Annemiz...

Yaradan’dan sonra insana en yakın varlıktır anne... O, Yaradan’ın merhametinin timsalidir. Onun kucağı cennet bahçesi, ayağının altı cennete giden yoldur. Canı yanan bir garip, memleketinden ayrılmış bir gurbetçi, şifa arayan bir hasta, cephede vatanı bekleyen bir asker bir yerlerde kendisini düşünen, ona dua eden, onun yolunu gözleyen bir anneyle teselli bulur. Yaşamdan ölüme hayatın her zerresinde annelerin izleri ve eserleri vardır. Hayatın bizatihi kendisi ve yaşayan her insan onların eseridir. Annenin misyonu çocuğu dokuz ay karnında taşıyıp doğurmakla da bitmiyor. O bebeğin bedensel, beyinsel, ruhsal ve  zihinsel gelişiminde en büyük görev yine annede. Biz değerli olmayı ilk anneden öğreniriz.  Annelerimizin sevgisi, koruması, kollaması  sayesinde kendimizi kıymetli ve önemli hisse-deriz. Kendimizi güvende hissettiğimiz ilk an doğduktan sonra annemizin kucağına verildiğimiz andır. Bu dünyanın korkulacak bir yer olmadığı duygusunu da ilk anne verir. Güçlü olma, ayakta durabilme, hayatın zorluklarıyla mücadele edebilme gibi kavramları kazanmamızda  en büyük pay yine annemizdedir.

Gücü babadan duyguyu anneden alırız

Gücü baba, güçlülük duygusunu anne verir. Hayatta insanı en çok mutsuz eden ve korkutan yalnızlık duygusunu içimizden atan bizi koruyan, her başımız sıkıştığında ve her hastalandığımızda yanı başımızda beliren annemizdir. Sevdiklerimiz için mücadele etmeyi, fedakârlığı, vefakarlığı, adanmışlığı da anne öğretir bize.

Hep analar uyutur çocuklarını. Ninnileri hep analar söyler. Hep analar avutur bebekleri. Hep analar paylaşır yalnızlıkları. Gelin bu anneler gününde biz annelerimizi avutalım, biz onları mutlu edelim ve biz onların yalnızlıklarını paylaşalım.

Dünyadan göç etmiş annelere rahmet, yaşayan annelere de sıhhat ve mutluluk diliyorum. Hepsinin anneler gününü kutluyorum. Onları güftesi Vecdi Bingöl’e bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait olan hicaz şarkıyla selamlıyorum:

Gümüş saçlarına eğdim başımı

Şefkat duygusunun meleği anam

Ninni say gözümden sızan yaşımı

Gönlümün biricik dileği anam

Uyu uyu ey gözümün bebeği anam

Derdimi bir tuttun kendi derdinle

Gönlüme teselli kattım seninle

Başını göğsüme yasla da dinle

Kalbimin biricik dileği anam

Uyu uyu ey gözümün bebeği anam

Uyu...