Fazla kiloları yudum yudum verin

Yaz tatili ve düğün mevsiminin açıldığı bugünlerde çoğumuzun ortak sorunu kilolar. ‘Hızlı ve sağlıklı bir şekilde fark edilir bir biçimde zayıflamak mümkün mü’ sorularıyla sıkça karşılaşıyorum. Kendine çıkış yolu arayan takipçilerime önerim çorba olacak. Her zaman olduğu gibi bilimsel çalışmaların sonuçları ile klinik deneyimlerimi harmanlayarak hazırladığım ‘Çorba Diyeti’ diyetim ile sağlığınızı koruyarak bir ayda 5 kilo verebileceksiniz.  Çorbayı burada biraz daha açmak gerekiyor. Bu diyeti hazırlamadan önce çorbalar ile ilgili bilim adamlarının önemli çalışmalarını da sizler için araştırdım ve tüm çalışmaların sonuçlarını özetledim.

Doygunluk veriyor: Prude Üniversitesi Beslenme Bölümü Öğretim Üyesi Richard Mattes, 2004 yılında yaptığı önemli bir çalışmada farklı sıvı besinlerin doyum hissi üzerine etkilerini inceledi. Mattes çalışmasında sıvı içeriği yüksek de olsa çorbaların katı yiyecekler kadar doygunluk verdiğini ispatlamıştır.

Düşük enerji yoğunluğu ile zayıflatıyor: Obeziteyle mücadele konusunda AB ve ABD’de yapılan birçok çalışma ise; çorbanın diğer içeceklere göre kilo kontrolündeki etkileri üzerine odaklanıyor. Araştırmalar, çorbanın öğüne eklendiğinde daha uzun süren doygunluk ve daha düşük enerji alıma bağlı olarak olumlu etki yarattığını gösteriyor.

 Kalıcı kilo kontrolü sağlıyor: Düşük enerji yoğunluğuna sahip çorba, sebze ve meyve tüketiminin açlık merkezini baskıladığı, daha iyi bir doyum sağladığı ve kilo veriminde daha başarılı bir beslenme stratejisi olduğunu bildirmişlerdir.

HIZLA?İNCELTEN?ÇORBA

Malzemeler:

2 orta boy kabak, 1 orta boy domates,

1 orta boy tatlı kırmızıbiber, 1 küçük

boy kuru soğan, Yarım demet

maydanoz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapımı:

Malzemelerin hepsini, sevdiğiniz kıvama göre su ile düdüklü tencerede pişirin. Soğumaya yakın yarım demet taze nane ile maydanozu blenderdan geçirin. Karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Nefis kokulu çorbayı için.

ZAYIFLAMA İPUÇLARI

- Çok fazla su içince çok kilo verilmez. İki çay fincanı siyah çay; metabolik hareketlerinizin devamlılığı için de maksimum 5 fincan yeşil çay içmenizi öneririm. Günde 4 fincana kadar filtre edilmiş kahve, zayıflamayı hızlandırır. Bu içecekleri öğünden en az 1 saat sonra için.

- Kilo kaybı için tuzu azaltın. En önemli beslenme hatalarından biri yüksek tuzlu tüketimidir. Tuza ihtiyacı olduğu düşünülerek ekstra tuz eklenir. Fazla alınan tuz ise, vücudunuzda gereksiz su tutumuna ve kemik yoğunluğunuzun azalmasına neden olmaktadır.

1 AYDA 5 KİLO?GİDECEK

Kahvaltı: 1 ince dilim az yağlı beyaz peynir,

1 ince dilim tam buğday ekmeği, 1 kase taze meyve, bol domates ve yeşil sebzeler. Öğle:

1 kase çorba, 1 ince dilim tam buğday ekmeği ve 1 porsiyon meyve veya, az yağlı nar ekşili bol çoban salata. İkindi: 1 kase az şekerli sütlaç veya 2 top dondurma veya 1 su bardağı ayran. Akşam: 1 kase çorba, 150 gram balık veya derisiz beyaz tavuk eti veya yağsız kırmızı et ve 1 ince dilim tam buğday ekmeği ve az yağlı bol limonlu mevsim salata. Yatarken: 1 su bardağı taze adaçayı ile demlendirilmiş limonlu çay.