Ciner, Abramoviç Kasımpaşa, Chelsea olur mu?

Turgay Ciner’in sahibi olduğu Kasımpaşa Gençlik Kulübü’nün yeni Yönetim Kurulu geçen hafta çok haber oldu.Haber oldu ama baştan aşağıya yanlışlarla dolu şekilde... En büyük gazetelerden birinin sürmanşetinde Kasımpaşaspor diye hiç olmayan bir kulüpten bahsedildi. Azıcık gazetecilik yapsalar görürler ki kulübün adı Kasımpaşa Gençlik Kulübü ve o yüzden de, armasında KGK yazıyor. 1951’de Bakanlar Kurulu kararıyla armasında ay-yıldız taşıma hakkı verilirken kararda Kasımpaşa Gençlik Kulübü yazar.

***

Milliyet’in saygın yazarlarından Atilla Gökçe de konuya kayıtsız kalmayanlardan oldu.Yazısının mahiyeti Turgay Ciner’in neden Kasımpaşa Gençlik Kulübü’yle alakadar olduğuydu. Önce Gökçe’nin yazısındaki küçümseme kokan ‘semt takımı’ ibaresini konuşalım. Gazanfer Bilge, Yaşar Doğu, Celal Atik gibi onlarca dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşci Kasımpaşa mayosu giydi. Atilla Gökçe Beşiktaşlı’dır, bir zamanlar alkışladığı Sebahattin, Fehmi, Coşkun, aynı ligde oynadıkları dönemde Kasımpaşa’dan Beşiktaş’a transfer olmuş isimlerdir. Keçi Mehmet, Hazım, Deve Necdet, Niyazi, Ali İhsan Kasımpaşa’dan Fenerbahçe’ye, İbrahim, Zühtü, Sedat gibi isimler Kasımpaşa’dan Galatasaray’a transfer olmuştur. Sıradan bir semt takımı değildir Kasımpaşa... Deve Necdet’in jübile yaptıktan sonra manavlık yaptığı dükkanın çevresindeki direklerde altyapılarına Kasımpaşa’dan oyuncu arayan kulüplerin ilanları vardır. 

 

***

Dünya üzerinde üst üste şampiyonluklar kazanarak 3. Lig’den 1. Lig’e çıkan iki takım vardır.

Biri Premier Lig’deki Everton diğeri Kasımpaşa’dır. Arsenal, Tottenham, Chelsea,West Ham United, Fulham da Londra’nın takımlarıdır ama kimse onlara ‘semt takımı’ demez. Bir adım ötesi dünyanın futbol devi Manchester United, Manchester City, Chelsea ve daha bir çok İngiliz takımının sahibi yabancı iş adamlarıdır. Kimse onlara acaba Kraliçe mi tavsiyede bulundu diye de sormaz. Özetle, Turgay Ciner’den Abramoviç olmaz zira Abramoviç Chelsea’yi play-station oynar gibi yönetiyor ve bu yıl 68 milyor dolar zarar ettiler. Kasımpaşa’dan da Chelsea olmaz zira Abramoviç satın alıncaya kadar Chelsea sıradan bir kulüptü ama Kasımpaşa’nın Turgay Ciner satın almadan önce yarattğı büyük bir tarihi var.