Bilet meselesi

Durduk yerde 48 saat boyunca Can Bonomo’nun ailesinin Eurovision Yarı Finalleri’ni izleyip izlemeyeceğini tartıştık. Birincisi şu, bu bir ilkokul müsameresi değil. Velev ki iddialar doğru, Bonomo Ailesi’nin bileti yok, ne olacak performans mı düşecek? O zaman profesyonellik nerede diye konuşmak hakkımızdır. İkinci nokta daha da vahim: Can Bonomo ve ekibi aylardır TRT yetkilileriyle birlikte çalışıyorlar. Diyalogla 3-5 bilet meselesi çözülemiyor ve iş sosyal medyaya düşüyorsa vay halimize.... TRT Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı ve olayın gerçekle alakası olmadığını vurguladı. Açıklamada ‘yetkisiz kişilerce’ diye bir ibare dikkatimi çekti. TRT kibaca diyor ki Can Bonomo’nun menejeri diye yazan kişi yetkisizdir... Durum öyleyse bu hatayı neden TRT düzeltmek zorunda kalıyor, o zaman Can Bonomo düzeltsin. En acı olanı en sona sakladım. Can Bonomo dün sahneye çıktı ve ne acı ki önceki 48 saat yarışmadan çok bu işlere konsantre olundu...

RTÜK de seyretmemeli

Bazı ve belli spor programlarında durmadan ağızdan küfür kaçmaya başladı. Daha vahim olanı, bu kaçan küfürlerle ilgili haberler bizzat servis edilir hale geldi. Eskiden ayıplar saklanırdı şimdi tam aksi hale geldik ve artık RTÜK bu iş el atmalı... El atılmadan geçen hergün Türk sporuna kötülük yapmak anlamına geliyor.

Dünyanın en tehlikeli...

History Channel’da dünyanın en tehlikeli havalimanlarını son bir yıl içerisinde 3. kez seyrettim. Bu tür belgesellerin güncelliği kolay kolay kaybolmaz, o yüzden içerik açısından bir sıkıntı yoktu. Keşke bu belgeseli en ufak rötarda kıyameti koparan medya mensupları da seyretse. En azından güvenli bir piste inmenin ya da kalkmanın nimet olduğunu anlarlar.