Bunaltıcı havaya çözüm sebze ve meyve suları

Vücudun vitamin ve mineral dengesini sağlayan sebze ve meyve suları havanın sıcak seyrettiği bugünlerde yaşam kalitesini yükseltiyor.

Yaz mevsimi taze sebzelerin çok çeşitli olmadığı ancak meyvelerin ise her çeşidini bulduğumuz bir dönem. Yaz sebzeleri kabak, pazı, patlıcan ve fasulyenin yemeğini yapmak yerine; ka et, balık ve tavuk yanında suyunu sıkıp bol buzla rahatlıkla tüketebilirsiniz. Taze sebze suları hem günlük sebze ihtiyacını karşılamanızı sağlar hem de daha az yağ, çok daha az karbonhidrat alarak vücudun mide ve bağırsak sisteminin de temizlenmesine yardımcı olur.

Ara öğünlerde içilince kilo verdiriyor

Meyveleri taze yemek en doğru beslenme alışkanlığı olduğunu biliyoruz ama ara ara taze meyve sularını karışık veya sade içmenin de vücuda zararı bulunmamakta. Hemen sıkıp içildiğinde ciddi vitamin ve posa kaynağı olan taze meyvelerin sularını ara öğünde veya ana yemeklerin yanında serinletici olarak kullanabilirsiniz. Amerikan Diyetetik Akademisi taze sebze ve meyve sularını haftanın 3 gününü geçmeyecek şekilde içildiğinde kilo kontrolünü sağlamada etkin olduğunu, toksinlerin atımını hızlandırmaya yardımcı olabileceğini bildiriyor. Taze sebze ve meyve sularını hazırlarken katı meyve sıkacağından kabukları ile iyice yıkandıktan sonra hazırlamak en doğrusu. Bu karışımların kolesterolün düşürülmesinden tutun tansiyonu dengeleyici etkileri var.  Taze sebze ve meyve suları C, K, A, B grubu vitaminleri kaynağıdır. Karışımların fazla antioksidanı da vücudumuza almaya faydası olduğunu unutmamak gerekiyor. Son söz, eğer taze sebze ve meyveyi bir arada kullanmak istiyorsanız bu besinlerin suyunu çıkarırken kurak 3 sebze 1 meyve olmalıdır. 

Yağ yakıcı iştah dengeleyici iksir

Fark Etmeden Diyet’in Yeşil Suyu: 2 kase lahana, 1 kase ıspanak, 1 salatalık, yarım yeşil elma katı meyve sıkacağından geçirilir ve bardağa servis edilir. Üzerine yarım limon sıkılır. Bol buz ile servis edilen bu taze sebze-meyve suyu karışımından 1 su bardağı ile ara öğünde içtiğinizde tok kalmama şansınız yok. Karışım sadece 160 kaloridir.

Fark Etmeden Diyet’in Kırmızı Suyu: 1 orta boy haşlanmış kırmızı pancar, 1 tatlı kırmızı biber, yarım greyfurt, yarım limon ve çok küçük parça taze zencefil. Pancar, kırmızı biber ve taze zencefil katı meyve sıkacağından, greyfurt ve limon da limon sıkacağından geçirilir ve her ikisi de karıştırılır. 110 kalorilik bu özel karışım yağ yakıcı niteliktedir.