Detoks diyetiyle baharda yenilenin

Uzun süren kış dönemi boyunca vücudunuzda toksik maddeler depolandı. Cildi solgun bedeni güçsüz bırakan zehirli atıklardan kurtulmak için 3 günlük detoks diyetine başlıyoruz.

FARK Etmeden Diyetin Bahar Detoksu, için uygun döneme girdik. 3 gün sürecek bu beslenme programını her ay 3 gün uygulamanızı öneririm. Yaz geldiğinde zaten kendinizi zinde hissedecek ve de yeniden bahara kadar vücut toksin atma mekanizmalarınızı da alıştırmış olacaksınız. Bu sayede vücudun toksin biriktirme kapasitesini azaltacak karaciğer, böbrek ve bağırsak sisteminizi dengede tutmuş olacaksınız. Detoks yaparken sadece sıvı besinlerin ağırlıkta olması vitamin, mineral ve besin öğeleri eksikliği ile oluşan ciddi komplikasyonları oluşturabilir. Örneğin uyku düzeni bozulabilir, ciltte lekelenmeler başlayabilir, ağız ve dil kenarlarında kızarıklıklar başlayabilir ve de vücut kendini korumaya alır kilo aldırma bile yapabilir. Özellikle bozulan uyku düzenini düzenleyemediğimizde daha fazla yemek yeme isteği, gece uyanıp yemek yeme, gece boyunca atıştırma gibi sorunlar oluşmaktadır. Bu da zayıflayalım derken çok hızlı kilo alma ile kendini gösterir.

Yenilenmek için 3 gün yeter

Detoks eğer toksinleri atmak, canlandırmak ve sağlığa değer katmak iiçin yapılıyorsa mutlaka tüm temel besin gruplarını içermesi gerekir. Detoksun tek farkı pişirme şekilleri olmalıdır. Sebzeler buharda veya düdüklüde kendi suyunda pişirilerek hazırlanmalı, meyveler taze olarak yenmeli, balıklarbuğulama yapılmalı. Detoks karaciğeri, böbreği ve bağırsağın içerisinde biriken zaralı bileşikleri de atan özel bitkisel karışımlar ile temizlenebilecek özellikte de olmalı. Fark Etmeden Diyetin ‘Bahar Detoksu’ bu özellikleri içeriyor. 3 gün yapacağınız için zor değil. Üç gün 3 ayrı temelde hazırlanmış bu detoks ile kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz.

Cilt sorunları ve hastalıklara karşı günde iki kez bal iksiri için

Fark Etmeden Diyetin Bal İksiri: 1 çay kaşığı iyice ezilmiş taze zencefil, 1 tatlı kaşığı bal ile iyice karıştırılır. Üzerine çok az tatlandıracak kadar tarçın ilave edildiğinde yüksek antioksidanlı bir karışım oluşur. Bunu ılık su ile tükettiğinizde bağırsaklarınız hareketlenir ve tüm sindirim sistemi boyunca bal koruyucu olarak bir flora temizleyici görevini üstlenir.

FARK ETMEDEN DİYETİN ARINMA PROGRAMI

Güne Fark Etmeden Diyet’in bal iksiri ile başlayın ve gün içerisinde su ve bitkisel çay tüketmeyi de unutmayın.

Kahvaltı:

1 yemek kaşığı lor peyniri

1 ince dilim yulaf ekmeği

Yarım avokado

Bol domates dilimleri, taze nane yaprakları üzerine 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı eklenmiş

Ara:

1 kivi

Öğle:

1 kase taze sebzelerden hazırlanmış çorba

Yarım avokado

Bol domates dilimleri, taze nane yaprakları üzerine

1 yemek kaşığı saf zeytinyağı eklenmiş

İkindi:

2 ince dilim ananas

Akşam:

100 gram buğulama tercih edilen balık

Yarım avokado

1 su bardağı taze sıkılmış greyfurt suyu

Bol domates dilimleri, taze nane yaprakları üzerine

1 yemek kaşığı saf zeytinyağı eklenmiş

Ara:

7 taze ceviz içi