Fener hazır değil

Premier Lig’in flaş takımlarından Newcastle karşısındaki Fenerbahçe, oyun olarak bana hiçbir şey vermedi. Newcastle ne yapar, kaç gol atar, kazanır, kaybeder hiç umrumda değil. Fenerbahçe’yi izlediğim ilk 45’te kopuk kopuk da olsa Baroni’yi beğendim. Ama gelin görün ki Mehmet Topal Valencia’dan transfer edildi. Saha içi verisine bakıyorum selpak kağıdı gibi varlığı yokluğu belli değil. Yıllardır ben Selçuk’u eleştiren adam oldum. Allahaşkına Mehmet Topal’ın Selçuk’tan ne farkı var. Bunlarca para... Emre’yi sevip, sevmezler ben Emre’nin Fenerbahçe’de hep olmasını isterdim. Umarım ki ileri zamanlarda Emre’yi ne ben ne Fenerbahçe’ye gönül verenler aramazlar.

Fenerbahçe’nin savunma anlayışı yüreksiz. Yüreksiz olduğu kadar güven yoksunu. Fenerbahçe gibi bir takım, oyunu savunmadan başlatır. Ama onlar ne yapıyorlar. Hep kendi kalelerine dönüp, riskten kaçıp, kendilerini garantiye alıyorlar. Böylesine bir futbol anlayışı benim zamanımda bile yoktu. Sow’la tek santroforla başladı Aykut. Fenerbahçe’nin oyun sistemi tek forvetle kısır döngülere giriyor. Bana göre Sow, bu sistemle kayıp ilanı verir. Bu maçta da böyle oldu.

Liverpool’dan son kullanım tarihindeki Kuyt’ı aldı Fenerbahçe. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bu maçtaki görüntüsü olsa ne olur, olmasa ne olurdu. Cristian Baroni, Fenerbahçe’nin bu maçtaki gol atanı değil, daha istekli görüntüsü ve dikine oynaması benden beğeni kazandı. Fenerbahçe bu maçtaki görüntüsüyle Baroni’nin attığı golü bir kenara bırakıyorum, Fener’i henüz hazır görmedim. Alex, MTK maçındaki performansının yakından uzağında yoktu. Fenerbahçe’nin yakın zamanda oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında çok zayıf bir rakiple karşılaşsa bile ancak Tanrı’nın arabalarına binerek şansını daha iyi hale getirir. Kaleci Mert’in Fenerbahçe’nin en iyi oyuncularından biri olarak gösterebilirim. Çünkü Fenerbahçe takım oyunu içinde hiç olmadı. Kısacası Fenerbahçe’yi bu maçtaki skorla kıyaslarsak sakın doğrularda olduğumuzu kimse zannetmesin. Ben beğenmedim. Aykut’un sistemiyle asla yan yana gelmek istemiyorum. Bu kadar santroforu bol olan Fenerbahçe’de tek forvetle oynamak bu sisteme yakışmıyor. Umarım “Kocaman” Aykut, koca koca fikirler üretir.