göstermemektedirler."

Fransýzlar Türkiye'nin iki önemli þehrinin ortasýnda okul açýp kendilerine göre eðitim veriyorlar ve Türk halký olarak biz bunu 82 yýl sonra öðreniyoruz; iþte baðýmsýz Türkiye!..

Yusuf Tekin Müsteþarken bu okullarý Bakanlýða baðlamaya çalýþmýþ ama baþka bir göreve, Kýrgýzistan'daki Kýrgýzistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet baþkanlýðýna atanýnca bu teþebbüsü netice vermemiþ.

Þimdi Bakan Tekin yarým kalan iþi tamamlamak istiyor. Batý'ya gönüllü asker yazýlanlar da Bakan Yusuf Tekin'i hedef tahtasýna oturttular ama bilmiyorlar ki bu tavýrlarýyla, 82 yýldýr Türkiye'de bir sömürge uygulamasýný halkýn öðrenmesini saðladýlar.

Baðýmsýzlýðý, özgürlüðü þiar edinmiþ hangi þahsiyetli ruh böyle bir aþaðýlýk tavrý kabul edebilir? Kendi topraklarýnda baþka bir devlet gelip okul açacak ve kafasýna göre ne isterse yapacak ve hesap vermeyecek. Böyle bir þeye izin verecek devletin devletliði sorgulanmaz mý?

Yýllardýr Müslümanlarýn eðitim kurumlarýný manþetlere taþýyýp hedefe koyanlarýn neyi perdeledikleri de ortaya çýkmýþ oldu. Dikkat edilirse, Bakan Tekin'e saldýrýyý baþlatanlar zamanýnda mâlûm manþetleri atanlar.

Kýz talebelerine sarkýntýlýk yaptýðýný gülerek anlatan ama pek bilimci olduðu için sapýklýðý görmezden gelinen; uzmaný olduðu sahadan çok baþka sahalarda yalan yanlýþ konuþmasýyla meþhur Celal Þengör de Bakan Tekin'e yazdýðý bir açýk mektupla saldýrmýþ.

Ekler pasta ile dýþkýsýný karýþtýrarak yediði gibi mektubunda da her þeyi birbirine karýþtýrmýþ. Yalnýz tek bir þeyi karýþtýrmamýþ: Batý'ya kölece olan baðlýlýðýný. Bu konuda saf, katýþýksýz bir iman sahibi!

Fransa'nýn Türkiye'de 82 yýldýr devam eden sömürgeci tavrýna karþý Bakan Yusuf Tekin'i desteklemek boynumuza borçtur. Ekler pasta ile dýþkýsýný karýþtýrarak yiyenlere karþý tarafýmýz gül suyu ile lokum yiyenlerin tarafýdýr.