Çok şükür bitiyor

Bu akşam Süper Final’in gerçek süper finali Kadıköy'de oynanıyor.

Bu yazıyı yazdığım gün ve saatlerde Fenerbahçe her iki kupaya da çok yakın duruyor.

Futbol bu, ikisini de kaçırabiliriz ama kaçırmamamız gereken şey Aykut Kocaman'a ve tüm futbolculara bu olağanüstü zor koşullarda, dört önemli futbolcumuz lig başlarken kendilerine göre haklı nedenlerden takımı bırakmışken, bu yasal süreç içinde gösterdikleri olağanüstü performans ve son haftalarda oynadıkları gerçekten iyi futbol için sonsuz teşekkür etmek. 

Bu akşam Süper Final’in galibi belli olacak; anladığım kadarıyla da seneye böyle kavram da olmayacak.

Peki, 1959'dan günümüze hiç denenmemiş bu formül, 2011-2012 sezonunda neden devreye sokuldu, bu soruyu açıkca cevaplayabilecek kaç Fenerbahçeli var aramızda?

Bu sezon futbol etiği açısından çok korkunç şeyler yaşadık.

Aslında, yaşadıklarımız, senelerdir gerçekleşen çirkinliklerle yüz yüze gelmemizden başka bir şey değil.

Bu süreçte temiz tek bir takımın bile varlığına inanmıyorum.

Kabak neden Fenerbahçe'nin başına patladı tam bilemiyorum ama gerçek bir Fenerbahçeli olarak sevdiğim takımımın bu pisliğin bir ucunda olmasından çok huzursuzum.

Umarım bundan sonra herşey farklı olur; spor kulüplerinin başkanlarının, özellikle de Fenerbahçe'nin başına gelecek olanların yanlarında mafya tipleri görmeyiz, onlarla arkadaş olanların üyeliklerini bile iptal etmek gerekir, cep telefonlarında mafya numaraları asla bulunmaz.

Yaşadığımız süreçte futbol takımlarının yönetim ve finansman modellerine ilişkin radikal değişiklikler gerektiğini daha önce yazmış idim.

Bu süreçte bu konunun hiç konuşulmamasını da çok yadırgıyorum.

Muhtemelen birileri işler hep eskisi gibi gitsin istiyor.

Ama bu gerçekten çok zor olacak.