Bu ne bir 31 Mart vakası ne de Erdoğan, Mahmut Şevket Paşa’dır!

Webster Griffin Tarpley yazar, tarihçi, Osmanlı/ Türkiye Cumhuriyeti/Orta Doğu/Kürt/Suriye/Atatürk/Tayyip Erdoğan/Ahmet Davutoğlu uzmanı! İran televizyonuyla yaptığı bir söyleşide Obama ve Clinton ikilisinin Türk askerini Suriye batağına sürmek için Tayyip Bey ve Ahmet Davutoğlu’yla anlaştığını, Suriye’den gelecek bir saldırıyla birlikte Türkiye’nin Suriye’ye gireceğini, bir tampon bölge oluşturacağını, bunu gören Suriye, Irak ve Türkiye’deki Kürt’lerin isyan bayraklarını açacağını öne sürüyor. Tabi bu isyan bayraklarının açılmasıyla birlikte söz konusu ülkelerdeki Kürtlerin Türkiye’ye saldıracağını ve Türkiye’nin un-ufak olacağını belirtiyor. Ve diyor ki: “Erdoğan’la Davutoğlu ABD’nin tuzağına ha düştü ha düşecek. Atatürk olsaydı bu tezgaha gelmezdi. Emperyalist Obama ve Clinton savaş çıktıktan sonra arabuluculuk amacıyla gelecek, ABD’yle kol kola girecek bir Kürdistan kurulmasını sağlayacak.”

Şimdi, Tarpley’nin internetteki sayfasına girerseniz müthiş bir Obama düşmanı olduğunu, 2012 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı Romney’i ölümüne desteklediğini görürsünüz. Yani adamın amacı Türkiye’yi dostça uyarmak falan değil, Obama’nın dış politika yanlışlarının altını çizmek. Tarpley yandaşlığın en çirkin örneklerinden birini sergiliyor. ABD’de Obama karşıtı bir tek kanal bile adama mikrofon uzatmadığından İran Televizyonu’nun ekranlarından sesleniyor, bizim Tayyip Erdoğan karşıtları da adamı manşetlere taşıyor, mal bulmuş mağribiler gibi. Sanki Erdoğan savaş istemiyle TBMM’nin yolunu tutmuş da, Atatürk olsa barışçı yollara başvururdu gibisinden değme Kemalistlere taş çıkaracak bir değerlendirme yapıyor Tarpley. Burada amaç Türkiye’yi uyarmak değil, Türkiye’nin Suriye’ye saldırması için duaya durmak!

Elbette Suriye’nin savaş uçağımızı düşürmesi bağışlanası bir davranış değildir. Ama Türkiye şu güne değin sürdürdüğü tavır, duruş ve tutumundan ödün vermeksizin, siyasal baskısını sürdürmenin ötesinde bir şey yapmayacaktır. Sorunu NATO ve BM’ye taşıyacaktır serinkanlılıkla. Sonra da, Suriye’nin hamisi konumundaki Rusya ve de Türkiye’yle birlikte bölgede gerçek anlamda tek devlet geleneğine sahip İran’la görüşecektir. Tayyip Bey ve çalışma arkadaşları Esad, Putin, İran yönetimi ve yöreyi çok iyi tanımaktadır. Tezgaha gelmek gibi de bir huyları hiç ama hiç yoktur. Yani: Türk jetinin vurulması 31 Mart vakası gibi bir tezgah olsa bile Tayyip Bey Mahmut Şevket Paşa değildir!