Bu skor benim için mağlubiyet

Kadıköy Şükrü Saracoğlu’nun sahibi deplasman maçına çıkan rumen ekibi Vaslui’ydi.

Kuralar çekildiği zaman bizlerin yıllardır alışı gelmiş bir yorumu vardır: “Çantada keklik, rahat kazanırız.”

Ama öyle değil, oynanmadan maç kazanılmıyor.

Vaslui, Fenerbahçe’den çok daha iyi bir takım görüntüsü verdi. Belki bilinen yıldızları yok. Ama öylesine takım oyununa özen gösteriyorlar ki, hem savunma anlayışları hem orta sahadaki rakibe pres yaparak topu oyuna iyi sokarak kontra ataklarla gol kovalıyorlar.

İkinci yarıda Egemen Korkmaz’ın hatalı gibi görüldüğü bir pozisyonda Vaslui’li Antal golü attı. Yenilen bu golde kaleci Volkan’ın kusuru olduğunu söyleyemem. Hatanın da öncelikle Mehmet Topal’dan kaynaklandığını belirtmek isterim.

Vaslui’nin Teknik Direktörü ilk önce Alex’i sonra da Baroni’yi prangalayarak oyun dışı bırakmasıyla oyunu kafadan çözmüş oldu. Alex’in saha içi verileri bugüne kadar seyrettiğim şekilde ilk kez bu kadar etkisiz olduğunu söyleyebiliriz. Oynatmadılar Baroni ile Alex’i...

En büyük transfer olarak gözüken Kuyt, saman alevi gibiydi. Çünkü bu oyun stiline uyacak bir durumda değil. Sen koskoca bir Fenerbahçe, Metris’ten çıkmış başkanıyla özlem gidrerip, bu maçı kazanmayı düşlerken kendi evinde maçı kaybeden olursan, sen ne iş yapıyorsun Aykut Kocaman diye sorgularlar insanı.... Ben böyle bir Fenerbahçe’yi seyretmeyi tahammül edemiyorum. Pas yüzdesi sıfırın altında, pozisyon üretimi sadece karambole kalmışsa yıldız futbolcularını birer birer sıralamak gerekiyorsa Mehmet Topal yıldızsa ben de Napolyon Bonapart’ım. Yıllardır Selçuk’u eleştirdim bu tarz oyunuyla Allah aşkına Mehmet’ın Selçuk’tan ne farkı var artı olarak, ne olur bana biri söylesin. Böyle oynamaya devam ederse Aykut futbola geri dönsün yemin ediyorum ki daha başarılı olur. Bu kadar zayıf görünen bir takım karşısında varsayımlarla maç kazanılmaz. Bilmediğimiz, 10 yıllık mazisi olan bu takım Fenerbahçe’ye kök söktürdü.

Alex’in ortasında Bekir’in güzel kafasına rağmen ben böyle bir takım karşısında alınmış beraberliği mağlubiyet olarak görüyorum.