Bu galibiyet çok şey değiştirecek

Fenerbahçe ilk yarı itibariyle topu ayağa oynayan, orta saha kontrolünü ele alan, sağlam bir savunma anlayışıyla Galatasaray’a pozisyon vermedi. Alex’in “al da at” gol pasına Ziegler’in mükemmel golü Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Sow’un sakatlanıp oyun dışı kalması bence çok önemli değildi. Onun yerine giren Bienvenu, Sow ile aynı performansı sergiledi diyebilirim.

Galatasaray, özellikle ikinci yarıda takım halinde inanılmaz bir baskı kurarak, Fenerbahçe kalesini zor durumlara soktu. Maçın neticesine bakmaksızın, kaleci Volkan’ın, üst üste mükemmel kurtarışlarıyla gole izin vermeyen görüntüsünü alkışlamak isterim.

Galatasaray “sülalece” diye tabir edilen bir şekilde Fenerbahçe’nin üzerine giderken, kazanmış olduğu bir frikik pozisyonunda Selçuk’un mükemmel vuruşuyla, maçı eşitleyen golü atan oldu.

Galatasaray, maçı kazanabilecek hamleler yaparken ikinci yarının sonlarında oyuna giren Stoch, Fenerbahçe adına ikinci golü kaydetti. Ama çok daha iyi gözüken Galatasaray, Fenerbahçe’nin kontrataklarına mahkum oldu.

Futbolun ana kurallarından bir tanesi ve çok önemlisi, çok baskı kurup, çok gol pozisyonu üretirken, kaçıran değil gol atan olmazsan, sıkıntılar çekmek mecburiyetinde kalırsın. Aynı dün Galatasaray’ın başına geldiği gibi...

Fenerbahçe bu maçın galibi olurken, bu Play-Off Ligi’nde de çok önemli bir heyecan yaratan olacak.

Enteresan bir futbola tanık olduk, enteresan olduğu kadar güzel bir derbi izledik. Çok pozisyonlar gördük, kaleci Volkan’ın kurtarışlarını izledik. Fenerbahçe, az pozisyon buldu ama golle değerlendirmesini becerebildi. Sarı-lacivertli ekibin futbolunu anlamakta zaman zaman zorlanıyoruz. İlk yarıdaki tempolu ve mükemmel futbolu, ikinci yarıda ise duraksayan oyunu ve kendi yarı alanında kabullenen olması şaşırtıcıydı.

Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı bunu hep yapıyor. İyi de oynasa kötü de oynasa Galatasaray’a karşı genellikle hep kazanan ve üstün olan taraf oluyor. Geçmişte de böyleydi, şimdi de böyle oldu.

Maçın hakemi Fırat Aydınus, böylesine heyecanlı bir derbiyi az hatayla, iyi yönetti. Bazı kartlar konusunda hata yapsa d,a maçın mücadelesine ortak oldu ve temiz bir derbi idare etti...

Tribünlerdeki muhteşem gösteriyi de imrenerek izledim..