Arka Sokaklar’da garip jenerik

Ne yalan söyleyeyim, daha dün ve  tekrar bir bölümde fark ettim konuyu. Arka Sokaklar’ın jeneriğinde garip bir durum olmuş. Tüm oyuncuların sadece adının yazıldığı jenerikte “Ve İlker İnanoğlu” yazılmış. Büyük oyuncuların görece küçük roller adıkları ya da oyuna sonradan dahil oldukları jeneriklerde böyle şeyler olur da İlker İnanoğlu onlardan biri mi? Hadi öyle diyelim, o zaman jenerikte adının son oyuncu olarak yer alması lazım ama öyle bir durum da yok. Ezel’in jeneriğini hatırlayın, ve Salih Kalyon ve Haluk Bilginer diye isimleri oyuncu listesinin en sonunda yer alırdı. Kötü ve hak edilmemiş bir ayrıcalık duygusu veren bir jenerikmiş, evet geç fark ettim, daha önce eden oldu mu bilmiyorum ama gözümü  çok tırlamadı, o yüzden yazdım....

TR Plaka

Bu aralar yerden biten mantar gibi ekranlardan yarışma programı fışkırıyor. Normaldir, zira kanallar için bir yapım firmasına yarışma sipariş etmek ve onu yayın-lamak hem kolaydır hem de dizilerin  yanında maliyet çerez parası. Bu aralar Kanaltürk’te ekrana gelen TR Plaka  fazlasıyla dikkatimi çekiyor. Plakadaki harflerde gizli ipuçlarını bulmak, şehirlere dair yeni şeyler öğrenmek keyifli oluyor. Aslında bu format üzerinde biraz durmak lazım. Evde ekran başındakileri kendi aralarında ya da ekrandaki yarışmacılarla rekabete sokan program başarılı olur. Geçmiş dönemde yayınlanan ve son derece karmaşık olan yarışma programlarının ömrü belki bu yüzden çok uzun olmadı.

Bravo RTÜK

RTÜK sonunda doğrusunu yaptı ve medya üzerinden halkın kandırılmasına dur dedi.

Bitkisel ürünleri birer mucize gibi pazarlayanlar bu sonu kendileri hazıladılar ve o yüzden şikayet etmeye hakları yok. Karar vatandaşı kurtarıyor ama televizyon ve radyolar açısından ciddi bir gelir kaybı söz konusu olacak. Bu çerçevede belki reklam süreleri bir kez daha gözden geçirilebilir.