Başbakan ve 3D yayıncılık

3D yayıncılık dedim ama televizyonculuk tekniğinde kullanılan 3D’den söz etmiyorum.Benim sözünü ettiğim 3D, doğru konuk, doğru zaman, doğru konu’nun 3D’si.Başbakan Erdoğan çarşamba akşamı 24’te Sansürsüz Özel’e katıldı,Yiğit Bulut’un moderatörlüğünde, Mustafa Karaalioğlu, Fehmi Koru ve Ahmet Kekeç’in sorularını yanıtladı.Başbakan Erdoğan AK Parti’nin kurulduğu günden beri Türkiye’de reytingi en yüksek siyasetçi. Dolayısıyla “Doğru Konuk” tamam...Suriye’de olup bitenlerin hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündemini belirlediği, dünya basınında hergün Türkiye’nin atacağı adımların konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz ,Ankara’da üst üste zirve toplanıyor, dolayısıyla Doğru Zaman’da yerine oturuyor.

Gelelim bir röportajı, başarılı, sıradan yada başarısız kılan Doğru Konu şıkkına...Sansürsüz Özel’de ana konu gündemin bir numaralı maddesi Suriye’de yaşanan gelişmeler oldu ama Türkiye’de tartışılan her konu sorular arasında yer aldı.Üniversite’de içki, Çamlıca’ya cami, üniversite harçlarının kaldırılması, tutuklu öğrenci ve gazetecilerin durumu...Çarşamba gecesi Hürriyet’in internet sitesinde Başbakan Erdoğan’ın söyledikleri birkaç ayrı manşet olarak verildi.

Haberlerin başına, “Bir televizyon kanalında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan” ibaresini koyarak ayıp ve emeğe saygısızlık ettiler, ayrı konu ama birden çok manşet çıkaran bir röportaj için Doğru Konu 12’den vurulmuş demektir...Hoş Hürriyet’e haksızlık etmemek lazım. Haberturk.com Yiğit Bulut imzası var diye Başbakanın açıklamalarını hiç görmedi.