Enginar ve ceviz kalp dostu

Kolesterolden korkan bol enginar ve ceviz yesin. Mucizevi ikilinin içeriğindeki B vitaminleri, bitkisel kimyasallar ve yağ asitleri, kalp sağlığını koruma çemberine alıyor, hücredeki hasarı tamir ediyor.

KARACİĞER dostu enginar kalbin de bir numaralı koruyucusu. Bilim dünyası son yıllarda hastalıkların tedavisi yönünde doğal besinleri araştırıyor. Enginar ve ceviz de dünyada ölümlerin bir numaralı sebebi olan kalp hastalıklarında koruyucu gıdalardan öne çıkan ikili. İçeriğindeki ciarin maddesi sayesinde karaciğeri toksin maddelerden arındırıp  safranın kolay akşını, karaciğer ve safra kesesinden sindirim enzimlerinin rahat salınmasını sağlayan enginar damarları koruyor.

Enginarın içindeki kanser ilacı

Enginarın içinde bulunan, Silymarin maddesinin hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarinin prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu ortaya çıkardı.  Enginarın kötü kolesterolle savaşan yapraklarından faydalanmak için yarım litre kaynar suya 2 enginar yaprağı ekleyin ve 10 dakika kaynatın limon ekleyerek için. Özellikle bu dönemde taze olarak ulaşabileceğiniz enginarı, haşlayıp salatalara ekleyebilir, zeytinyağlı olarak tüketebilir ya da yapraklarını pirinç-bulgur karışımıyla doldurup dolma haline getirerek yapraklarından faydalanabilirsiniz. Enginar B, C vitaminleri, magnezyum, çinko, fosfor, demir ve posa bakımından zengin, kolesterol içeriği sıfırdır.

Beyinle en büyük benzerliği

-Cevizdeki yüksek oranda omega 3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, felci, yüksek kan basıncı riskini azaltıyor. Ceviz yemek kandaki kolesterol seviyesini düşürüyor. Kalp atışlarındaki düzensizliği yani aritmisi olanlara ceviz yemeleri öneriliyor.

-Fitosterollerden zengin olan ceviz, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerine karşı koruma sağlıyor. Cevizdeki bu içerik bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

-Cevizdeki melatonin, beyin bezesi tarafından salınıyor. Melatonin, gece çalışan bir hormon olu uyku rahatsızlıklarını ortadan kaldırıyor.

-İçeriğindeki L-arginin kan damarlarının iç taraflarının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak kan- damar sisteminin rahatlamasını sağlıyor.

-Son bulgulara göre antioksidan özelliği dolayısıyla kardiyovasküler ve sinir sistemine zarar veren Parkinson ve Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların gelişimini erteliyor.

-Ramazan ayında ara öğünlerde veya sahurda 5-6 tam cevizle bir bardak süt tüketebilir ya da sütlü tatlılarınız cevizle tatlandırarak tüketebilirsiniz.

Günde en az 3 ceviz yiyin

Ceviz mükemmel besleyici değer ve insan vücuduna faydaları ile diğer besinlerden ayrı düşünülmesi gereken bir kuruyemiştir. Ceviz daha sağlıklı bir yaşam tarzı için her yaştan insanın mutlaka günlük beslenme planına eklemesi gereken besinlerden en önde gelenidir. Günde 3-5 tane ceviz tüketimi, bir insanın sağlığına katkıda bulunmasının en kolay yoludur.