EBSO yönetiminden ortak tavır

Geçtiğimiz haftalarda iki değerli Oda başkanımızın Star Bölge Temsilciliğinde buluşmamızla başlayan süreci ve başkanlarımızın çeşitli konulardaki fikirlerini köşemdeki sütunlarda olduğu gibi yansıtmaya çalıştım. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın Oda başkanlığında dönem sınırlamasına ve Oda başkanlığının meslek haline getirilmemesi yönünde ki görüşlerine karşılık, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, yoruma açık ağır cevaplar vermişti. Geçtiğimiz hafta ki yazımda da Oda yönetiminin EBSO kurumsal kimliği olarak ve Ender Yorgancılar’a sahip çıkma konusunda nasıl bir ortak tavır alacağını sormuştum. EBSO Yönetim Kurulu’nun gönderdiği ve Ekrem Demirtaş’a karşı cevap niteliği de taşıyan ortak tepkisini bir bildiriyle dile getirdi. İşte EBSO Yönetiminin İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş’a cevap niteliği taşıyan bildirisi:

 

Sayın Ahmet KAPLAN

Star Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi

İlgi: 15.04.2012 tarihli köşe yazınız hk.,

İlgide kayıtlı köşe yazınız, 16 Nisan 2012 tarihli Odamız Yönetim Kurulu toplantısında görüşülmüş olup, ortak değerlendirmemiz şöyledir:

Ege Bölgesi Sanayi Odası 2009-2012 Dönemi Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Yönetim Kurulu Başkanımızın liderliğinde; üyelerimizin, İzmir’imizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda her zaman kurumlar arası diyaloğun, işbirliğin ve uyumun önemine ve gereğine inandık. Kurumlar arasında eşit mesafede olmaya ve birlikte hareket etmeye özen gösterdik. Tüm çalışmalarımızı ve davranışlarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik.

Bu iyi niyetli gayretimize rağmen, zaman içinde uzatılan elin karşılıksız kalmasından ve son olarak da Odamızın 15 Nisan 2012 tarihli yazınıza konu olmasından dolayı büyük üzüntü duyduk. Çünkü Ege Bölgesi Sanayi Odası, yaptıkları ve stratejik plan çerçevesinde yapacakları ile bugün ülkemizin en güzide Odaları arasındadır.

Sahip olunan kurumsal kimlik, her yeni gelen Başkana değil Odamıza aittir. Makamlar geçicidir, kalıcı olan Odamız ve Odamıza özgü değerlerdir. Bu anlayış ve kurumsal kimlik çerçevesinde, Yönetim Kurulu olarak tek adam zihniyetinden öte, işleri paylaşarak tam bir ekip ruhu içerisinde ve şeffaf hareket ettiğimizin bilinmesinde fayda görmekteyiz.

Zira; odalar, kurumlar kimsenin tekelinde değildir, olmamalıdır inancıyla, bizler sadece bu onurlu görevi layıkıyla yapmanın düşüncesindeyiz. Görev sürelerimizin sonunda da bayrağı yeni sahiplerine teslim ederek, kan değişiminin ve farklı bakış açısının Odamıza katacaklarının bilinci içerisindeyiz.

Hiçbir kurumu ve hiç kimseyi küçümsemeden, kırıcı değil, yapıcı eleştiriler yapan, kavgacı değil uzlaşma içinde hareket eden, bilgi ve görgü birikimi en üst seviyede olan, Bölgemizi, İzmir’i ve EBSO kültürünü en iyi şekilde temsil eden ve bu yolda ciddi mesai harcayan Sayın Başkanımıza ve dolayısıyla Odamıza yapılan bu tür saldırıları yakışıksız bulmaktayız.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak; bugüne kadar Odamızda görev yapmış personelinden başkanına kadar katkı koyan herkese şükranlarımızı iletirken, çok değerli Başkanımızın yanında görev alarak yaşatılan onurun, bu tür tatsız polemiklerle ve kavgacı bir anlayışla zedelenmesine müsaade etmeyeceğimizi vurgular, tüm enerjimizi kalan süremizde daha iyi ne yapabilirize yönelteceğimizi ifade eder, tarafsız yayıncılığınızdan ötürü de teşekkürlerimizi sunarız.