Amerikan Pastası bana hiç yaşayamadığım lise buluşmasını tattırdı

Adında ‘Amerikan’ geçen filmlerin oyuncusu o... 33 yaşındaki ABD’li güzel aktris Mena Suvari, Oscarlı Amerikan Güzeli ile hafızalara kazındı. Şimdi de serinin son filmi Amerikan Pastası: Buluşma’da Heather rolüyle izliyoruz onu... Suvari’nin bu söyleşisi yalnızca STAR pazar’da. 

Bazı isimler var ki tek rolleriyle izleyicinin kafasına kazınır ama kariyerinde aynı patlamayı yapamaz. İşte Mena Suvari bu isimlerden. Erken başlayan kariyerinin daha başında Kevin Spacey ile rol aldığı American Beauty-Amerikan Güzeli filminde Spacey’nin aklını başından alıyordu. Daha sonra Amerikan Pastası ve 2004’te Colin Firth ile Trauma, 2007’de Stephen Rea ile Stuck kariyerinin dikkat çekici yapımlarıydı. Sarışın romantik güzel tam bir çıkış yakalayamadı ama yine de yapımcılar onu unutmadı.

Amerikan Pastası serisinin son filmi Amerikan Pastası: Buluşma’da Heather rolüyle karşımıza çıkan Suvari, eski ekiple buluşmaktan dolayı heyecanlı olduğunu gizlemiyor: “Çok heyecanlıydım ama ortaya nasıl bir film çıkacağı konusunda kuşkuluydum. Canlandırdığım Heather karakterinin nasıl bir hayatı vardı, yıllar geçtikçe neler değişmişti, merak ediyordum. Sonra endişelerimin yersiz olduğunu fark ettim. Çünkü filmin ilk filmden bile daha komik olacağını gördüm.”

Diğer oyuncularla yıllar sonra karşılaşmak nasıldı?

Suvari senaryoyu okumak için Los Angeles’ta buluştuklarını ve yarım saat geçmeden herkesin kaynaştığını anlatıyor: “Yarım saat sonra hepimiz aynı enerjiye bürünmüştük! Muhabbetimiz kaldığı yerden devam etti. Muhteşemdi! Bazılarımız geçen senelerde iletişimi kaybetmedi veya birlikte çalışma şansı yakaladı fakat yine de aynı enerjiyi hemen yakaladık.”

LİSE YILLARI GERİDE KALDI

Amerikan Pastası’nın artık büyümüş, lise yıllarını geride bırakmış, iş güç sahibi, evli ya da ciddi beraberliği olan karakterlerden biri de Heather... Tıp sektöründe çalışıyor, bir doktorla birlikte. Ama çocukluk aşkı Oz (Chris Klein) ile karşılaşınca ne oluyor?

Mena Suvari, canlandırdığı karakterin bir kırılma noktası yaşayacağını söylüyor: “Aslında Heather’ın durumu pek değişmemiş. Michigan’da kalmış fakat Oz ile olan ilişkisi seneler içinde değişmiş. Bir doktorla birlikte. Fakat Oz bu buluşma için geri döndüğünde tüm kıvılcımları tekrar görebileceksiniz. Bir de tabii Heather bence gruptaki en tatlı, olgun ve sorumluluk sahibi karakter. Bu filmde onu canlandırmak çok eğlenceliydi.”

FİLMİN ZAMANLAMASI DOĞRUYDU

Amerikan Pastası serileri neden bu kadar çok izleniyor?

Suvari’ye göre bu filmin azımsanmayacak bir hayran kitlesi var: “İlk filmin zamanlaması doğruydu. O dönem bir kuşağa hitap ettiğine inanıyorum. İnsanlar filmde kendilerinden bir şeyler buldu. Şimdi ise tüm kadronun tekrar buluşması inanılmaz bir şey. Amerikan Pastası projesinin büyük bir hayran kitlesi var ve bunların çoğu karakterlerin hayatlarının ne durumda olduğunu görmek istiyor. Aynı zamanda proje modernleştirildi ve bugüne uyarlandı. Hayranlarımızın arasına daha genç bir izleyici kitlesi katmasını umuyoruz.”

Amerikan Pastası söz konusu olunca Stifler asla unutulmaz! Seann William Scott’ın canlardığı bu fırlama karakter hakkında ne düşünüyor?

Mena Suvari “Gerçek hayatta çok mütevazı ve sevimli. Filmlerdeyse bunun tam tersi!” diyor.

Hollywood’un güzel yüzlerinden oyuncu Tara Reid ile bu filmde daha çok birlikte çalışma fırsatı yakaladıklarını ve iyi dost olduklarını belirtiyor: “Tara ile çok iyi dost olduk. Diğer oyuncularla da iyi bir iletişim içindeydik. Bir araya geldiğimizde olağanüstü şeyler oluyordu! Sette gerçekten de çılgın bir ortam vardı. Filmi izleyenlerin de keyif alacağını düşünüyorum. Bence ilk filmden daha komik ve garip. Kesinlikle şoke eden anları var ama aynı zamanda içinizi de ısıtıyor.”

Merak ediyoruz; güzel oyuncu, Amerikan Pastası: Buluşma’da olduğu gibi yıllar sonra liseden arkadaşlarıyla bir araya gelmiş mi hiç?

Suvari, iki farklı lisede okuduğundan ve ikisiyle de tam anlamıyla bir bağ kuramadığından yakınıyor: “Bu film benim için o alanda eksik olan yeri doldurdu.”