Doğum sonrası bilinçli zayıflayın

Hamilelik sonrasında kilo verimi bazı kurallara uyulduğunda çok kolaydır. Ancak anneler bu dönemin farklı duygusal nedenleri ile bir türlü bu beslenme önerilerine uyacak güç ve motivasyon bulamazlar. Bebeğini iyi emzirmek, onun sağlığını korumak ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak bu dönemde annenin önceliklerini de bütünüyle değiştirir.

Siz anlamadan kilolar gitsin

Aslında anneler ufak tefek yapacakları değişikliklerle bu emzirme dönemini de kilo vererek kaybedeceklerine inansalar işleri kolaylaşacak ve kilolardan kurtulmak da kolaylaşacak. Fark Etmeden Diyet sistemi ile yaşamı kolaylaştıran kişiye özel geliştirilen bir sağlıklı yemek yeme düzenine uyarsanız kilo verme tresinden uzak çok kolay bir teknikle bu işi başarırsınız. Fark Etmeden Diyet ile haftada 0.8-1.0 kg kilo kaybetme planlanır. Optimal başarı için süreklilik, devamlılık ve programı iyi anlayabilmek gerekmektedir. Daha iyi sıkılaşmak için sevdiğiniz fiziksel aktiviteyi seçmeli ve haftada en az 4-5 kere yapmalısınız.  Kilo verirken besin seçimi ve Fark Etmeden Diyet’in kuralları çok önemlidir. Bu 10 altın kural kilo verirken hastalıklardan korunmada da oldukça önem kazanırken, kilo fazlalığı olan bireylerin kolay kilo vermesine yardımcı olacaktır.

10 kuralı unutmamalı

8 Her gün 4 temel besin grubundan en az 1 adetini beslenmenizde bulundurun. ( Süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve ekmek-tahıl grubu) 3 ana öğün yemek yemeğe özen gösterin.  8Öğünler arası ortalama 4-5 saat olsun. 8Sevdiğiniz bir fiziksel aktiviteyi düzenli olarak yapmaya özen gösterin. 8Sağlıklı yağları seçerek kalp sağlığınızı korumaya dikkat edin. 8Taze, ucuz, mevsime uygun bol sebze ve meyve tüketin. 8Kemik sağlığınız için kalsiyum açısından zengin besinleri seçin. 8Kansızlığı önlemek için beslenmeniz demir destekli olsun. 8Rafine tahıl ürünleri yerine kepekli olanlarını yiyin. 8Daha az tuz, şeker ve kahve tüketin. 8Mutfakta sağlıklı hazırlama ve pişirme yöntemlerine uyun.