Aktörler değişti görüntü aynı

Avusturya karşısında, çok kötü futbol sergiledik,  Daha maçın hemen başındaki dakikada kalecimiz Mert’in akıllara şaşkınlık veren hatası ilk Avusturya golüne davetiye çıkardı. Daha golün şokunu atlatmadan hemen ardından bir de penaltıya sebep veren dengesiz hamlesiyle de 5. dakikada 2-0 yenik düştük.

Abdullah Avcı’ya sormak isterim; Mert’in Erzurum’da oynanan Galatasaray derbisindeki yapmış olduğu inanılmaz kaleci hatasını izlemedin mi? İzlediyse, bir futbolcunun psikolojik baskı altında düşünceler içindeyken neden oyuna Mert’le başladı. Avusturya’nın 1. golü Kavlak diğeri de İvanschitz’ten geldi.

Gol umutlarımızın başındaki gol kralımız Burak Yılmaz’la ilk yarı iki tane net gol pozisyonu bulduk. Anlaşılan şu ki, Burak gol atmayı bu maçta unutmuş gözüküyor. Allah aşkına sormak isterim, biz hep geriye kaleciye oynamak zorunda mıyız? Bu soruyu kim kime soracak. Futbolumuzun vazgeçilmez bu hastalığı hala devam ediyor. Orta sahada bir kopukluk var. Hamit her zamanki gibi çalışıyor ama ne Arda ne de Selçuk’la iletişim kuramıyor. Arda da bütün maç boyunca sahada gezinir bir görüntü verdi. Sezon öncesi yıldızlarımızın bu performansları hazır olmadıklarını gösteriyor.

İkinci yarıda biraz kıpırdadık, Tunay’la da bir gol daha kaçırdık. Ama şu da bilineki 2 buçukluk kazanılan önceki maçlardaki sevinci grubumuzda 1. olacağız gibi erken erken umutlanmanın bir anlamı yok. Oynayarak kazanıyorsak, kazan öyle söyle. Sana söylüyorum Abdullah Avcı!

Böylesi hazırlık maçlarını önemsemiyorum. Ama bu kadar çağ dışı bir futbol izlemek herkes gibi bana da ızdırap veriyor. Daha çok pas yapıyor gibi gözüküyoruz ama aktif alanda değil. Çok pas hatası yapıyoruz. Hücumda çoğalamıyoruz. Hem de futbolcuların arasındaki uyumsuzluğu kocaman kocaman gözümüzün önünde sergiliyorlar. Avustarya deplasmandaki hazırlık karşılaşmasında aldığımız mağlubiyeti kötü futbolla kaybedilen bir maç olarak görelim. Oturup saç baş yolup, karaları bağlamayalım. Ama hem futbolcularımız hem de Abdullah Avcı havalara girip, şimdiden zafer meşalelerini yakmış gözükmesin derim.