Bu kadar önleme gerek var mıydı?

Trabzonspor-Fenerbahçe yıllardır stresi yüksek maçlar oynuyor. Daha da oynanacak. Stres  her zamankinden yüksek de olacak. Ama daha maç başlamadan insanların doldurulmanın bir anlamı yok. Maçın temsilcileri, emniyet görevlileri, Trabzon Valisi ve Trabzon Emniyet Müdürü, stadın etrafına polisleri dikmiş. Başkan Sadri Şener ‘yenilirsek dünyanın sonu olur’ diyor. En ironik konuşmayı yapan Şenol hoca, haklı isyanını Güneydoğu olaylarına dayandırıyor. Ne oluyoruz yahu! Bu ne! 3 Temmuz’dan beri yay gibi gerilmiş Trabzon taraftarını daha da germenin anlamı ne? Bu kadar önlemin ne gereği var?

Aslında futbol adına yazacak bir şey yok ama ben yine de bir-iki şey söyleyeyim.

Futbolun dışında her şeyin olabileceği maç tam beklendiği gibi cereyan etti. Trabzonspor savunması her zamanki gibi futbol cahilliğini ortaya koyarak, kademede hata üstüne hata yaptı ve Emre, Fenerbahçe’yi öne geçirdi.

O dakikadan itibaren film zaten koptu. Haftalardır doldurulmuş hazır kıta olarak bekleyen taraftar öfkesine hakim olamayarak takımına zarar vermeye başladı. Bu öfke sadece Trabzonspor’un iyi oynamasıyla durdurulabilirdi. Ne yazık ki! Trabzonspor bu kötü oyunuyla esasında telaşlı olması gereken taraf Fener’in inanılmaz derece sakin oynayıp, maça ağırlığını koyması, Trabzonspor’un öfkesini daha da arttırdı. En önemlisi nasıl becerilmişse, Emre’nin cezasını bitirip, bu maça yetiştirilmesi ve Trabzon taraftarının önüne çıkarılması ve ilk golü Emre’nin atması ortamı iyice gerdi. İlk yarı boyunca futbol adına konuşacak pek bir şey görülmedi. Gerçek şekilde bakarsak Fener ilk yarının hakimiydi. Ancak devre biterken Burak’ın skoru 2-1 yapması, Trabzonspor’un toparlanması için bir işaret olarak görüldü. İkinci yarıda yine sahada gerginlik vardı. Emre’nin korner atmakta ısrar etmesi ve tribünlerin de buna cevap vermesi ile futbol yerine başka görüntüler izlemeye başladık.

Marek Cech ve Serkan, sahada sürünmeye devam edince, Trabzonspor’un yapacak bir şeyi kalmadı. Böylece bir gerçek ortaya çıktı. Ne kadar hırslanılırsa hırslanılsın miladını doldurmuş futbolcularla Trabzonspor’un bir yerlere gelmesi mümkün değil.