Cimbom iki kere şampiyon

Ucube düzenli ligimizde her şey denk düştü, dört büyükler şampiyonluk gurubunu oluşturdu. Ve şampiyonun seçimi ta son maça kaldı. Hem de Fenerbahçe-Galatasaray maçına...

34 maçlık maratonu şampiyon bitiren Galatasaray’dı. Fenerbahçe’nin tam 9 puan önünde ipi göğüslemişti. Sonra çürük ve çıkarcı bir mantıkla oluşturulan Süper Final başladı. F.Bahçe 9 puan gerisinde olduğu G.Saray’ı bir yendi, yarıştaki farkı 2 puana indirdi! Bir maç kazanmakla şampiyonluk yolundaki arayı 7 puan kapattı! Heyecan doruğa tırmandı.

Galatasaray dün şampiyonluk unvanını korumaya çıkarıldı! Bunun adı ‘heyecan yaratmak’ kondu! Aslında anlamı, fırsatçılık ederek birilerine biraz daha para kazandırmaktı... Ve şampiyon, aynı ligde ikinci kez şampiyon oldu.

‘Adalet adına’ hakçası, Kupa’yı Galatasaray’ın kazanmasıydı.

Sanmayın ki son maçta bir gol atsa Kupa’yı müzesine götürecek verimi gösteren Fenerbahçe’yi bir biçimde suçlama amacındayım. Asla! Yalnızca sistemin saçmalığına tepki koyuyorum. Durum tersine olabilir, ligi Fenerbahçe 9 puan önde bitirebilirdi. Düzendeki saçmalığın sorumluluğu elbette kulüplerde değil.

Maça tempolu bir arayışla giren Fenerbahçe oldu. Çünkü mutlak galibiyet gerekiyordu. Galatasaray hem baskı yediği hem beraberliği de kolladığı için daha çok savunan taraf konumundaydı. Hücuma çıkma zorluğu duysa da İlk yarıdaki ilk fırsatı yakalayan(Elmander ile) taraf oldu. Savunmayı öne çıkarmasına karşın iki pozisyon da verdi (Baroni ve Semih’e).

Fenerbahçe’yi daha çok hücumda oynatan neden orta alan savaşımlarında öne çıkmasıydı. Galatasaray’a ileri top atma ve organize olma fırsatı vermemenin her önlemini aldılar. Galatasaray’ın Melo kozunu ağırlıklı olarak savunmada kullanması da bundandı.

Maçın hamlelerine girmeye artık gerek yok. Önce Fenerbahçe bir süre sonra G.Saray 10 kişi kaldı. Yürek dayanmaz bir mücadele sahnelendi.

Öyle noktaya geldi ki, maçın boyu kısaldıkça bir şampiyonluk tek gol atmak ya da yememeye bağlandı. Fenerbahçe atamadı, Galatasaray yemedi ve yemeyen kazandı... Cimbom bu ligi zaten kazanmıştı. Aynı ligde ikinci kez şampiyon oldu. Gönülden kutluyorum.