Favorim İtalya

Bir tarafta Avrupa Şampiyonası, diğer tarafta Çağlayan mahkemesinden çıkacak olan kararlara kilitlendik... Geçtiğimiz cuma günü beklediğimiz Çağlayan kararları, uzatmaya gitti ve karar yarın açıklanacak. Serdeki Fenerbahçeliliğimden dolayı Aziz başkan, İlhan Ekşioğlu ve diğer tutuklu olanlar için pazartesi günü verilecek beraat kararı tüm Fenerbahçeliler’i mutlu eder. Bu mutluluğun önünde, böyle bir karar çıkarsa; ben de sevinen olurum.

Dönelim Avrupa Şampiyonası’na...

Şampiyona başladığı zaman “Bazı takımlar vardır ki; bunlar turnuva takımıdır” diye köşemde belirten olmuştum. Örneğin İtalya çok sevimli futbol oynamasa bile genellikle böylesi turnuvalarda hep varlığını gösteren olmuştur.

Almanya şaşırttı beni... Bu şampiyonanın favorisi olan Almanya, İtalya karşısında inanılmaz bir şekilde kötü futbol sergileyerek İtalya adına Balotelli’nin atmış olduğu iki enfes golle turnuvaya veda etti. Bu maça kadar Löw kahramandı, aslandı. Maçı kaybeden Almanya’nın hocası Löw’ü, kendi basını yerden yere vurmaya başladı. Futbol bu... Her zaman iyi oynar kazanırsın; bir maç kaybettiğin zaman tu-kaka olursun. Löw’ün başına da gelen bir ilk değil. Bir takımın hocası kaybediyorsa dünyanın her yerinde böylesi acımasız eleştiriler gazete sütunlarında manşet olur.

İtalya yıllardır Catenaccio sistemine yaslanarak başarılar elde etti, şampiyonluklar kazandı. Gördük ki, bu İtalya farklı futbol oynamaya dönmüş. Çok adamla savunmaya yaslanmayan, Pirlo gibi yılların tecrübesi ve yeteneğini orta sahada iyi kullanarak, gol yollarında da çoğalan bir İtalya izleyen olduk.

Balotelli dengesiz bir futbolcu. Ama gördük ki, Almanya karşısında fiziksel gücüyle bireysel yeteneği birleştirip mükemmel iki tane gol atıp, İtalya’yı finale taşıdı. Şimdi bu akşam oynanacak final maçında İtalya mı, İspanya mı diye herkes birbirine sormaya başladı. İspanya forvetsiz oynuyor. Torres bir var, bir yok... Ama İtalya hem savunma, hem orta saha, hem de hücumda olağanüstü aktif ve etkili. Ben de merak ediyorum İspanya karşısında İtalya ne yapacak?

Veya İtalya, İspanya karşısında neyi başaracak? İspanyollar’ın pas trafiği gol bölgelerinde ne yazık ki çok az pozisyon üretiyor. Eğer Torres ile başlarsa Del Bosque, o zaman bu pas trafiği ile başarıyı elde edebilir. Kısacası benim bu maçtaki favorim İtalya... İnşallah yanılan ben olmam....