Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Duvarları yeniden yıkmaya geliyor

90’lı yılların başında pop müziğe ‘boğulduğumuz’ günlerde Kemancı’nın duvarlarında yeni bir ses yükselmeye başladı. Ardından bu sesin sahiplerinin aynı mekanda çektiği kliple Türk müziğinin Berlin duvarı yıkılmış oldu. Kargo, her ne kadar eski solistleri Koray Candemir’le özdeşleşse de grup üyeleri Selim Öztürk ve Burak Karataş, yeni solistleri Ozan Anlaş ile bir kez daha duvarları yıkacağa benziyor.

Sound’dan haber ver

Selim Öztürk “Ara verdik, daha doğrusu vermedik, devam ediyorduk ama yeni solistimizle yeni bir başlangıcımız olacak. Bundan sonra çok faal olacağız” diyor. Yeni sound’larını merak etmemek mümkün değil. Özellikle yıllardır değişmeyen kemik kitlesi olan gruplardan biri olan Kargo’nun hayranlarının da bu sound’u merak ettiği kesin. Burak Karataş üzerinde en çok düşünüp çalıştıkları konunun bu olduğunu söylüyor: “Çok konuştuk aramızda... Grupta birtakım değişiklikler var, üç kişi yola devam ediyoruz. Gitarın payı daha fazla olacak. Daha çok davul, gitar, vokal üzerine bir müzik... İhtiyacımız olan yerlerde dış müzisyenlerden yardım alacağız. Sound’un detaylarına şarkının ruhuna, enerjisine ve dinamizmine ve bize verdiği hissiyata göre karar veriyoruz. Kehribar şarkısı böyle sıcak, samimi, nostaljik, melankolik havada bir şarkı olduğu için sound’u seçerken de bunların üzerine yoğunlaştık. Yani daha enerjik, dinamik şarkılar olduğunda da ona göre değişiklikler yapacağız.”

2008’den beri ayrıyız

Peki Koray Candemir ve Serkan Çeliköz ile yollar tamamen ayrıldı mı? Selim Öztürk, Candemir ve Çeliköz’ün Maskot’u kurduklarını hatırlatıyor: “Beraber müzik yaptığımız Koray Candemir ve Serkan Çeliköz ile ayrıldık. Onlar Maskot’u kurdu.

Zaten 2008’den beri onlarla ayrıyız. Biz grubun ismini devam ettirmek istedik Burak’la, bu yüzden de vokal arayışına girdik hatta sonradan Mirkelam Kargo adı altında bir proje yaptık... Ama yanlış algılandı çünkü Mirkelam Kargo’ya solist oldu gibi görüldü, öyle bir şey olmadığı halde. Çok güzel konserler verdik, hem Mirkelam’ın repertuarı hem Kargo’nun repertuarı bir araya geldi, iyi bir dönem geçirdik. Fakat biz kalıcı bir solistle yolumuza devam etme kararı almıştık. O projenin ardından solist arayışımızı yoğunlaştırdık. En sonunda da bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine de Ozan ile tanıştık.”

Huzurlarınızda solist Ozan

Yeni solist Ozan kim? Ozan Anlaş kendini anlattı: “Ben de yıllardır kendi adıma ya da başka gruplarla şarkılarımı yapıyorum, yapmaya uğraşıyorum. Hatta zamanında bir albüm anlaşmasına imza atmışlığım bile var. Ama hiçbir şekilde bu aşamaya kadar gelmemiştim. Selim’in dediği gibi bir dostumuz tavsiye ettikten sonra çok hızlı bir şekilde bir araya geldik.” Nasıl bir duygu, 20 yıldır Türk rock tarihine imza atan bir grubun solisti  olmak? Ozan Anlaş heyecanını gizlemiyor: “Tabii ki inanılmaz heyecanlıydı benim için. Sanırım tanışmamızın üzerinden 2-3 hafta geçmişti, bana ‘Kargo’nun solisti olmanı istiyoruz’ dediler. O anda şoke oldum!” En iyi cover yapan bu grup, albümlerinde cover yapacak mı? Selim Öztürk çok fazla kendi besteleri olduğu için yeni albümlerinde cover düşünmediklerini söylüyor. Ama açık bir kapı bırakıyor: “Bu albümde düşünmüyoruz ama anlık bir kararla, son anda böyle bir alev çıkarsa neden olmasın!”