Ayşe, Ali’yi dövdü mü?

Magazin dünyasından tanıdığımız insanlara dair haberler illa magazin haberi değildir. Aksine bazılarının içinde insan olanın mutlaka görmesi gereken sessiz çığlıklar vardır.

Sabah Gazetesi yazarı Ayşe Özyılmazel’in ayrıldığı eşi reklamcı Ali Taran’ın ofisini bastığı haberleri ilkokul fişlerinde yer alan “Ali topu at”, “Ayşe topu tut” basitliğinde işlendi medyada... Oysa başından sonnuna kadar sorgulanması gereken yanları var yaşananların...

***

Mesela öteki kadın imajı sorgulanmalı Ayşe’nin yaşadıkları üzerinden... Ali Taran kanser hastası eşi Selma Desmond’dan ayrılıp Ayşe Özyılmazel ile evlendiğinde herkes, en çok, Ayşe’ye kızdı. Peki Selma Desmond’a iyi günde-kötü günde, bir ömür birlikte diye söz veren ve sonra sözünden cayan Ayşe’mi yoksa Ali Taran mı?

Terk edilmiş bir kadın ölümle pençeleşirken Bodrum’da öyle fazla şaşalı bir düğüne falan gerek yoktu elbette... Peki yaşca, başca büyük olan ve terk eden olduğu için böyle bir düğüne ‘hayır’ demesi gereken kimdi?

Sadece bu vakada değil daha birçok olayda birliktelik sözünü çiğneyen erkekler oldu ama nedense hep öteki kadınlar suçlandı. Oysa ilk farkına varılması gereken gitmeye niyeti olan için Ayşe ya da Fatma’nın çok fark etmediği...

***

Gelelim işin erkek kısmına... Bir erkeğin kalibresini ilişki yaşanırken değil biterken yaptıkları belirler bana göre. O yüzden Ali Taran’ı ne Selma Desmond ne de Ayşe Özyılmazel’den ayrılırken takındığı tavırlardan hoşlanmıyorum. Arda Turan, yeni bir ilişkiye yelken açtığı iddialarını yalanlarken “Sinem’e olan saygımdan dolayı şu an yeni bir ilişki yaşamam” demişti. Arda böyle bir adam, Ali Taran gazeteciler sormadan “Bir daha Ayşe’yle konuşacağımı sanmıyorum” deyip sonra Ayşe’ye barış mesajları yollayan, zırt-pırt karşısına çıkan bir adam... Hangisine saygı duyulur, buyurun siz karar verin...

***

Boşanma haberleri gazetelere yansıdığında Ayşe’nin babası Neco’nun “Ben tarafsızım” vesaire sözlerini okudum. Açık söyleyeyim, çok sevmedim bu sözleri ve bir babaya yakıştıramadım. Magazin dünyasından insanların haberleri her zaman magazin haberi değildir dememin sebeplerinden biri de budur.

İçinizdeki insan, babanız veya babanız yaşındaki adamların size ya da kardeşinize bunları yaptığını bir düşünsün... Bakalım o zaman Ayşe’ye saldırmak bu kadar kolay olacak mı?