Eurovision’da verilen puanların iç yüzü

İngiltere’nin içinde Çanakkale’yi geçememenin acısı mı var? Yunanistan, 560 senedir İstanbul’u kaybetmenin üzüntüsünü mü  unutamadı? Peki ya Malta’nın yağcılığına ne demeli?

MALTA Türkiye’ye verdiği puan: (8) Verdiğiniz bu puanı çok da ciddiye aldığımı söyleyemeyeceğim. Aklınızca bize yanaşmaya çalışıyor, yağcılık yapıyorsunuz. Ne anlamı var şimdi Allah’ınızı severseniz bize bu kadar oy vermenizin? Ortak bir kültürümüz mü var, neyimiz var? Bu tarz hareketlerle gündeme gelmeye çalışmanız sizi sadece küçültür. Küçük ülkelerden hiç hazzetmem, çok entrikacı olurlar. Bizden uzak durun!

Türkiye’nin verdiği puan: (2) Küçük bir ülkesiniz, bu puan sizi biraz cesaretlendirmek içindi. Yıllardır takip ediyorum, ülkenizde en ufak gelişme yok. Boyunuz ne uzuyor ne kısalıyor. Amacınız ne şu dünyada, çok merak ediyorum. İngilizce dil kurslarıyla en fazla ne kadar büyüyebilirsiniz ki? Uzatmanın alemi yok bence. Gelin kendinize itiraf edin “Biz bu ülke işini beceremedik” deyin. İnanıyorum ki sağlıklı bir şekilde oturup düşündüğünüzde bana hak vereceksiniz. Manda ve himaye düşünürseniz kapımız size her zaman açık...

ROMANYA Türkiye’ye verdiği puan: (3)Komşuluktan anladığınız  gerçekten bu ise diyecek hiçbir şeyim yok. Hakaret eder gibi üç puan vermek de ne oluyor? Bir yönüyle baktığında üç puanı alan taraf olduk, futbolda olsa kabul edilebilir ama Eurovision’da daha farklı puanlar bekliyor insan. 12 puanı gittiniz Moldova’ya verdiniz. Sorarım size, ne hayrını gördünüz Moldova’nın? Onların kendilerine faydası yok. Tarihte hiçbir başarısı olmayan silik bir ülke. Benim Moldova ile ilgili tek hatırladığım eski Fenerbahçeli futbolcu Viorel Moldovan’dır. Üstelik o bile Moldovalı değil Romendi, düşünün yani. Ayıptır.

Türkiye’nin verdiği puan: (4)  Komşularımızın bir kısmının Eurovision’a katılmamasının ekmeğini yiyorsunuz. Bu puan size fazla bile.

İNGİLTERE Türkiye’ye verdiği puan: (1) Hiç vermeseydiniz bari. Çanakkale’yi geçememiş olmanın acısı belli ki hala dinmemiş. Bu kin ve nefretle bir yere varamazsınız. Türk düşmanlığından vazgeçin artık.

Türkiye’nin verdiği puan: (0) Ne bekliyordunuz acaba? En büyük hatanız yarışmaya kendi dilinizde bir şarkıyla katılmak oldu. Siz de diğer ülkeler gibi yabancı dilde şarkıyla katılsaydınız pekala başarılı olabilirdiniz. Bunu görmek çok mu zor? Onlar da bilirdi kendi dillerinde katılmayı. Herkes aptal, bir siz mi akıllısınız? Neticede sondan ikinci oldunuz. Kına yakın. Tavsiyem seneye Türkçe bir şarkıyla katılmanız, en azından bizden ve Azerbaycan’dan alacağınız 24 puanla son sıralardan kurtulmanız garanti olur.

YUNANİSTAN Türkiye’ye verdiği puan: (0)  Her sene size üçer beşer puan vermemize rağmen karşılığında tek bir puan alamıyoruz. Üstelik komşuyuz. Şimdi biz buradan sınırlarımızı genişletip Makedonya ile komşu olsak hoşunuza gider mi? Bence gitmez. O halde komşu olmanın sorumluluğunu yerine getirin. Biz neden İsveç-Norveç, Romanya-Moldova, San Marino-İtalya gibi bir çift olmayalım? Neden kanka olmayalım? İstanbul’u fethettiğimiz için bize kızgın olabilirsiniz. Ama inanın şu an yapacak bir şey yok. Bir kere fethetmiş bulunduk. Geri de veremeyiz bu saatten sonra, zaten aldıktan sonra epey de yıprandı. Bence bu duruma artık alışmalısınız. 560 sene geçti üstünden, bazı şeyleri unutmak için iyi bir süre bu.Tamam, belki Bizans filmlerinde size biraz haksızlık etmiş olabiliriz. Bizans askerlerinin Malkoçoğlu’nun en ufak hareketinde yedi-sekiz kişi birden ölmesi sizi incitmiş olabilir. Bütün Bizans prenseslerinin ilk gördüğü Türk’e aşık olması sizi yaralamıştır belki. Ama siz de lütfen geçmişinizle yüzleşin. Allah’ınızı severseniz İstanbul’un fethi sırasında Haliç’in ağzını demir bir zincirle kapatmak kimin fikriydi? Birazcık ‘Age of Empires’ oynamış bir liseli bile daha iyi bir taktik bulurdu. Çok kaliteli bir beyin fırtınası yaşanmamış orada, kabul edin.

Yıllardır biz size adım atıyoruz, karşılığını göremiyoruz. Yahu biz Fedon’u bağrımıza basmış bir milletiz. Dikkat edin Fedon diyorum! Kolay kolay bağra basılacak biri değil takdir edersiniz. Sürekli tabak kıran, yanık tenli bir insandan bahsediyoruz burada. Peki siz aynısını yapar mıydınız? Örneğin siz Kahtalı Mıçı’ya sahip çıkar mıydınız, onu Atina barlarında görebilir miydik? Hiç zannetmiyorum. Siz Kahtalı Mıçı’ya vize bile vermezdiniz. İşte siz busunuz.

Türkiye’nin verdiği puan: (3) Haram olsun.

twitter.com/beyinsiz_adam